Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт старости Шировецького старостинського округу

Дата: 07.04.2021 10:30
Кількість переглядів: 1097

 

   Фото без опису

ЗВІТ СТАРОСТИ ШИРОВЕЦЬКОГО

СТАРОСТИНСЬКОГО ОКРУГУ № 5

 

 

          Зовсім мало пройшло часу з тих пір, як Шировецька сільська рада  ввійшла до складу Недобоївської сільської ради Дністровського району Чернівецької області і наразі - це Шировецький старостинський округ № 5 Недобоївської сільської ради, до складу якого, як і раніше, входять села Владична та Ширівці, з загальною кількістю населення  3179 чол.

       Якщо сьогодні говорити про звіт  старости   за 100 днів роботи  в старостинському окрузі, і коли ці 100 днів - зимовий період, то звичайно  не все вдалося зробити те, що планували.

        У своїй роботі  на посаді старости  насамперед керувалась Конституцією України, Законом «Про місцеве самоврядування в Україні», Положенням про старост та іншими  законодавчими актами України, актами  Недобоївської сільської ради.

        За звітний період робота в старостинському  окрузі  була спрямована на  виконання доручень Недобоївської  сільської ради та її виконавчого комітету, Недобоївського сільського голови. Зокрема, на території старостинського округу своєчасно проводилась інформаційна робота по доведенню  до відома жителів сіл  інформації, що стосується життєдіяльності громади   та  вчинялись  всі інші дії і  обов’язки, визначені законодавством України в межах  повноважень.

      Робота в старостинському окрузі насамперед  була спрямована на своєчасне надання якісних   адміністративних послуг населенню наших сіл.

      Зокрема, за звітний період видано більше 400  довідок різного змісту, тобто: довідки про склад сім”і, довідки на отримання соціальної допомоги, субсидій та інші.

      За цей період на територїї старостинського округу вчинено 17 нотаріальних дій та оформлено і направлено в Управління соціального захисту населення м. Хотин Дністровської РДА більше 50  справ.

        Зібрано , оформлено та направлено до Дністровської РДА  пакет документів на присвоєння почесного звання «Мати –героїня»  жительці села Ширівці Горин Валентині Борисівні.

     Як член виконавчого комітету Недобоївської сільської ради, брала участь у засіданнях виконавчого комітету сільської ради, де представляю інтереси жителів сіл Владична та Ширівці. Виконую доручення Недобоївської сільської ради, Недобоївського сільського голови та  сприяю у  виконані рішень виконавчого комітету, інформую  Недобоївську сільську раду про виконання доручень.                   

     Відповідно до законодавства України на території старостинського округу щоденно проводився прийом громадян, які зверталися з проблемами різного характеру, при розгляді  заявникам надавались рекомендації та консультації відповідно до їх звернень. Письмові звернення  перенаправлялись для розгляду  в Недобоївську сільську раду.

    Це дає змогу контролювати стан дотримання  прав і законних інтересів наших жителів у сфері соціального захисту, культури,  освіти,  фізичної культури та спорту,  житлово – комунального господарства, реалізації ними права на працю та медичну допомогу.

     За час звіту на території старостинського  округу, враховуючи зимовий період, основна увага приділялась  малозахищеним верствам населення. Зокрема, спільно з  першим заступником Недобоївської сільської ради  Вепрюком Ю.М.  та депутатами Дема В.А., Скрипкіною Л.Г. було відвідано та  вивчено стан матеріально-побутових умов проживання багатодітної родини Штогрин Ц.І. і в межах можливого надана допомога: відповідно до рішення виконачого комітету Недобоївської сільської ради  дітям надана  пільга на безкоштовне харчування в Шировецькій ЗОШ, для потреб сім’і завезені продукти харчування та одяг. Крім цього,  під час періоду новорічних та різдвяних свят за спонсорські кошти підприємця Худиковського С.М. були закуплені   подарункові набори для дітей-інвалідів і дітей , батьки яких є учасниками АТО та вручені дітям. Також спільно з працівниками  соціальних служб району вручено продуктові набори  одиноким та одиноко- проживаючим жителям наших сіл.

        Приділялась певна  увага закладам медицини, освіти та культури.

В січні місяці в приміщенні ФАПу с. Ширівці проведено заміну  котла газового опалення за  кошти місцевого бюджету.

        Враховуючи період  пандемії, заклади шкільної та дошкільної освіти працювали відповідно до вимог Постанов санітарного лікаря України  та рекомендацій засідань комісій ТЕБ і НС . В старостинському окрузі постійно проводився  моніторинг захворюваності серед населення та вживались заходи по недопущенню розповсюдження захворюваності.

      Наразі на території старостинського округу проводяться роботи по проведенню весняного   місячника санітарної очистки та благоустрою населених пунктів. Зокрема, відповідно до рішення виконкому Недобоївської сільської ради  організовано вивіз сміття з господарств громадян, ліквідовуються стихійні сміттєзвалища.

       Це досить короткий  перелік того, що ми  змогли зробити спільними зусиллями. Все,що зроблено – це вкладена частка кожного нашого жителя.

     Болюче питання доріг… І проблема ремонту доріг – це одна із багатьох проблем, яка турбує кожного з нас. Проте, ми ніколи не будемо мати в хорошому стані дороги, доки кожен окремо і всі  разом не будемо дбати про них, а саме: постійно  чистити канави для водовідведення, не висипати зібране з ярків сміття на дорогу, а  згуртовуватись і слідкувати за станом доріг.

    Наразі перед нами багато завдань і задумів, які необхідно реалізувати задля стабільності та покращення життєдіяльності громади. Хочу подякувати за довіру і співпрацю   кожному нашому  жителю, керівництву Недобоївської сільської ради.

   Маю велику надію на взаєморозуміння і взаємопідтримку. Адже те, що зроблено за 100 днів в нашій громаді – це успіх кожного нашого жителя .

  Оцінюючи досягнуте, знаючи проблеми і бажання, будемо активно вести пошук шляхів їх вирішення, щоб забезпечити прискорення позитивних зрушень. Хочу відмітити, що для вирішення  запланованих завдань потрібне бажання всіх – зробити наше село кращим.

    Також хочу вас запевнити, що я і надалі братиму активну участь в громадському  житті нашого краю та буду продовжувати відстоювати інтереси громади сіл Владична та Ширівці.

         І закінчити  звіт хочу словами відомого нам В’ячеслава Чорновола «Шани заслуговує тільки той, хто шанує самого себе... Бо Україна починається з тебе...»

Цим висловом сказано все – щоб досягти мети, успіху,результату  від запланованого –потрібно кожному починати з себе.

     Бажаю всім вам успіху та витримки,твердої впевненості в завтрашньому дні.

 

 

 

З повагою староста Шировецького старостинського округу  Г.І. Боднарюк.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь