Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Недобоївцях відбулась семінар-нарада з питань розвитку садівництва області

Дата: 17.02.2017 19:28
Кількість переглядів: 828

16 лютого на базі фермерського господарства «Тодосійчук В.І.» в с. Недобоївці Хотинського району відбувся науково-практичний семінар-нарада з питань розвитку галузі садівництва області, в якому взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Варжевський, представники корпорації «Дністер», ТОВ «Адама України», представники фірм-дистриб’юторів засобів захисту рослин, наукових установ та садівники області. 

Фото без опису Фото без опису
Про це повідомляє Буковинська правда bukpravda.cv.ua з посиланням на Чернівецьку ОДА. 
Під час семінару – наради Олександр Варжевський відзначив, що сьогодні при 1,3% землеволодінь країни Буковина має 4% садів України, а питома вага плодово-ягідної продукції в загальних обсягах України складає 8,4%. Виробництвом плодів в області займається понад 200 підприємств та фермерських господарств, а з 2005 року в області площа плодово-ягідних насаджень зросла в 1,2 рази та урожайність цих культур – орієнтовно в 2-3 рази. 
Також посадовець повідомив, що в області щороку закладаються молоді сади на площі від 200 до 500 га, які вирощуються за інтенсивними технологіями та виробляється від 2 до 4 млн. шт. саджанців плодово-ягідних культур. Враховуючи, що на Буковині щорічно виробляється понад 200 тис. тонн плодів та ягід, для довгострокового їх зберігання налічується 30 фруктосховищ, загальною ємністю 37 тис. тонн. 
Олександр Варжевський позитивно оцінив роботу садівничих господарств області, які торік отримали найвищі врожаї плодів: від 200 до 500 ц/га, серед яких – господарства Хотинського, Сокирянського та Новоселицького районів. 
Керівник профільного департаменту наголосив на необхідності своєчасного проведення обрізки дерев у садах та захист їх від мишовидних гризунів, хвороб та шкідників. Також повідомлено про напрямки державної підтримки сільгосптоваровиробників у 2017 році. 
В рамках заходу акцентовано на важливості об’єднання садівниківобласті вкооперативиз метою формуванняоптовихпартійпродукціїта виходу на міжнародні ринки. 
Поінформовано про зміни в податковому законодавстві в 2017 році та щодо змін у законодавстві про оплату праці сільгосптоваровиробників, зокрема щодо запровадження мінімальних гарантій в оплаті праці. 
Також в рамках наради розглянуто питання щодо технологічних аспектів вирощування інтенсивних яблуневих садів за французькою технологією, технологій захисту садів та підвищення урожайності садів, системи прогнозів та електронних серверів, використання новинок та засобів в садівництві від компаній «Адама України», «Агротехносоюз», «Уніфер».

Джерело  http://bukpravda.cv.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь