Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Комісія з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості.

Дата: 26.01.2021 09:17
Кількість переглядів: 598

 

 

Фото без опису

 

        Комісія з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості

       Склад комісії з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території Недобоївської сільської ради Дністровського району Чернівецької області.

Голова комісії: Паур Микола Ярославович

Заступник голови комісії: Дячук Ірина Володимирівна

Члени комісії: депутат Палій Дмитро Васильович

Представник населеного пункту (староста )

Представник заявника

 

 

  Положення про комісію з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості

1. Комісія з питань визначення стану зелених насаджень та їх відновної вартості на території Недобоївської сільської ради Дністровського району Чернівецької області (далі – Комісія) – є постійно діючим органом, який проводить обстеження зелених насаджень для підготовки дозвільних документів (актів, ордерів) на видалення зелених насаджень у разі:

1.1. будівництва об’єкту архітектури на підставі документів, визначених ч. 1 ст. 34 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»;

1.2. знесення аварійних, сухостійних і фаутних дерев, а також самосійних і порослевих дерев з діаметром кореневої шийки не більш як 5 сантиметрів;

1.3. ліквідації аварійної ситуації на інженерних мережах населеного пункту;

1.4. відновлення світлового режиму в житловому приміщенні, що затіняється деревами;

1.5. проведення ремонтних та експлуатаційних робіт в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі, на трансформаторній підстанції і розподільному пункті системи енергопостачання, мережі водо-, теплопостачання та водовідведення, телекомунікаційній і кабельній електромережі;

1.6. досягненням деревом вікової межі;

1.7. провадження господарської діяльності на території розсадників з вирощування декоративних дерев та кущів;

1.8. ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації.

2. Комісія у своїх діяльності керується Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про рослинний світ», постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2006 № 1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах», наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 10.04.2006 № 105 «Про затвердження Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України», наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 12.05.2009 № 127 «Про затвердження Методики визначення відновної вартості зелених насаджень» та іншими нормативно-правовими актами.

3. Основними завданнями та функціями Комісії є: - обстеження зелених насаджень для визначення їх якісного стану, кількості, виду зелених насаджень та з’ясування причини набуття зеленими насадженнями аварійного, сухостійного або фаутного стану; - визначення відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню; - оформлення документів (актів обстеження) на видалення зелених насаджень або окремих дерев та чагарників, знесення газонів, квітників. - вирішення спірних питань у сфері зеленого господарства.

4. У процесі визначення стану зелених насаджень та відновної вартості зелених насаджень, які видаляються на підставі одного з документів, визначених ч.1 ст.34 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності», до складу комісії включається представник фізичної або юридичної особи, яка має намір щодо забудови території

. 5. Комісія утворюється у складі голови, заступника голови та членів комісії. Склад Комісії затверджується рішенням виконавчого комітету.

6. Керує роботою Комісії її голова, в разі відсутності голови – його заступник.

7. Обстеження зелених насаджень та визначення їх відновної вартості проводиться Комісією за заявою фізичної чи юридичної особи про видалення насаджень з виїздом на місце. За результатами обстеження зелених насаджень складається акт в трьох примірниках, які надаються заявнику, Державній екологічній інспекції у Чернівецькій області та голові Комісії. У разі відсутності представника Державної екологічної інспекції у складі комісії при розгляді заяви, один примірник акту в триденний строк надсилається до зазначеної інспекції.

8. У разі відсутності будь-якого члену комісії з поважних причин, головою комісії у відповідному полі акту ставиться прочерк.

9. У процесі ліквідації наслідків стихійного лиха, аварійної та надзвичайної ситуації, а також, коли стан зелених насаджень загрожує життю, здоров’ю громадян чи майну громадян та/або юридичних осіб, видалення зелених насаджень здійснюється негайно з подальшим оформленням акту аварійного видалення.

10. Голова комісії готує проект рішення виконавчого комітету про видалення зелених насаджень, в якому зазначається інформація про кількість зелених насаджень, що підлягають видаленню і сплату відновної вартості зелених насаджень у випадках їх вимушеного знесення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь