Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Комісія з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості.

Дата: 26.01.2021 09:17
Кількість переглядів: 545

 

 

 

        Комісія з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості

       Склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території Недобоївської сільської ради Дністровського району Чернівецької області.

Голова комісії: Паур Микола Ярославович

Заступник голови комісії: Дячук Ірина Володимирівна

Члени комісії: депутат Палій Дмитро Васильович

Представник населеного пункту (староста )

Представник заявника

 

 

  Положення про комісію з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості

1. Комісія з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території Недобоївської сільської ради Дністровського району Чернівецької області (далі – Комісія) – є постійно діючим органом, який проводить обстеження зелених насаджень для підготовки дозвільних документів (актів, ордерів) на видалення зелених насаджень у разі:

1.1. будівництва об’єкту архітектури на підставі документів, визначених ч. 1 ст. 34 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»;

1.2. знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самосійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більш як 5 сантиметрів;

1.3. ліквідації аварійної ситуації на інженерних мережах населеного пункту;

1.4. відновлення світлового режиму в житловому приміщенні, що затіняється деревами;

1.5. проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі, на трансформаторній підстанції і розподільному пункті системи енергопостачання, мережі водо-, теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційній і кабельній електромережі;

1.6. досягненням деревом вікової межі;

1.7. провадження господарської діяльності на території розсадників з вирощування декоративних дерев та кущів;

1.8. ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації.

2. Комісія у своїх діяльності керується Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 № 1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах», наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105 «Про затвердження Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України», наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 12.05.2009 № 127 «Про затвердження Методики визначення відновної вартості зелених насаджень» та іншими нормативно-правовими актами.

3. Основними завданнями та функціями Комісії є: - обстеження зелених насаджень для визначення їх якісного стану, кількості, виду зелених насаджень та з’ясування причини набуття зеленими насадженнями аварійного, сухостійного або фаутного стану; - визначення відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню; - оформлення документів (актів обстеження) на видалення зелених насаджень або окремих дерев та чагарників, знесення газонів, квітників. - вирішення спірних питань у сфері зеленого господарства.

4. У процесі визначення стану зелених насаджень та відновної вартості зелених насаджень, які видаляються на підставі одного з документів, визначених ч.1 ст.34 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності», до складу комісії включається представник фізичної або юридичної особи, яка має намір щодо забудови території

. 5. Комісія утворюється у складі голови, заступника голови та членів комісії. Склад Комісії затверджується рішенням виконавчого комітету.

6. Керує роботою Комісії її голова, в разі відсутності голови – його заступник.

7. Обстеження зелених насаджень та визначення їх відновної вартості проводиться Комісією за заявою фізичної чи юридичної особи про видалення насаджень з виїздом на місце. За результатами обстеження зелених насаджень складається акт в трьох примірниках, які надаються заявнику, Державній екологічній інспекції у Чернівецькій області та голові Комісії. У разі відсутності представника Державної екологічної інспекції у складі комісії при розгляді заяви, один примірник акту в триденний строк надсилається до зазначеної інспекції.

8. У разі відсутності будь-якого члену комісії з поважних причин, головою комісії у відповідному полі акту ставиться прочерк.

9. У процесі ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації, а також, коли стан зелених насаджень загрожує життю, здоров’ю громадян чи майну громадян та/або юридичних осіб, видалення зелених насаджень здійснюється негайно з подальшим оформленням акту аварійного видалення.

10. Голова комісії готує проект рішення виконавчого комітету про видалення зелених насаджень, в якому зазначається інформація про кількість зелених насаджень, що підлягають видаленню і сплату відновної вартості зелених насаджень у випадках їх вимушеного знесення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь