Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Заборона музики у громадському транспорті.

Дата: 19.10.2022 15:06
Кількість переглядів: 243


В Україні з 7 жовтня набув чинності Закон 2310-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора», який також містить заборону використання російської музики.

Зокрема, забороняється «акустичне насильство» у пасажирському транспорті. 

Водіям рейсових пасажирських автобусів та маршруток заборонено відтворювати в салоні автобуса музику, звуки фільмів чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку. Передача звуку може здійснюватися на індивідуальні навушники пасажирів, а на салон - лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів.

Заборона стосується як міського транспорту, так і приміських, міжміських, міжнародних маршрутів. 

Заборона на шум стосується не лише водіїв, але й самих пасажирів. Порушників тиші водій має право висадити. 

Закон також доручає Уряду внести норми про заборону акустичного насильства до правил перевезень на всіх видах пасажирського транспорту. 

Звичка багатьох водіїв автобусів та маршруток вмикати нав’язливу музику під час пасажирських рейсів не раз ставала причиною конфліктів з пасажирами. 

А також забороняється на території України публічне виконання, публічний показ, публічна демонстрація, публічне сповіщення (доведення до загального відома, в тому числі через будь-які засоби зв’язку таким чином, що будь-яка особа може отримати до них доступ з будь-якого місця і в будь-який час за її власним вибором) фонограм, відеограм та музичних кліпів, які: містять зафіксоване виконання музичного недраматичного твору з текстом, здійснене співаком (співачкою), який є або був у будь-який період після 1991 року громадянином держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором (далі - держава-агресор), за винятком колишніх громадян держави-агресора, які є або на момент смерті були громадянами України і не мають (не мали на момент смерті) громадянства держави-агресора, та/або вироблені фізичною особою та/або юридичною особою, яка на момент їх оприлюднення була, відповідно, громадянином або зареєстрована в державі, яку в будь-який час визнано державою-агресором.

За порушення до водіїв можуть застосовувати дисциплінарні заходи, а підприємство – не допустити до конкурсів на перевезення. У разі порушення водієм вимог закону можна повідомити керівництву підприємства-перевізника і відповідальним за транспорт органам влади чи самоврядування.

 

Щоб отримати безоплатну юридичну консультацію та роз’яснення з правових питань ви можете  звернутись до сектору Хотинське бюро правової допомоги відділу безоплатної правової допомоги Кельменецького МЦ з надання БВПД, що знаходиться за адресою: м. Хотин, вул. О. Кобилянської, 2А за номером:(03731)2-10-61;електронна адреса: khotynske@legalaid.cv.ua; скайп-зв’язок: live:khotynske, Хотинське бюро правової допомоги,

0 800 213 103 – цілодобово.                                                                        

  Завідувач  сектору 

Хотинське бюро правової допомоги                                                                                                                   

Галина РУСНАК

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь