Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини

07 Жовтня, 2020 р., 12:04
Управління Держпраці у Чернівецькій області роз’яснює:
15 Вересня, 2020 р., 12:24
Згідно зі статтею 160 Сімейного кодексу України, місце проживання малолітньої дитини визначається за згодою батьків, якщо дитина не досягла 10 років. Якщо ж дитині від 10 до 14 років, вона спільно з батьками бере участь у прийнятті рішення щодо свого місця проживання. В свою чергу, дитина, якій виповнилося 14 років та батьки якої проживають окремо, самостійно приймає рішення щодо місця свого проживання.
14 Вересня, 2020 р., 15:42
Управління Держпраці у Чернівецькій області звертається до суб’єктів господарювання Буковини й нагадує! Кожен із роботодавців зобов’язаний створити на підприємстві, в установі, організації , на кожному робочому місці у кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно-правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці. Такою є норма статті 13 Закону України «Про охорону праці» - «Управління охороною праці». Управління Держпраці у Чернівецькій області підкреслює! Роботодавець несе повну відповідальність за створення належних безпечних і здорових умов праці. За недотримання чинного нормативного законодавства у галузі безпеки та охорони праці , згідно із статтею 44 Закону України «Про охорону праці» - «Відповідальність за порушення вимог щодо охорони праці», передбачено наступні види відповідальності: дисциплінарна, адміністративна та кримінальна. Роботодавець несе адміністративну відповідальність відповідно до статті 41 частини 2, статті 57, 58, 93, а також статті 118-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Кримінальна відповідальність роботодавця ( вона передбачена статтею 272 Кримінального кодексу України) настає у разі встановлення осіб, дії, або бездіяльність яких призвели до настання нещасного випадку на виробництві. Роботодавець карається штрафом у розмірі 50 неоподаткованих мінімумів; виправними роботами до двох років; обмеженням волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням займати посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Водночас Управління Держпраці у Чернівецькій області звертається до працівників підприємств, установ, організацій ! Чинним законодавством України, а саме статтею 14 Закону України «Про охорону праці» - «Обов’язки працівника щодо додержання вимог нормативно - правових актів з охорони праці», працівників зобов’язано дбати про власну безпеку на виробництві. Працівник зобов'язаний: дбати про особисту безпеку і здоров'я, а також про безпеку і здоров'я оточуючих людей в процесі виконання будь-яких робіт чи під час перебування на території підприємства; знати і виконувати вимоги нормативно-правових актів з охорони праці, правила поводження з машинами, механізмами, устаткуванням та іншими засобами виробництва, користуватися засобами колективного та індивідуального захисту; проходити у встановленому законодавством порядку попередні та періодичні медичні огляди. Працівник несе безпосередню відповідальність за порушення зазначених вимог.
18 Серпня, 2020 р., 10:53
Як отримати податкову знижку на навчання?
03 Серпня, 2020 р., 12:52
Державна служба України з питань праці надає детальне роз’яснення роботодавцям щодо належного оформлення працівників на роботу.
21 Липня, 2020 р., 14:42
Територіальний орган Державної служби України з питань праці - Управління Держпраці у Чернівецькій області  інформує:
16 Липня, 2020 р., 14:46
16 липня 1990 року Верховна Рада УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України. Ухвалення цього документа стало підґрунтям відновлення історичної справедливості, відродження української державності як ідеї соборності українського народу та його земель.
09 Липня, 2020 р., 12:09
В сучасному суспільстві дедалі частіше молоді люди починають своє спільне життя без офіційної реєстрації шлюбу, але при цьому мають повноцінні подружні стосунки, народжуючи дітей, купуючи житло, транспортні засоби, набуваючи спільно інше майно.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь