Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обгрунтування «Розподіл електричної енергії» за ДК 021:2015 65310000-9 Розподіл еклетричної енергії.

Дата: 10.01.2024 22:47
Кількість переглядів: 20

 Обгрунтування

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, його очікуваної вартості та розміру бюджетного призначення відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1266 від 16.12.2020 року.

Замовник:

Недобоївська сільська рада Дністровського району Чернівецької області, 

код ЄДРПОУ 04416884, село Недобоївці,  вулиця Головна, 28-А.

 

Предмет:

«Розподіл електричної енергії» за ДК  021:2015 65310000-9 Розподіл еклетричної енергії.

Замовник здійснює закупівлю робіт за предметом у відповідності до вимог діючого законодавства з питань публічних закупівель за посиланням 

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2022-04-04-000452-a

 

Вид : послуга; джерело фінансування: Місцевий бюджет, КЕКВ:  2273

 

Технічні та якісні характеристик предмета закупівлі:

Процедура закупівлі: переговорна, відсутність конкуренції з технічних причин за статтею 40 Закону України «Про публічні закупівлі».

Відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» (далі – Закон) у разі, якщо вартість предмета закупівлі дорівнює або перевищує 200 тис. гривень, необхідно дотримуватись принципів здійснення публічних закупівель. Так, у відповідності до положень ст. 40 Закону, переговорна процедура закупівлі застосовується замовником як виняток у разі якщо роботи, товари чи послуги можуть бути виконані, поставлені чи надані виключно певним суб’єктом господарювання за наявності одного з таких випадків, а саме відсутність конкуренції з технічних причин. Згідно норм Закону України «Про ринок електричної енергії» розподіл електричної енергії – це діяльність із транспортування електричної енергії від електроустановок виробників електричної енергії або електроустановок оператора системи передачі мережами оператора системи розподілу, крім постачання електричної енергії. Послуги з розподілу електричної енергії надають оператори систем розподілу (суб'єкти природних монополій) за тарифами, які встановлюються НКРЕКП. Ціна за одиницю послуги може змінюватися у зв'язку із змінами складових витрат, які впливають на її формування. Згідно Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії (постанова НКРЕКП від 27.12.2017 № 1470) місце провадження господарської діяльності - територія (або частина території) адміністративно-територіальної одиниці, де розташована система розподілу електричної енергії, що перебуває у власності ліцензіата та до яких приєднані електричні мережі споживачів, які живляться від мереж ліцензіата. Постановою НКРЕКП атвердженого постановою НКРЕКП від 14 березня 2018 року № 309, та Кодексу систем розподілу затвердженого постановою НКРЕКП від 14 березня 2018 року № 310 року АТ «Чернівціобленерго» видано ліцензію на право провадження господарської діяльності з розподілу електричної енергії у межах місць провадження господарської діяльності, а саме на території Чернівецької області в межах розташування системи розподілу електричної енергії, що перебуває у власності або господарському віданні (щодо державного або комунального майна) АТ «Чернівціобленерго», та електричних мереж інших власників, які приєднані до мереж ліцензіата (з якими укладені відповідні договори згідно з законодавством). Також, на офіційному веб-сайті Антимонопольного комітету України (посилання - https://amcu.gov.ua/napryami/konkurenciya/arhiv-zvedenogo-pereliku-prirodnih-monopolij) зазначено зведений перелік суб’єктів природних монополій України, яким визначено АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО», (ЄДРПОУ – : 00130760), що займає монопольне (домінуюче) становище по наданню послуг з розподілу електроенергії в межах Чернівецькій області. Отже, дані послуги з розподілу електричної енергії за нашим місцезнаходженням можуть бути надані лише певним виконавцем , а саме АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО». Інша альтернатива відсутня.

 Тому, договір про закупівлю послуги з розподілу електроенергії, може бути укладений лише з одним виконавцем, а саме з АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО», представником від установи: за довіреністю № 524 від 22.07.2021 року( начальник Кельменецького РЕМу Хотинської дільниці Рибак Іван ).

Обґрунтування розміру бюджетних призначень та/або очікуваної вартості предмета закупівлі:

   -  Обсяг закупівлі  - 1 послуга на суму 205470,00  грн.

   -  Кількість закупівлі – 150000 Квт/год

            - Термін поставки: щомісячно в період з квітня 2022 р по грудень 2022 р включно.

- Місце поставки: об’єкти балансової належності Замовника.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь