Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Децентралізація: можливості для молоді через співпрацю з владою

Дата: 12.07.2019 19:43
Кількість переглядів: 665

Децентралізація і справді відкриває для юних представників громади багато можливостей брати участь у прийнятті рішень та активно впливати на розвиток своєї громади.

Такими формами їхньої участі є Молодіжна Рада (молодіжний орган), Бюджет участі (можливість розробляти проекти та реалізовувати їх за рахунок частини коштів з місцевого бюджету), Молодіжний центр (місце для активної діяльності молоді) та інші.

Завдяки цим можливостям молодь може активно впливати на життя своєї громади, якщо, звичайно, вона в цьому обізнана!

Саме з цією метою на базі Центру економічного зростання Недобоївської ОТГ пройшов тематичний Брейн-ринг, за участі 3-х команд: представників влади Недобоївської ОТГ, представників молоді Недобоївської ОТГ та спеціальних гостей зустрічі - представників молоді Клішковецької ОТГ, організований адміністратором Центру економічного зростання, за підтримки IREX, в рамках проекту "Пульс".

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Змагання пройшли насичено, активно, в дещо напруженій через бажання перемоги, однак, дружній атмосфері Фото без опису

Учасники мали змогу на досить високому рівні збагатитися знаннями про Молодіжну політику в рамках децентралізації, не тільки в процесі змагань, але й під час підготовки до них. Брейн-ринг показав, як ретельно і старанно команди готувалися до участі в змаганнях, а їм самим - настільки цікавою є ця тема для них, про що вони навіть не здогадувалися раніше.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Завдання були побудовані таким чином, щоб учасники не тільки давали конкретні відповіді, а й могли проявити свої творчі та розумові здібності, поруздувати над тим, як зробити процес співпраці молоді і влади продуктивним та ефективним для них.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуВраження учасників були позитивні та приємні. За словами Юліани Палій (учасника від команди молоді Недобоївської ОТГ): Молодь дійсно має багато можливостей, але влада повинна їй допомогати, сприяти та надихати в цьому.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Змагання мотивували представників молоді самим активно включитися в процес розбудови своєї громади, та почати з того, насамперед, щоб створити свою Молодіжну Раду.

Учасників оцінювали незалежні експерти - почесне жюрі! Адміністратор ЦНАП та представники бібліотеки.

Фото без описуФото без описуПереможці змагань - Молодь Недобоївської ОТГ, були нагороджені чудовими подарунками: папками, блокнотами та ручками. Не залишились без нагороди інші учасники: молодь Клішковецької ОТГ, яка посіла друге місце та представники влади, яка посіли третє місце, отримали також гарні блокноти, за активну та плідну участь!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуТакий насичений діалог між представниками влади та молоді всім пішов на користь та став рушійною силою в продовженні співпраці. В Недобоївській ОТГ вже 2 роки поспіль проводиться Бюджет участі, а цього року почалися переговори про створення Молодіжної Ради. Представники молоді Клішковецької ОТГ натхненні цими ідеями та практикою Недобоївської громади, обіцяли по приїзді в свою громаду, також взятися за їх реалізацію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь