Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДАЙДЖЕСТ НОВИН станом на 30.07.2022

Дата: 30.07.2022 14:24
Кількість переглядів: 444

Фото без опису

 

Останні новини тижня:

 

Останні новини тижня: 

  • Недобоївська громада стала однією з перших в Чернівецькій області, яка почала приймати українців з охоплених війною територій. Нині майже 1400 людей залишається в громаді. Наразі близько 200 внутрішньо переміщених осіб перебуває у тимчасових притулках на базі  комунальних закладів, зокрема 29 дітей віком до 17 років. Громада за підтримки партнерів продовжує робити все можливе, аби створити належні умови проживання для людей.

У межах проєкту «Оперативне забезпечення потреб громад Чернівецької області щодо прийому внутрішньо переміщених осіб», який впроваджується Агенцією розвитку громад Буковини, було встановлено бойлер та душову кабіну, здійснено закупівлю пральної машинки, сушок для білизни,  надано електроплити та чайники.  Це дає змогу забезпечувати  базові санітарно-гігієнічні потреби людей, які опинились в надзвичайно складних життєвих обставинах. 

"У рамках проєкту отриматли допомогу а саме побутову техніку, яку розвезли по місцям компактного перебування. Ми сильно відчули потребу у цій техніці ще з перших днів війни, коли люди 25-26 лютого приїздили в заклади освіти і оселялися тут. Зрозуміло, що приміщення шкіл не пристосовані для проживання людей, але з допомогою проєкту «Оперативне забезпечення потреб громад Чернівецької області щодо прийому внутрішньо переміщених осіб» Агенції розвитку громад Буковини та небайдужих жителів села, забезпечили переселенців усім необхідним. Зараз, завдяки допомозі, ця та інші побутові проблеми для ВПО, які проживають на базі закладів освіти, будуть вирішені", - коментує сільський голова Юрій ЮЗВА. 

  • Продовжуємо працювати з волонтерськими організаціями, благодійними фондами, для подолання викликів, визваних повномаштабним вторгненням росії. Однією з таких співпраць з допомога Агентство з питань технічного співробітництва та розвитку (ACTED) а саме проведення ремонтних робіт в гуртожитках Ставчанського професійного ліцею, для подальшого переселення ВПО, що проживають у комунальних закладах громади. 
  • 29 липня волонтери  Благодійного фонду  «МИ ПОРУЧ» надали допомогу  від Міжнародної організації World Vision внутрішньо переміщеним особам, які зареєстровані та  перебувають у  Недобоївській територіальній громаді. Близько 200 сімей отримали допомогу.
  • У рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE)  Була підтримана Молодіжна ініціатива - ІДЕАТОНУ 2022 "Алея Миру"
    Бажаєте долучитись пишіть нам, та слідкуйте за оновленнями.
  • Дністровський районний відділ Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області, наголошувалося: за спалювання сухостою в мирний час рятувальники попереджали громадян про чималі штрафи, а нині ж такі злочинні дії можуть навіть трактуватися, як диверсія!
  • 28 липня День Української Державності утверджує зв’язок багатьох поколінь нашого народу...Берегти єдність зараз, працювати разом на перемогу – це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо. Навчальні заклади та садочки долучились до свята, у форматі відео та проведення заходів. 
  • Початок роботи проєкту: «Розвиваємо громаду для життя й успіху: потреби молоді з числа ВПО» (що зараз перебувають у Вижницькій, Великокучурівській, Недобоївській, Новоселицькій, Хотинській громадах), просимо всіх початку пройдіть, будь ласка, коротке опитування: Заповнити анкету можна за посиланням.
  • В громаді зявився ЧАТ БОТ за допомогою якого жителі нашої громади можуть отримувати інформацію про:
  • основні соціальні мережі громади
  • ділитись важливими новинами
  • сповіщати військових про повітряні об'єкти на території громади
  • надсилати публічні електронні звернення.

               Зараз він працює в тестовому режимі. Можливості чат боту в подальшому будуть розширюватись.

  • Продовжується реєстрація на платформі Платформа єДопомога  яка надає можливість залишити заявку на фінансову підтримку від міжнародних організацій. Мінсоцполітики проводить верифікацію даних заявника, використовуючи наявні державні інформаційні реєстри та бази даних, що дозволяє отримувати перевірену інформацію про особу. Детальніше про допомогу можні дізнатись тут.


Далі більше.

Слава Україні, Слава Нації 

 

Якщо бачите щось погане, донатьте на ЗСУ – щоб поганоно ставало менше.
Якщо бачите щось хороше донатьте на ЗСУ – щоб хорошого ставало більше.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь