Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Комісія  з питань бджільництва, попередження та фіксації фактів масового отруєння бджіл

Дата: 27.04.2021 09:30
Кількість переглядів: 538

 

Фото без опису

 

 Склад постійно діючої комісії з питань бджільництва, попередження та фіксації фактів масового отруєння бджіл при Недобоївській сільській раді

Голова комісії – Паур М.Я., заступник сільського голови;

Секретар комісії –Дячук І.В. ,начальник сектору земельних питань;

Члени комісії: Мазур О.Г. – Начальник відділу правового забезпечення та організаційно- кадрової роботи;                                   Поперечна Марта Василівна- головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та  ветеринарної медицини Хотинського управління ГУ ДПСС в Чернівецькій області;

                     Корнівська Інна Миколаївна- провідний спеціаліст відділу контролю за обігом засобів захисту рослин Хотинського управління ГУ ДПСС в Чернівецькій області;

                    Акаловський Анатолій Петрович- завідуючий Недобоївською ДДЛВМ;

                   Гриценко Ярослав Володимирович - дільничний інспектор або представник територіального органу Національної поліції України.

                - староста села, на території якого проводиться обстеження. 

 

Положення про постійно діючу комісію з питань бджільництва, попередження та фіксації фактів масового отруєння бджіл при Недобоївській сільській раді

1. Постійно діюча комісія з питань бджільництва, попередження та фіксації фактів масового отруєння бджіл при Недобоївській сільській раді (даліКомісія) утворюється рішенням виконавчого комітету сільської ради.

2. Метою утворення Комісії – є охорона бджіл, зокрема шляхом попередження масового отруєння ьджіл засобами захисту рослин під час обробітку аграріями сільгосподарських культур.

3. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, а також указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції і законів України, актами Кабінету Міністрів України та цим Положенням.

4. Відповідно, до покладених завдань, Комісія: - приймає звернення та відповідні документи від фізичних осіб та суб’єктів господарювання (юридичних осіб) власників бджолосімей, які стосуються повноважень Комісії; - інформує аграріїв про необхідність дотримання ними вимог чинного законодавства щодо охорони бджіл та застосування ними засобів захисту рослин, належного і вчасного інформування населення та власників пасік про їх застосування; - при обстеженні пасіки, вживає заходів для збереження живих бджіл; - складає акти, які засвідчують факти отруєння бджіл пестицидами чи агрохімікатами; - вчиняти інші дії щодо охорони бджіл, в межах чинного законодавства України.

5. Комісія має право: - отримувати інформацію про те, кому належить оброблене пестицидами поле, його площа, яка культура посіяна на полі та на якій відстані поле знаходиться від пасіки; - у разі встановлення осіб, які винні в отруєнні бджіл (за наявністю достатніх підстав та доказів), ініціювати питання про відшкодування шкоди, або звернення до суду, якщо згоди про добровільне відшкодування шкоди не було досягнуто; - дотримуючись чинного законодавства, оглядати поля, на яких могли розпилюватись чи розпилювались засоби захисту рослин (пестициди обо агрохімікати), які могли стати (чи стали) причиною отруєння бджіл (в радіусі польоту бджіл від пасіки), а також відбирати зразки рослин, на цих полях, однаковим методом та способом, у відповідності до встановлених правил; - залучати до роботи в комісії експертів з відповідних галузей; - зразки відібраних проб рослин відправляти на лабораторне дослідження та отримувати результати експерти ; - оглядати пасіки, виявляти причини загибелі бджіл, джерело отруєння та ймовірних винних осіб в загибелі бджіл, оцінювати розміри збитків; - в межах чинного законодавства, вчиняти інші дії, спрямовані на попередження та фіксації фактів масового отруєння бджіл.

6. Комісію очолює голова комісії, у разі відсутності голови Комісії, його обов’язки виконує секретар Комісії.

7. До складу комісії входять працівники виконавчого комітету Недобоївської сільської ради. До складу Комісії, у разі необхідності, можуть бути включені інші особи.

8. Основною організаційною формою діяльності комісії є її засідання, які проводяться у разі потреби.

9. Засідання комісії є правомочним, якщо на ньому присутні не менше половини її загального складу.

10. До участі в засіданнях (роботі) Комісії можуть запрошуватись особи, яких безпосередньо стосується питання що розглядаються на Комісії.

11. Комісія відповідно до компенсації приймає рішення, організовує їх виконання, може готувати висновки, надає відповідні рекомендації.

12. Рішення (висновки, рекомендації) Комісії приймаються шляхом відкритого голосування простою більшістю голосів членів комісії, присутніх на засідані. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос голови комісії. 13. Окрема думка члена комісії, який голосував проти прийняття рішення, викладається в письмовій формі і додається до рішення комісії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь