Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт Про роботу відділу економічного розвитку та інвестиційного менеджменту Недобоївської сільської ради за 2021 рік

Дата: 22.02.2022 23:34
Кількість переглядів: 417

 

Фото без опису

 

 

Звіт

Про роботу відділу економічного розвитку та інвестиційного менеджменту Недобоївської сільської ради

за 2021 рік

 

Відділ економічного розвитку та інвестиційного менеджменту Недобоївської сільської ради є структурним підрозділом сільської ради, у своїй роботі керується Конституцією України, законами України, актами Президента України та Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Міністерства розвитку громад та територій України, розпорядженнями голови обласної, районної державних адміністрацій, наказами профільних Департаментів, розпорядженнями селищного голови, рішеннями сільської ради та її виконавчого комітету, Положенням про відділ економічного розвитку та залучення інвестицій апарату виконавчого комітету сільської ради та іншими нормами діючого законодавства.

У відділі станом на 14.02.2022 рік працює 1 посадова особа: начальник відділу. Фактично відділ розпочав свою роботу в повному складі з серпня 2021 року.

 

Протягом 2021 року відділом підготовано:

- 4 проектів розпоряджень селищного голови;

- 3 проектів рішень сільської ради;

- 1 проектів рішень виконавчого комітету сільської ради.

 

Для використання та врахування в роботі протягом звітного періоду отримано близько 360 листів та інших документів з Чернівецької облдержадміністрації, обласної ради та інших органів державної влади.

На запити профільних Міністерств, Департаментів, голови та заступників голови ОДА, на запити органів державної влади, суб’єктів господарювання та громадян підготовлено та надіслано близько 250 відповідей та листів.

Протягом 2021 року діяльність відділу була спрямована на виконання основних заходів у рамках співпраці з програмою «ДОБРЕ» та інвестиційного розвитку населених пунктів Недобоївської сільської ради на 2021 рік.

Відділом, в межах повноважень, здійснюється координація та моніторинг виконання місцевих що підпорядковуються відділу. Начальником відділу сформовано Реєстр місцевих проєктів на 2021-2022 та подальші роки.

Результати моніторингу виконання цільових програм будуть відображені в рішеннях виконавчого комітету та подано вище згадану інформацію на розгляд сесії сільської ради. Також проведено заслуховування звітів про виконання цільових програм на засіданнях постійної комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва сільської ради та буде оформлено протоколи засідань.

З метою просування інвестиційних можливостей громади  серед інвесторів відділом розроблено до 01.03.2022 року буде оновлено Інвестиційний паспорт Недобоївської сільської ради на 2022 роки українською мовою (ведеться також переклад Паспорту англійською мовою).

 

Відділ економічного розвитку та залучення інвестицій є координатором проектно-грантової діяльності.

Протягом 2021 року подано:

1. Державний фонд регіонального розвитку

На розгляд обласної регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізуватися за рахунок коштів ДФРР у 2022 роках від сільської ради подано три проєкти:

1.1 Проєкт Міжмуніципальне співробітництво територіальних громад «яблуневої агломерації» Хотинського району в сфері переробки плодоовочевої продукції:

З часу створення Недобоївської об’єднаної територіальної громади актуальним та одним з найважливіших напрямків розвитку залишається стимулювання та розвиток економічних процесів. Громадою постійно вишукуються можливості розвитку своєї територій за рахунок додаткових поступлень до місцевих бюджетів. Основою розвитку є зростання економіки, а головним резервом розвитку економіки в сільській місцевості є, поряд із фермерством, особисті селянські господарства (ОСГ). Для перетворення ОСГ на товарні комерційні підприємства необхідна економічна інфраструктура, без якої залучити сільських господарів до агробізнесу проблематично, а то й зовсім неможливо. На території населених пунктів Недобоївської ОТГ склалися умови для спеціалізованого виробництва сільськогосподарської продукції. Так історично склалось, і залишається й до нині, що громада, в більшій своїй мірі займається виробництвом фруктів, понад 70 відсотків населення зайняте вирощуванням фруктів. Аналогічна ситуація склалася й в Клішковецькій ОТГ, й у селах, що увійшли до Хотинської міської об’єднаної територіальної громади. Села відомі далеко за межами Буковини своїми фруктами, які потрапляють на стіл до мешканців всіх областей нашої держави. Невелику частину земель орендують сільськогос

1.2 «Будівництво Недобоївського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів імені Григорія Томіна по вул. М. Бурлаки, 2-Б в с.Недобоївці;

Метою проекту є забезпечення надання освітніх послуг відповідно до вимог чинного законодавства дітям шкільного територіальної громади с. Недобоївці через будівництво Недобоївського закладу загальної середньої освіти I-III ступенів імені Григорія Томіна по вул. М. Бурлаки, 2-Б в с.Недобоївці. Завдання проекту: надання високоякісних освітніх послуг з використанням наявних ресурсів; введення потужності школи на 450 учнівських місць; модернізація матеріально-технічної бази навчального закладу; створення сучасного опорного закладу освіти у центрі територіальної громади.

1.3  «Туристичний маршрут «Від Дністра до Карпат»;

Мета проєкту – Сприяння розвитку спроможності громад, учасників проєкту, їх місцевому економічному розвитку, завдяки співпраці для організації та популяризації, покращенню туристичної інфраструктури, створенню нових туристичних продуктів та послуг для туристичного маршруту «Від Дністра до Карпат». Цілі проєкту: 1. Запровадити ефективну комунікаційну політику для популяризації та розвитку туристичного іміджу територій дотичних до туристичного маршруту «Від Дністра до Карпат». 2. Здійснити реіновацію наявних об’єктів туристичної інфраструктури. 3. Створити та впровадити нові конкурентоспроможні та сучасні туристичні продукти та послуги.

 

2. Отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів». «Спроможна школа для кращих результатів»:

Було реалізовано проєкт:

2.1 «Ремонт підлоги в початкових класах» - мета проекту залити підлогу у чотирьох початкових класах що забезпечують створення якісного та безпечного простору що є одним із важливих пріоритетних напрямків розвитку освіти Недобоївської територіальної громади. Що в свою чергу дасть можливість ширше використовувати матеріальну базу забезпечити безпечне перебування дітей у закладі покращить зовнішній вигляд приміщень.

 

3. Карпати Єврорегіон 2021:

 

3.1 «Створення комплексної системи відеоспостереження на території Недобоївської громади» - ГО «Шировецька Берегиня»

Недобоївська ТГ – це сільськогосподарська громада, яка розташована у Дністровському районі, з населенням 12717 осіб. Кількість мешканців за останній рік збільшилася, як результат до єднання населених пунктів до громади. У 2020 році середній вік мешканців складає 45 років. Недобоївська територіальна громада знаходиться в південно-західній частині Дністровського району. З півночі громада межує з Рукшинською територіальною громадою, на сході межує з с. Ворничани, південно-західна межа проходить з Клішковецькою територіальною громадою, на півдні з Новоселицькою територіальною громадою. Територія громади складає 129,5 км2 . Адміністративним центром громади є село Недобоївці, яке розміщене на відстані 16 км від м. Хотин, 45 км від районного центру м. Кельменці та 50 км від обласного центру м. Чернівці. По території громади проходять автомобільні дороги державного та обласного значення. В умовах збільшення проявів руйнування комунального майна (вандалізм), погіршення криміногенного стану та відсутність системи відео нагляду виникла нагальна потреба посилення заходів безпеки на вулицях Недобоївської громади. Опис існуючих проблем в регіоні. Стан правопорядку в селищі суттєво впливає на його соціально-економічний розвиток. Забезпечення правопорядку здійснюється шляхом виявлення винних у вчиненні протиправних дій осіб та притягнення їх до передбаченої законом відповідальності, а також запровадження форм і методів профілактики правопорушень з метою усунення причин та запобігання виникненню умов, що сприяють їх вчиненню. Здійснення заходів з профілактики злочинності протягом попередніх років не дало змогу певною мірою покращити стан правопорядку в селищі та удосконалити систему профілактики правопорушень.

Отже, проектом обумовлено впровадження комплексу програмно-апаратних та організаційних заходів для посилення безпеки населення, захисту об’єктів комунальної власності із забезпечення життєдіяльності громади, безпеки дорожнього руху. Сільська рада, поліцейський офіцер громади та правоохоронні органи села посилено працюють над попередженням та протидією можливим загрозам життю та здоров’ю громадян, намагаються забезпечити оперативне реагування на надзвичайні ситуації, оскільки на території громади існує ряд об’єктів, які потребують посиленого захисту та контролю над ситуацією. До них відносяться:

- в’їзди в селище;

 - центральна частина вулиць села;

- супермаркети, гартівні, торгові та розважальні заклади, парки, площі, сквери, тощо;

інші місця підвищеної небезпеки для громадян;

 - адміністративні будівлі, навчальні та медичні заклади, комунальні та житлові об’єкти, інші громадські будівлі тощо.

Крім того, особливої уваги потребує забезпечення належного контролю проведення у селищі масових заходів, мітингів, демонстрацій. В основу реалізації проекту покладено принцип об’єднання зусиль органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів для забезпечення охорони громадського порядку, безпеки дорожнього руху та профілактики злочинності в громаді.

На території Недобоївської територіальної громади часто трапляються правопорушення, злочини та випадки вандалізму, які залишаються безкарними через відсутність системи відеоспостереження. Важливим фактом є те, що через значну частину громади проходить автодорога H-03 міжнародного значення, яка вимагає посиленого контролю та нагляду. З метою своєчасного отримання інформації та реагування на надзвичайні події є доцільним встановлення на найбільш людних місцях територіальної громади камер відеоспостереження для постійного моніторингу ситуацій в громаді та дотримання громадського порядку.

Створення комплексної системи відеоспостереження на території дасть можливість підвищити ефективність роботи органів внутрішніх справ щодо забезпечення громадського правопорядку, профілактики злочинності, боротьби з нею, охорони прав, свободи й законних інтересів громадян та посилення взаємодії з органами місцевого самоврядування у протидії всім формам злочинності в інтересах територіальної громади. У пріоритеті було не просто встановлення системи відео нагляду, а встановлення працюючої та ефективної системи відео нагляду.

Його суть полягає у його спрямованості на покращення забезпечення громадського правопорядку в громаді, а відтак- створення безпечних та комфортних умов проживання для усіх її мешканців, підвищення ефективності діяльності правоохоронних органів з розкриття і розслідування злочинів та правопорушень за допомогою використання бази даних випадків, інтегрованої з архівом відеоінформації системи відеоспостереження за ділянками публічних місць з підвищеними криміногенними показниками, перехрестями, ділянками автомобільних доріг з інтенсивним рухом, а також місцями скупчення громадян, впровадження в практику діяльності правоохоронних органів сучасних інформаційних технологій, програмно-технічних засобів, комунікаційних засобів прийому передачі. Завдяки тому, що усі камери під’єднані до однієї мережі. Система захищена від стороннього доступу і витоку персональних даних. Доступ до бази даних програми будуть мати тільки працівник поліції та відповідальна особа, яка буде з ними працювати.

Загальна мета проєкту Створення інформаційно-телекомунікаційної автоматизованої системи для організації та створення умов для посилення громадської та особистої безпеки мешканців громади

Завдання 1 Оснащення громадських місць та територій комунальних будівель громади технічними засобами відеоспостереження. Завдання 2 Підвищення безпеки учасників дорожнього руху, встановлення камер для реєстрації правопорушень. Завдання 3 Проведення ефективного моніторингу поточної обстановки за рахунок використання системи відеоспостереження та відео контролю.

 

4. У рамках програми «ДОБРЕ» :

4.1«ОБЛАШТУВАННЯ БАГАТОФУНКЦІОНАЛЬНОГО СПОРТИВНОГО МАЙДАНЧИКА В С.ВЛАДИЧНА» Створення сучасного спортивного молодіжного простору  багатофункціонального призначення для спортивного розвитку молоді та популяризації здорового способу життя.

Створення можливостей для безкоштовних занять спортом в сільській місцевості, поєднання різних видів занять на одній території. В рамках проекту передбачається створення багатофункціонального майданчика для комплексного заняття спортом, облаштування волейбольного майданчика, встановлення лавок на футбольному стадіоні в селі Владична.   Враховуючи, що вся діяльність буде зосереджена на одній локації біля діючого стадіону, наявність розширеної спортивної інфраструктури дозволить проводити спортивні змагання, проведення майстер-класів, дитячих ігор та інших навчально-спортивних заходів для жителів села, громади, а в перспективі і на рівні сусідніх громад.

 

4.2 «Облаштування приміщень для зустрічей та проведення заходів»

Відповідне облаштування зали «Центру економічного зростання» по адресу с. Недобоївці,                    вул. Головна 28,  дозволить раді громади та мешканцям користуватися сучасними засобами проведення засідань, робити презентації матеріалів у зручній формі, забезпечувати аудіо та відео супровід засідань та тренінгів, забезпечувати можливість миттєвого розповсюдження аудіо та відеоматеріалів та проведення конференцій по Skype, Google Meet, Zoom тощо, із залученням спеціалістів з різних регіонів України та інших країн. Даним проєктом передбачається :

- забезпечити аудіо супровід засідань через влаштування акустичної системи з підсилювачем та мікрофонами,

-об'єднувати та збирати аудіо та відео інформацію та записувати її, а також використовувати для виведення необхідної інформації на екран і зв’язку.

- візуального представлення доповідей, статистичної інформації, інфографіки тощо для прийняття виважених рішень.

- безперебійного доступу до інтернету, із відмінним рівнем сигналу.

- забезпечення обладнання (кавоварка, чайник) та достатньої кількості меблів для проведення заходів різного формату (тренінгів, семінарів, круглих столів) із передбаченням сучасних умов та карантинних вимог.

 

 

4.3 «Облаштування спортивних майданчиків на території Недобоївської громади»

 

 Підвищення та створення нового рівня навчально-виховного процесу. Забезпечення повноцінного дозвілля для вихованців навчальних закладів шляхом оснащення сучасним та якісним обладнанням, що надасть можливість створити для дітей організоване та змістовне дозвілля.

Даним проєктом передбачається :

- забезпечити спортивними тренажерами, для зізних груп мязів що забезпечить спортивний розвиток дитини.

- встановити, ігрові будиночки та ігрові комплекси для забезпечення ігрового дозвілля на відкритому повітрі.

- Забезпечення, зон відпочинку на свіжому повітрі, для дорослих та дітей.

В рамках проекту передбачається створення забезпечення спортивним обладнанням спортивними  майданчиками на території села Зарожани, села Ширівці та села Недобоївці,  який би включав створення та облаштування,  місце для занять фізичною культурою, спортивних змагань, проведення майстер-класів, дитячих ігор та інших навчально-спортивних заходів для жителів громади.

 

4.4 «ПОЛІПШЕННЯ НАДАННЯ ПОСЛУГ З ВИВЕЗЕННЯ ТПВ»

Мета проекту -  покращення надання послуг населенню по збору та вивозу твердих побутових відходів на території Недобоївської громади шляхом організації комплексного збору та вивозу ТПВ.    

Проектом передбачено придбання спеціального сміттєзбирального авто за кошти Програми DOBRE. За кошти сільської ради, як умова співфінансування, передбачено облаштувати 10 майданчиків для роздільного збору сміття на території громади, закупити  40 індивідуальних пластикових контейнерів для населення, об’ємом 1 м3 з кришкою, які будуть видаватися відповідно заключного договору з місцевим КП. На кожному з 10 майданчиків буде розміщено 4 великий контейнери для різних типів побутових відходів, скла та паперу, проектом передбачено встановлення залізобетонної основи площею близько 9 м.кв. кожен, встановлення перекриття з метало профілю, та огорожі із сітки.

 Проектом передбачено, що реалізація поставлених завдань дозволить:

  • зменшити об’єми загального сміття, збільшити об’єми сміття, яке можна використати як втор сировину, підвищити екологічну відповідальність жителів громади.

Якісними результатами проекту є початок  укладених договорів з населенням на вивезення сміття та задоволення жителів якістю наданої послуги. Зменшення обсягів сміття на несанкціонованих сміттєзвалищах. Зменшення об’ємів сміття буде залежати в більшій мірі через те, що сміття буде сортуватися.

Кількісними результатами: буде придбано 1 спеціалізована машина для вивезення сміття.

Придбання 40 баків об’ємом в 1 м3.

Буде облаштовано 10 майданчиків на території громади, для збору твердих побутових відхотів.

 

 

4.5 ОБЛАШТУВАННЯ ОРГАНІЗОВАНОЇ ЗОНИ ТОРГІВЛІ ДЛЯ БІЗНЕСУ ТА МІСЦЕВИХ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ

Розвиток місцевого підприємництва. Створення місцевого фермерського ринку, з метою заохочення місцевого населення до підприємництва; створення якісних умов для торгівлі та реалізації овочів та фруктів вирощених на території громади; облаштування зручного та безпечного місця зупинки автомобілів біля зони торгівлі.

 Проектом передбачено облаштування якісних, безпечних та відповідних нормам місць для торгівлі місцевою продукцією місцевими жителями громади, з цією метою заплановано:

  • Облаштувати 1 зону вільної торгівлі
  • встановлено  1 торговий ряд (10 м * 2 м)
  • проведені комунікації (електропостачання, водопостачання)
  • встановлено 2 сміттєвих баки ( на 500 л )
  • встановлено 1 туалет
  • встановлено навіс – 1, з бетонною мийкою для рук – 1.
  • облаштована паркова зона – близько 100 м2.
  • створена паркова – 1, для зменшення, ймовірності аварійно небезпечної ситуації на дорозі.

Облаштування ринку (встановлення торгового павільйону та облаштування заїзду) буде проведено поряд з територією, де вже існує стихійна торгівлі. Місцеві жителі розтягуються вздовж проїздові частини на природожній смузі і це таким чином створює аварійну ситуацію.

 

4.6 «Подкаст-тур» - спільно з ГО «Український Народний Дім»

В рамках проекту передбачено створити аудіо екскурсію, розроблених спеціально для індивідуального споживача міського культурного туризму.

Створення  по-справжньому унікальний контент, інформацію, яку не розповідають в школі, в університеті. Продуманий до дрібниць маршрут і пам'ятки, які є справжніми перлинами, сподобаються як гостям громади, так і місцевим. Карта з відповідними локаціями, та короткою інформаційною карткою. 

 

 

Короткострокові результати

Довгострокові результати

«Подкаст-тур»

Розвиток, та збільшення території охоплення «Подкаст-турів», що будуть включати більшу протяжність, та спосіб подолання марш туру.

Туристична реклама громади

Створення відпочинкової зони, поблизу туристичної атракції, та проведення невеличкого маршруту до дегустаційного ряду місцевого підприємця, що виготовляє крафтові соки власного виробництва.

Коротка інформаційна довідка для транзитного туриста

-

 

 

5.Карпати Єврорегіон Україна 2022:

 

5.1 «Створення паркової зони відпочинку поблизу Шировецького НВК»

Проблема полягає у тому що на території Шировецького старостинського округу відсутня зона відпочинку. Проект спрямовано на створення умов для відпочинку та дозвілля мешканців села Ширівці Дністровського району, Чернівецької області, шляхом облаштування паркової зони поблизу Шировецького НВК. За допомогою реалізації проекту буде створено місце для здорового відпочинку та дозвілля. Проект дозволить згуртувати населення, залучити односельців до спілкування.

Провести реконструкцію та благоустрій сільського парку відпочинку. Парк буде розбудований з використанням сучасних передових ідей ландшафтного дизайну на основі існуючого зеленого масиву із використанням усіх особливостей ландшафту. У відновленому парку будуть створені усі умови для відпочинку різних вікових категорій відвідувачів: встановлені місця відпочинку та місця культурного дозвілля. Організація паркового простору буде проведена з використанням сучасних інженерних систем до освітлення.

Проведення заходів з реконструкції, ремонту та розбудови існуючої паркової зони та подальше її функціонування, як сучасного культурно-дозвільного комплексу парку культури та відпочинку задля задоволення потреб мешканців села у якісному та активному дозвіллі, забезпечення стійкого розвитку та подальшого збереження території парку, користуванні жителями та гостями громади зон активного та тихого відпочинку при збереженні глибинного озеленення простору.

Даний проект передбачає створення парку відпочинку, що дозволить проводити активний відпочинок, відновлювати сили мешканцям громади, вести здоровий спосіб життя, проводячи різноманітні зустрічі та заходи, що позитивно відображатиметься на їх здоров’ї.

Загальна мета проєкту

Проведення заходів з реконструкції, ремонту та розбудови існуючої паркової зони поблизу Шировецького НВК та подальше її функціонування, як сучасного культурно-дозвільного комплексу парку культури та відпочинку задля задоволення потреб мешканців Недобоївської ТГ у якісному та активному дозвіллі, забезпечення стійкого розвитку та подальшого збереження території парку, користуванні жителями та гостями громади зон активного та тихого відпочинку при збереженні глибинного озеленення простору.

Завдання 1

Проведення популяризації збереження екології з метою зміцнення  фізичного і психологічного здоров’я жителів громади

Завдання 2

Створення сприятливого екологічного чистого простору, для прогулянок

Завдання 3

Облаштування простору для активного відпочинку дітей, молоді, та гостів громади

 

5.2 «Закупівля спортивного обладнання для облаштування спортивного залу с. Зарожани»

В зв’язку з відсутністю на території с. Зарожани  сучасних спортивних закладів чи спортивних майданчиків, значна частина молоді, особливо шкільного віку не має можливості для покращення свого фізичного стану. На території Зарожанського НВК є  наявні дві спортивні зали, які потребують переоснащення матеріально технічної бази, з метою якісного надання фізкультурно-оздоровчих послуг та проведення відповідних занять, виконуючи окремі вправи ігрових видів спорту, елементів легкої атлетики, гімнастики, тощо.

Впродовж останніх років активно прогресує негативна тенденція, яка характеризує погіршення фізичного розвитку і здоров’я дітей та молоді. Одним з основних завдань у справі поліпшення зазначеної ситуації є необхідність покращення не навчально - виховного процесу, але й всіх форм позаурочної та позашкільної роботи, оновлення матеріальної бази для занять фізичною культури та спортом.

У 2021 році 27.11.2021 року, з місцевого бюджету, було виділено кошти на капітальний на ремонт підлоги спортивної зали для нової української школи .

Спортивні зали мають в наявності застаріле обладнання і не дають змоги повноцінно та у повному обсязі проводити заняття фізичною культурою. Реконструйований оснащений сучасними тренажерами спортивний зал не лише покращить навчальні умови для учнів Зарожанського НВК, а і буде відкритим для доступу мешканцям та гостям села для безкоштовного залучення всіх бажаючих до оздоровлення.

Загальна мета проєкту

Створення умов, сприятливих для збереження та зміцнення фізичного та психічного здоров’я учнів засобами фізичної культури та спорту, поєднання урочних, позаурочних та позашкільних форм фізичного виховання для задоволення запитів, потреб та уподобань учнів, наявність спортивного залу, оснащеного сучасним спортивним інвентарем і а обладнанням.

Завдання 1

Популяризація різноманітних видів спорту, пропаганда здорового способу життя, розвиток фізичної культури та спорту серед мешканців громади.

Завдання 2

Створення сучасного спортивного простору для всіх вікових груп населення, та уразливих груп населення.

 

6. Напрацювання проєктів:

6.1 «Спроможна школа: реконструкція харчоблоку

с. Недобоївці»

Реконструкція будівлі харчоблоку, Заміна просторово – предметного оточення учнів  Основна мета - створення умов якісного та безпечного приготування їжі для забезпечення всіх учасників навчально-виховного процесу раціональним безпечним та якісніше харчуванням, впровадження нових технологій приготування їжі, підвищення енергоефективності харчоблоку.

Створення сучасної зони прийому їжі, відпочинку та комфорту. Підвищить кількісний та якісний рівень харчування учасників освітнього процесу закладу освіти, зменшиться кількість захворювань ШКТ, що у свою чергу підвищить рівень позитивного сприйняття школярами освітнього процесу у школі, його ефективність.

Провести ремонт приміщення харчоблоку закладу освіти, збільшення площі, покращення умов.

6.2 Проєкт U-LEAD «Сприяння всебічному розвитку громад

«Море можливостей»

Назва: «Створення молодіжного центру для професійної підготовки молоді, у напрямку комп’ютерної грамотності та інформаційних технологій».

Цілі запропонованої діяльності:

  1. Створення та початок діяльності робочої групи із залученням молоді, проекту, яка надалі координуватиме реалізацію проекту.
  2. Створення центру, шляхом облаштування та закупівлею відповідного комп’ютерного обладнання, та програмного забезпечення.
  3. Інформаційна промокомпанія про роботу молодіжного центру.
  4. Подальша модернізація, простору шляхом, збільшення навчальних програм, спеціалістів. 

Постановку проблеми, теорію змін, завдання та обсяг робіт, які слід виконати, щоб досягти результатів, тривалість і географія діяльності, очікувані результати та інформацію про те, як саме запропонована діяльність допоможе досягти цілей IREX / «Мріємо та діємо».

Проблема комп’ютерної грамотності учнів, вчителів, та навіть пересічних місцевих жителів наразі є дуже актуальною, адже зі стрімким розвитком сучасного світу, комп’ютерні технології стають невід’ємною частиною нашого життя – вони необхідні як вдома, так і на робочому місці. Але вагомий відсоток населення світу, в тому числі й України, є не досить компетентним в сфері інформаційно-комунікаційних технологій. Тож, не дивно, що однією з головних проблем в освіті України є низький рівень комп’ютерних знань та навиків вчителів, учнів, жителів особливо зі сільських шкіл.

Комп'ютерна грамотність дає знання про інформаційне суспільство та комп'ютеризації, вміння і навички користування комп'ютером та особистісних якостей, що забезпечують успішність створення гібридного інтелекту . Дозволяє широко використовувати комп'ютер як засіб пізнавальної діяльності, розширює можливості зберігання і пред'явлення інформації, посилює мотивацію навчання, дозволяє здійснювати систематичний самоконтроль і рефлексію діяльності, виконує психотерапевтичні функції, підвищує самопочуття і самоствердження.

 

Реалізація проекту дозволяє вирішувати наступні завдання:

  • Викликати прояв інтересу молодих людей до пристосування цифрового життя сучасного суспільства;
  • Дати можливість жителям всіх вікових груп отримати необхідний рівень знань і навичок, потрібних для роботи на комп'ютері та у мережі Інтернет;
  • Результатом проведеної роботи має стати надбання всіма вчителями навичок орієнтування в інформаційному просторі, отримування інформації й оперування нею відповідно до власних потреб і вимог сучасного високотехнологічного суспільства.

З метою створення сприятливих умов для провадження на території Недобоївської об’єднаної територіальної громади діяльності суб’єктами малого і середнього підприємництва, підтримки та розвитку такого підприємництва шляхом формування дієвої системи умов, стимулів і мотивацій до реалізації економічного потенціалу громади відділом було розроблено анкети найбільш інвестиційно привабливих обєктів громади, та розміщенно на сайті.

 

За посиланнями: https://clck.ru/bLbW8

 

 

Протягом звітного періоду працівниками відділу прийнято участь у ряді семінарів, конференцій, навчань, курсів підвищення кваліфікації, робочих зустрічей, апаратних нарад при селищному голові, засіданні сесій сільської ради та виконавчого комітету ради, засіданнях постійних комісій ради та комісій при виконавчому комітеті ради, зокрема:

Начальник відділу отримав відповідні Сертифікати про участь у тренінгах.

Загальна діяльність відділу, особливо реалізація проєктів, постійно оновлюється на сайті громади у вкладці «Проєкти» за посиланням:
https://clck.ru/bLtZn

 

 

Начальник відділу економічного розвитку та інвестиційного менеджменту Недобоївської сільської ради

  

 

 

                               Дмитро ЩЕРБАТИЙ

Фото без опису Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь