Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стратегічний план Координаційної ради з питань ВПО

Дата: 10.01.2024 14:46
Кількість переглядів: 325

Стратегічний план Координаційної ради з питань ВПО
при Недобоївській сільській раді

 

Загальна інформація про координаційну раду з питань ВПО при Недобоївській сільській раді

 

Стратегічний план Координаційної Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Недобоївській сільській раді був розроблений за сприяння Благодійної організації «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» у межах реалізації проекту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб» спільно з Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців.

 

Експертний та методичний супровід забезпечували:

- директорка з правових питань, проєктна менеджерка БО БФ "ССС" Валерія Вершиніна;

- проєктний координатор БО БФ "ССС" Євген Кривошеєв;

- регіональна команда БО БФ "ССС" у Чернігівській області;

- тренер-фасилітатор Палькова-Свірчевська Ольга.

 

Опис громади:

Недобоївська громада – це об’єднана територіальна громада в Україні, у Дністровському районі Чернівецької області. Адміністративний центр – село Недобоївці. Площа громади – 79,51 км², населення – 7006 мешканців та 459 внутрішньо переселених осіб. Утворена в рамках адміністративно-територіальної реформи 2015 року. До складу громади входять 7 населених пунктів: с. Недобоївці, с. Керстенці, с. Ставчани, с. Ширівці, с. Владична, с. Зарожани, с. Долиняни

 

Загальна площа території населених пунктів громади становить 129,5 тис.км. Житловий фонд на 99 % складається із приватного сектору. Всі населенні пункти, які входять до Недобоївської ТГ електрифіковані, газифіковані, телефонізовані, мобільним, радіо та інтернет зв’язком забезпечені на 75 %. Централізоване водопостачання та каналізація відсутні.

 

У громаді функціонують 4 загальноосвітні школи, 2 дошкільних навчальних заклади, 2 будинки культури, 2 бібліотеки, 2 амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, 2 аптеки, 4 відділення поштового зв’язку.

Основними видами економічної діяльності в громаді є: сільське господарство, переробна промисловість, будівництво

 

Підґрунтя виникнення Координаційної Ради з питань ВПО

В Недобоївській громаді було створено Координаційну раду з питань ВПО (далі Раду) в результаті повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році. З початку війни до Недобоївської громади прибуло понад 2000 внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з інших регіонів України, на данний момент офіційно проживає 459 осіб. Це призвело до необхідності створення ефективного механізму для вирішення проблем, з якими стикалися ВПО.

 

У червні 2023 року виконавчий комітет Недобоївської сільської ради прийняв рішення про

створення Координаційної Ради з питань ВПО. Рада була створена розпорядженням сільського голови від 06 червня 2023 року №67/08-23 за підтримки БО “БФ “Стабілізейшен Суппорт Сервісез” з метою забезпечення координації та ефективного вирішення проблем, з якими стикалися ВПО в громаді.

 

До складу Ради входять представники виконавчого комітету Недобоївської сільської ради, громадських організацій, волонтерів та ВПО. Рада проводить регулярні засідання, на яких обговорюються актуальні питання, пов’язані з ВПО.

 

Опис Координаційної Ради з питань ВПО

Склад ради:

Голова Ради: Микола Паур

Заступник голови Ради: Сніжана Тодосійчук

Секретар Ради: Віта Татьянко

Представники місцевого самоврядування: Андрій Баратинський, Ростислав Грубляк, Віктор Голик, Галина Боднарюк, Світлана Заплітна.

Представники ВПО: Марина Радченко, Вікторія Кравець, Олена Сотниченко, Ганна Лобода, Ольга Тройно, Олена Опанасенко, Інна Грейнер, Наталія Надточій.

Представник ГО: Анастасія Герман

Рада здійснює такі функції:

Здійснює координацію діяльності органів місцевого самоврядування, громадських організацій та волонтерів у сфері надання допомоги ВПО.

Забезпечує обмін інформацією між органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями та волонтерами.

Розробляє та впроваджує заходи щодо вирішення проблем, з якими стикаються ВПО.

Рада є важливим механізмом, який сприяє ефективному вирішенню проблем, з якими стикаються ВПО в Недобоївській громаді.

Ось деякі конкретні приклади того, як Рада працювала для вирішення проблем ВПО:

Рада сприяла забезпеченню ВПО житлом, продуктами харчування, одягом та іншими необхідними речами.

Рада допомагала ВПО отримати доступ до медичної допомоги, освіти та інших соціальних послуг.

Рада допомагала ВПО знайти роботу та зайнятість.

Рада продовжує працювати над вирішенням проблем ВПО в Недобоївській громаді.

 

Контактні дані.

Адреса: Чернівецька обл., Дністровський р-н, с. Недобоївці, вул. Головна 28 а

Тел.: +38 050 15 46 299

Ел. пошта: ned.rada.vpo@gmail.com

Сторінка соц мережі: https://www.facebook.com/profile.php?id=100041318421879

 

 

 

Стратегічні Орієнтири

Візія Ради:

Україна перемогла в війні. ВПО стали частиною громади. Завдяки розвитку індустріального та громадського сектору Недобоївська громада є самодостатньою та з мінімальним рівнем безробіття. Забезпечена інвентарем для роботи пожежна бригада. Завдяки наповненості податками, місцевого бюджету, в громаді відремонтовані дороги, облаштоване освітлення, встановлені камери спостереження та обмежувачі швидкості, ліквідовані стихійні сміттєзвалища, запроваджено сортування сміття, створено облік тварин та більшість тварин чиповані. Кожен житель громади може знайти простір для дозвілля відповідно своїх вподобань. В Недобоївській громаді якісне транспортне сполучення. В навчальних закладах громади впроваджена якісна професійна освіта та багато позашкільних гуртків для дітей різного віку.

 

Місія Ради:

Створити сприятливий інвестаційний клімат для залучення бізнесу і формування нових робочих місць та інтеграції ВПО в громаду.

 

Девіз:

Спільно для майбутнього

 

Рада під час своєї роботи скеровується наступними цінностями

 

Цінності організації

Назва цінності

Ціннісний код та прояв у поведінці

Чесність.

 

Чесні з усіма, в першу чергу - із собою

Ми чесні в оцінці власних спроможностей, можливостей та недоліків, проблем і ситуацій, що впливають на діяльність Ради. Чесні з партнерами, клієнтами, бенефіціарами та між собою.

Члени та волонтери Ради вчасно та чесно повідомляють про події і проблеми, що можуть вплинути на діяльність Ради. Члени та волонтери Ради не приховують особистої інформації, яка може вплинути на діяльність та репутацію Ради. Члени та волонтери Ради тверезо оцінюють і чесно повідомляють про власні можливості та обмеження. Рада та її члени чесні перед партнерами, клієнтами та бенефіціарами. Члени та волонтери Ради дотримуються абсолютної фінансової чесності. Члени та волонтери Ради чесно повідомляють колег про фінансові надходження і витрати або втрати довірених коштів, а не приховують це. Члени та волонтери Ради чесно визнають свої помилки та повідомляють колег, для винайдення спільних вирішень проблем. Член або волонтер Ради, чия особиста інформація чи інформація про його помилки стала відома не може бути осміяний чи прилюдно розкритикований за дотримання принципу Чесності. Будь-яка критика здійснюється в індивідуальному порядку. Предметом обговорення може бути проблемна ситуація, а не особистість члена Ради, що дотримався принципу Чесності. Особиста інформація, оприлюднена на виконання принципу чесності є конфіденційною, її розповсюдження за межі Ради є підставою для виключення з Ради.

Комунікабельність

Члени Ради, можуть ефективно спілкуватися з органами місцевого самоврядування, можуть допомогти Раді отримати фінансування та

 

Комунікабельність - це ключ до успіху

підтримку для своїх програм.

Член Ради, можуть ефективно спілкуватися з громадськістю, можуть допомогти підвищити обізнаність про проблеми ВПО.

Комунікабельність є важливою цінністю для Ради ВПО Недобоївської громади, оскільки вона сприяє ефективному вирішенню проблем, пов'язаних з ВПО. Члени Ради, які мають розвинені навички комунікації, можуть краще розуміти проблеми ВПО, будувати довіру та співпрацю з іншими людьми, а також залучати нових членів та партнерів.

Справедливість

 

Справедливість – це право, а не привілей

Справедливість є важливою цінністю для Ради ВПО Недобоївської громади, оскільки вона сприяє ефективному вирішенню проблем, пов'язаних з ВПО.

Члени Ради, які діють справедливо, можуть забезпечити рівний доступ до допомоги та підтримки для всіх ВПО, захистити їхні права від дискримінації і допомогти забезпечити, щоб їхні інтереси були почуті.

Принциповість

 

Слідуємо своїм принципам, навіть якщо це важко

Члени Ради, принципово відстоюють права ВПО на отримання допомоги, навіть коли це означає конфлікт з органами влади, допомагає забезпечити справедливе надання допомоги ВПО.

Члени Ради, принципово відмовляються брати участь у корупції, навіть коли це означає втрату особистої вигоди, допомагають захистити інтереси ВПО.

Члени Ради, принципово дотримуються законів і правил, навіть коли це означає прийняття непопулярних рішень, допомагають створити справедливе і безпечне середовище для ВПО.

Наполегливість

 

Ніщо не неможливо, якщо у вас є наполегливість!

Члени Ради, наполегливо працюють над розробкою програми допомоги ВПО, навіть коли це означає зустрічатися з труднощами, допомагають забезпечити ефективну допомогу ВПО.

Члени Ради, наполегливо відстоюють права ВПО, навіть коли це означає конфлікт з органами влади, допомагає захистити права ВПО.

Член Ради, наполегливо працюють над інтеграцією ВПО в громаду, навіть коли це означає зустрічатися з упередженнями, допомагають ВПО стати повноправними членами громади.

 

Організація у своїй діяльності послуговується наступними принципами:

 

Назва принципу

Ціннісний код та прояв у поведінці

Допомога

 

Кожна людина заслуговує на допомогу

Члени Ради надають допомогу ВПО, вони допомагають їм подолати труднощі, з якими вони стикаються. Це допомагає покращити життя ВПО і зробити їхні життя більш гідними. Члени Ради надають допомогу ВПО, вони демонструють, що вони відкриті та толерантні. Це допомагає створити дружню та безпечну громаду для всіх, включаючи ВПО. Члени Ради надають допомогу ВПО, вони допомагають ВПО інтегруватися в суспільство. Це сприяє розвитку суспільства і робить його більш справедливим.

Доброчесність

 

Доброчесність - це

Члени Ради доброчесні, вони демонструють, що вони чесні та віддані своїм обов'язкам. Це допомагає створити довіру до Ради серед ВПО та інших зацікавлених сторін. Члени Ради доброчесні, вони приймають

основа щасливого суспільства

рішення, грунтуючись на фактах, а не на особистих інтересах. Це допомагає ефективно вирішувати проблеми, пов'язані з ВПО. Члени Ради доброчесні, вони захищають права ВПО і сприяють створенню справедливого суспільства. Члени Ради віддано працюють на благо ВПО, допомагають їм подолати труднощі і відновити своє життя.

Взаємоповага

 

Поважайте всіх, незалежно від їхнього статусу, статі, раси, релігії чи інших характеристик. Поважаючи інших, ми поважаємо себе

Члени Ради шанують один одного, вони створюють атмосферу, в якій всі люди відчувають себе комфортно і безпечно. Це допомагає створити дружню та безпечну громаду для всіх, включаючи ВПО. Члени Ради розуміють один одного і можуть ефективніше спілкуватися. Це допомагає ефективному вирішенню проблем, пов'язаних з ВПО. Члени Ради шанують думки та почуття ВПО, допомагають їм відчути себе частиною громади. Члени Ради толерантні до різних культур і релігій, допомагають створити дружню та безпечну громаду для всіх. Члени Ради співпереживають ВПО, допомагають їм подолати труднощі і відновити своє життя.

Відповідальність

 

ми готові брати на себе відповідальність та відповідати за свої дії та слова

Члени Ради відповідально виконують свої обов'язки, допомагють Раді ефективно функціонувати. Члени Ради відповідють за свої дії, допомагають Раді приймати справедливі рішення. Члени Ради самодисципліновані, допомагають Раді досягати поставлених цілей. Відповідальність є важливою цінністю для Ради, оскільки вона сприяє ефективному вирішенню проблем, пов'язаних з ВПО. Члени Ради, які відповідальні, можуть створити довіру до Ради, ефективно вирішувати проблеми і сприяти створенню справедливого суспільства.

 

 

Аналіз поточної ситуації

 

SWOT-аналіз внутрішнього середовища організації

Сильні сторони

Слабкі сторони

Рада ВПО при Недобоївській СР змогла створитись

Всі члени Ради мотивовані, виявили бажання бути членом Ради та працювати

Всі члени Ради відкриті до співпраці та ініціативні

Члени Ради готові брати на себе відповідальність

Наявне мережування та регулярні зустрічі

Є в складі ради представники 1 ГО

Серед членів Ради є внутрішньо переміщені особи

В Раді присутні представники різних сіл, а саме старости сіл Керстенці, Ставчани, Ширівці, Владична, Зарожани та заступник голови Недобоївської громади

У членів Ради є доступ до матеріальних ресурсів, а саме канцелярія, генератор, шкільний автобус,

У членів Ради є доступ до технологічних засобів, а саме принтер, сканер, ноутбук, генератор, Старлінк.

У членів Ради є доступ до інформації структур Недобоївської громади

Усі члени Ради мають доступ до інтернету

Члени Ради впевнено користуються засобами Google та гаджетами

Усі члени Ради мають досвід роботи Онлайн

Є сторінки в Фейсбук (https://www.facebook.com/profile.php?id=100041318421879) та Вайбер група (Координаційна рада з питань ВПО)

Є доступ до баз Доступ до Prozorro, Liga закон

Є доступ до адмінресурсу в громадах

Є доступ до наступних фахівців: юрист, психолог, соціальний працівник

Рада має контакти з спеціалістами різних фондів, а саме: Право на захист, “Регіон Карпат” NEEKA, World Vision, Червоний хрест Україна, ПРООН, Стабілізейшен Суппорт Сервісез, World Central Kitchen

Наявне розуміння проблем ВПО на власному досвіді.

Недостатність часу

Нема Автомобіля

Немає постійного місця для ради

Віддаленість сіл громади

Незацікавленість меншості

Недостатність представників громадськості

Не всі члени РВПО обізнані в законодавстві

Залежність -не всі учасники ради знають повноваження РВПО

немає навичок моніторингу

немає досвіду громадської діяльності

Висока мобільність членів ради

Відсутня матеріальна база

У членів Ради не багато часу на виконання функціональних обов’язків

Не вистачає адвокаційних ресурсів

Не вистачає людських ресурсів

Немає каналу комунікацій

Немає приміщення

Рішення ради носять рекомендаційний характер

Рада не має фінансування на операційну діяльність

Рада – не юридична особа

Половина членів Ради не мають досвіду роботи дорадчих органів

Нема стратегічного плану.

Не достатньо фахових спеціалістів, а саме бізнес, ГО

Відсутність важелів впливу.

Рада залежна від ЧОВА

Рівень фінансування діяльності Ради з боку ЧОВА не може бути високим;

відсутня база волонтерів;

відсутня система навчання членів та прихильників Ради;

матеріально-технічна база не достатня для виконання бажаних задач. Для роботи потрібно декілька ноутбуків;

Рада є дорадчим органом. Не може бути грантоотримувачем чи вести іншу діяльність із самозабезпечення

відсутні сторінки в соціальних мереж

Рада є дорадчим органом

Сільська рада підтримує діяльність Ради

Сільська рада забезпечує адміністративну діяльність Ради

В складі ради є голова громадської організації “Берегиня”

(Instagram, Telegram, Tiktok );

 

SWOT-аналіз зовнішнього середовища поза межами організацій (ПЕСТ-аналіз)

Можливості

Загрози

Є Молодіжна рада

Існує якісний зв'язок

Сприяння сільської ради, раді ВПО

Діють на території громади благодійні фонди, благодійні організації, громадські організації

Існує грант ПРООН

Є доступ до семінарів та тренінгів

Є доступ до онлайн платформ

В Україні є багато рад ВПО

Організовано вивіз сміття в громаді

В Україні є структура органів соц. захисту

В громаді є пункти незламності

Держава фінансує ВПО

Є інформація для ВПО на сайті УСЗН, ЦНАП,Ю БВПД, ГО, ОВА, ОМС

Соціальні програми на всіх рівнях Держави щодо ВПО

Є технологічна база для закриття потреб ВПО

В Україні діють міжнародні та всеукраїнські грантові програми для ВПО та Рад ВПО

Висока мобільність населення

Мережа Рад ВПО створена в Україні

Соціальні мережі поширені серед цільової групи та населення України

Державна політика щодо ВПО

НУО в області надають консультації для ВПО

В Україні діють різні навчальні курси (офлайн та онлайн) в т.ч. для ВПО

ВПО – популярна політична тема

Відкритість і доступність до соціальних установ.

Налагоджена співпраця з деякими фондами

На території України діють різні фонди, що підтримують ВПО

На території України діють представництва інших країн, що підтримують ВПО

діяльність НУО дозволена та підтримана державою;

Незацікавленість меншості жителів громади в допомозі ВПО

Економічна нестабільність

Політична нестабільність

Наявність стихійних сміттєзвалищ

Наявність безпритульних тварин

Правовий нігілізм

Фіктивна соціальна держава

Низька середня ЗП

Пасивність

Зміна державної політики ВПО

Залежність економіки України від інших держав

нестабільна епідеміологічна ситуація

мобільність населення

пустий бюджет

демографічна криза

відтік населення

Відсутність правового пігрунтя для вирішення ключових потреб ВПО

Погане інформування ВПО

Недосконалість державних і місцевих програм для ВПО

Недосконалість технологічних засобів для закриття потреб ВПО

Висока мобільність населення

Війна

Економічна криза в Україні

Світова нестабільність

Упереджене ставлення до дорадчих органів

ВПО звикло до матеріальної допомоги

Завищені очікування ВПО

Світова економічна криза.

Ризик Скасування статусу ВПО.

Соціальна напруга в державі та в громаді.

пасивність громадян в Чернівецькій області та Україні в цілому;

Більше 50% бюджету країни дотується

Діяльність Ради підтримана місцевою, обласною та державною владою;

у ЧОВА є ресурси для підтримки подібної діяльності, що здійснює наша організація;

в області є прошарок людей, що розуміє необхідність інтеграції ВПО;

відкритість до партнерства інших громадських організацій;

можливість використання Internet (on-line конференції, семінари, навчання);

Тісні стосунки з організаціями, які опікуються проблематикою ВПО (Право на захист, “Регіон Карпат” NEEKA);

технічний прогрес спрощує інформування бенефіціарів;

спрощені візові процедури полегшують контакт із закордонними колегами.

В Україні розроблене та впроваджене комплексне законодавство щодо ВПО

В Україні в цілому та в області сприятливі екологічні умови

Жителі області здебільшого не виявляють агресію щодо ВПО

Напрям підтримки ВПО активно розвивається

іншими державами;

погано налагоджена інфраструктура;

активна молодь мігрує у великі міста;

велика кількість ГО фокусуються на благодійності;

українське законодавство постійно і не прогнозовано змінюється, в т. ч. і податкове;

в Україні та світі лише нещодавно було знято стан пандемії;

Бойові дії в Україні обмежують проведення масових заходів та організації міжнародних поїздок;

розвиток технологій знижує цікавість населення у соціальних контактах;

 

 

 

 

Аналіз зацікавлених сторін

 

Оскільки Рада ВПО лише розпочинає свою діяльність налагоджених контактів з зацікавленими сторонами ще немає, тому розглядаємо лише потенційних. Для зручності Розбиваємо на категорії

 

Клієнти

Потенційні

Назва

Потреби

Наші пропозиції

1. Держава

Піар, Ресурси від міжнародних донорів, Вплив на населення, Виконання програм, Розвиток країни, Зниження соціальної напруги, Вирішення демографічної проблеми, зниження відтоку цінних кадрів

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

2. Регіональна влада

Піар, Ресурси від міжнародних донорів, Вплив на населення, Виконання програм, Розвиток області, Зниження соціальної напруги

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

3. ОМС та їх структури:

Піар, Ресурси від міжнародних донорів, Вплив на населення, Виконання програм, Розвиток підопічної громади, Зниження соціальної напруги

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

4. Інші Держави

Піар, Важіль впливу, Статус в міжнародній політиці, преференції бізнесу, реалізація урядових програм

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

Сполучені Штати Америки

Піар, Важіль впливу, Статус в міжнародній політиці, преференції бізнесу, реалізація урядових програм

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, аналіз результатів.

Співпрацювати з американськими організаціями, які надають допомогу ВПО.

   

Забезпечити моніторинг ефективності використання гуманітарної допомоги.

Німеччина

Піар, Важіль впливу, Статус в міжнародній політиці, преференції бізнесу, реалізація урядових програм

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування. Аналіз результатів. Співпрацювати з Німецькими організаціями, які надають допомогу ВПО.

Забезпечити моніторинг ефективності використання гуманітарної допомоги.

Європейський Союз

Піар, важелі, впливу, статус в міжнародній політиці, преференції бізнесу, реалізація урядових програм

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей. Звітування. Аналіз результатів. Співпрацювати з європейськими організаціями, які надають допомогу ВПО.

Забезпечити моніторинг ефективності використання гуманітарної допомоги.

Велика Британія

Піар, Важіль впливу, Статус в міжнародній політиці, преференції бізнесу, реалізація урядових програм

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

Співпрацювати з британськими організаціями, які надають допомогу ВПО.

Забезпечити моніторинг ефективності використання гуманітарної допомоги

США

Піар, Важіль впливу, Статус в міжнародній політиці,

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції

 

преференції бізнесу, реалізація урядових програм

(звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

6. Міжнародні інституції

Впізнаваність, Виконання індикаторів,, Піар, Реалізація програм

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

Організація Об'єднаних Націй

Впізнаваність, виконання індикаторів, піар, реалізація програм

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), перемовини. Фіксування домовленостей. Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

Підвищити обізнаність про потреби ВПО.

Допомогти ООН у виконанні індикаторів.

Сприяти піару діяльності ООН.

Реалізовувати програми для підтримки ВПО.

Надавати інформацію про потреби ВПО.

 USAID

Виконання індикаторів, піар, вплив, виконання статутних цілей та рішень керівних органів, інформація, доступ до бенефіціарів. Допомога в гуманітарній сфері

Надання гуманітарної допомоги біженцям та внутрішньо переміщеним особам

Підтримка стійкості економіки України

Підтримка реформ у галузі безпеки та оборони

 

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

допомога у пошуку волонтерів та співробітників для надання допомоги ВПО

Підвищити обізнаність про потреби ВПО.

Допомогти BHA & Save The Children у виконанні індикаторів.

Сприяти піару діяльності USAID

   

Реалізовувати програми для підтримки ВПО.

Надавати інформацію про потреби ВПО.

Співпрацювати з USAID у розробці та реалізації піар-кампаній

Співпрацювати з USAID у реалізації програм з підтримки інтеграції ВПО у місцеві громади. Наприклад, Рада може допомагати USAID у організації програм з навчання мови, пошуку роботи та соціальної адаптації.

Всесвітня продовольча програма

Впізнаваність, Виконання індикаторів, Піар, Реалізація програм

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

Залучення волонтерів та співробітників для доставки їжі ВПО. Допомогти ВПП у виконанні індикаторів.

Сприяти піару діяльності.

Співпрацювати з ВПП у моніторингу надання їжі ВПО

Рада може допомагати ВПП у моніторингу якості їжі, яку отримують ВПО

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН)

Впізнаваність, Виконання індикаторів, Піар, Реалізація програм.

Отримання пожертв від приватних осіб, урядів та інших організацій.

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

Підвищити обізнаність про потреби ВПО.

Допомогти УВКБ ООН у виконанні індикаторів.

Сприяти піару діяльності УВКБ ООН

   

Реалізовувати програми для підтримки ВПО.

Надавати інформацію про потреби ВПО.

Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine

Виконання індикаторів, піар, вплив, виконання статутних цілей та рішень керівних органів, інформація, доступ до бенефіціарів. Допомога в гуманітарній сфері. Захист репродуктивних прав

Надання послуг у галузі охорони здоров'я та репродуктивних прав

Пропаганда репродуктивного здоров'я та прав.

 

Надавати інформацію про потреби ВПО.

Співпрацювати з UNFPA Ukraine у розробці та реалізації піар-кампаній Формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

допомога у пошуку волонтерів та співробітників для надання допомоги ВПО

Підвищити обізнаність про потреби ВПО, жінок та дітей.

Допомогти UNFPA Ukraine у виконанні індикаторів.

Реалізовувати програми для підтримки ВПО.

Допомогти в розвіянні стереотипів щодо жінок, дівчат та сімей.

ПРООН

Виконання індикаторів, піар, вплив, виконання статутних цілей та рішень керівних органів, інформація, доступ до бенефіціарів. Допомога в гуманітарній сфері Зменшення бідності

Збільшення доступу до харчування та охорони здоров'я

Покращення освіти

Захист прав людини

Збереження навколишнього середовища

 

Підвищити обізнаність про потреби ВПО, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

допомога у пошуку волонтерів та співробітників для надання допомоги ВПО

Допомогти ПРООН у виконанні індикаторів.

Сприяти піару діяльності ПРООН

Реалізовувати програми для підтримки ВПО.

Надавати інформацію про потреби ВПО.

Співпрацювати з ПРООН у розробці та реалізації піар-кампаній

7. Міжнародні Благодійні та

Виконання індикаторів, Піар,

Аналіз потреб бенефіціарів,

громадські організації та фонди

Вплив, Виконання статутних цілей та рішень керівних органів, інформація, доступ до бенефіціарів

формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

Міжнародний комітет Червоного Хреста

Впізнаваність, виконання індикаторів, піар, реалізація програм, допомога постраждалим

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів. Підвищити обізнаність про потреби ВПО.

Допомогти МЧХ у виконанні індикаторів.

Сприяти піару діяльності МЧХ

Реалізовувати програми для підтримки ВПО.

Надавати інформацію про потреби ВПО.

BHA & Save The Children

Виконання індикаторів, піар, вплив, виконання статутних цілей та рішень керівних органів, інформація, доступ до бенефіціарів. Допомога в гуманітарній сфері

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

допомога у пошуку волонтерів та співробітників для надання допомоги ВПО

Підвищити обізнаність про потреби ВПО.

Допомогти BHA & Save The Children у виконанні індикаторів.

Сприяти піару діяльності BHA & Save The Children

Реалізовувати програми для підтримки ВПО.

Людина в біді (People in Need, PIN)

Виконання індикаторів, піар, вплив, виконання статутних цілей та рішень керівних органів, інформація, доступ до бенефіціарів. Допомога в

Формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей,

 

гуманітарній сфері

Звітування, Аналіз результатів

допомога у пошуку волонтерів та співробітників для надання допомоги ВПО

Підвищити обізнаність про потреби ВПО.

Допомогти PIN у виконанні індикаторів.

Допомагати PIN у розробці програм з підвищення доступності допомоги для ВПО.

Співпрацювати з Help Us Help UA у розробці та реалізації піар-кампаній

Help Us Help UA

Виконання індикаторів, піар, вплив, виконання статутних цілей та рішень керівних органів, інформація, доступ до бенефіціарів. Допомога в гуманітарній сфері

Надання їжі, води та притулку.

Медична допомога

Освітні послуги

Психосоціальна підтримка

Захист прав людини

 

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей. Звітування, аналіз результатів

допомога у пошуку волонтерів та співробітників для надання допомоги ВПО

Підвищити обізнаність про потреби ВПО.

Допомогти Help Us Help UA у виконанні індикаторів.

Сприяти піару діяльності Help Us Help UA

Реалізовувати програми для підтримки ВПО.

Надавати інформацію про потреби ВПО.

Співпрацювати з PIN у розробці та реалізації піар-кампаній

Gate to Ukraine

Виконання індикаторів, піар, вплив, виконання статутних цілей та рішень керівних органів, інформація, доступ до бенефіціарів. Допомога в гуманітарній сфері. Надання гуманітарної допомоги

Підтримка стійкості економіки України. Підтримка

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

допомога у пошуку волонтерів

 

реформ у галузі безпеки та оборони

 

та співробітників для надання допомоги ВПО.

Допомога людям в заповненні анкет на отримання допомоги

Підвищити обізнаність про потреби ВПО.

Допомогти Gate to Ukraine у виконанні індикаторів.

Реалізовувати програми для підтримки ВПО.

Співпрацювати з Gate to Ukraine у розробці та реалізації піар-кампаній

Допомогти Gate to Ukraine підтримувати інтеграцію ВПО у місцеві громади.

HelpAge Ukraine

Виконання індикаторів, піар, вплив, виконання статутних цілей та рішень керівних органів, інформація, доступ до бенефіціарів. Допомога в гуманітарній сфері. Захист прав людей похилого віку

Надання соціальних послуг людям похилого віку

Пропаганда здорового способу життя серед людей похилого віку

 

Підвищити обізнаність про потреби ВПО.

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

допомога у пошуку волонтерів та співробітників для надання допомоги ВПО

Допомогти HelpAge Ukraine у виконанні індикаторів.

Реалізовувати програми для підтримки для ВПО похилого віку.

Надавати інформацію про потреби ВПО похилого віку.

Співпрацювати з HelpAge Ukraine у розробці та реалізації піар-кампаній

Acted

Виконання індикаторів, піар, вплив, виконання статутних цілей та рішень керівних органів, інформація, доступ до бенефіціарів.

Допомога в гуманітарній сфері. Захист прав дітей.

Надання послуг дітям у потребі.

Пропаганда прав дітей

 

Реалізовувати програми для підтримки ВПО. Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

допомога у пошуку волонтерів та співробітників для надання

   

допомоги ВПО

Допомогти Acted у виконанні індикаторів.

Сприяти піару діяльності Acted

Може допомогти підтримувати інтеграцію ВПО у місцеві громади.

Організувати поширення інформації про права дітей.

World Vision

Виконання індикаторів, піар, вплив, виконання статутних цілей та рішень керівних органів, інформація, доступ до бенефіціарів. Допомога в гуманітарній сфері. Захист прав дітей.

Надання послуг дітям та сім'ям.

Розвиток громад

 

Допомогти у виконанні індикаторів. Реалізовувати програми для підтримки ВПО. Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

допомога у пошуку волонтерів та співробітників для надання допомоги ВПО

Сприяти піару діяльності World Vision

Допомагати ВПО знайти роботу та адаптуватися до нового життя.

Карітас

Піар, Вплив, Частково політичні амбіції, Грантова/проектна історія, виконання індикаторів, Вирішення проблем України, Виконання статутних цілей, Залучення коштів в Україну

Надання гуманітарної допомоги

Підтримка інтеграції ВПО

Психологічна допомога

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результаті

8. Всеукраїнські та обласні Благодійні та громадські організації та фонди

Ніша, Піар, Вплив, Частково політичні амбіції, Грантова/проектна історія, виконання індикаторів, Вирішення проблем України, Виконання статутних цілей, Залучення коштів в Україну,

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

БО БФ «ССС»

Формування ефективних Рад ВПО, Сприяння формування ефективних соціальних служб

Сприяння реалізації потреб ВПО

Участь у заходах по зміцненню Ради

Інформування про проблеми Ради і можливі способи їх вирішення

Співдія

Піар, Вплив, Частково політичні амбіції, Грантова/проектна історія, виконання індикаторів, Вирішення проблем України, Виконання статутних цілей, Залучення коштів в Україну

Надання гуманітарної допомоги

Підтримка інтеграції ВПО

Відновлення громад

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування. Аналіз результатів

Право на захист

Піар, формування ефективних Рад ВПО,.

Сприяння формування ефективних соціальних служб, виконання індикаторів, Вирішення проблем України, Виконання статутних цілей. Залучення коштів в Україну.

Надання правової допомоги

Пропаганда прав людини

Підтримка правозахисних ініціатив

 

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів.

Сприяння реалізації потреб ВПО

Участь у заходах по зміцненню Ради

“Регіон Карпат” NEEKA

Піар.

Формування ефективних Рад ВПО.

Сприяння формування ефективних соціальних служб,

виконання індикаторів, Вирішення проблем України, Виконання статутних цілей. Залучення коштів в Україну.

Покращити якість життя тисяч людей.

Зменшити рівень бідності та соціальної нерівності.

Сприяти розвитку місцевих громад.

Надання гуманітарної

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів.

Сприяння реалізації потреб ВПО

Участь у заходах по зміцненню Ради

Інформування про проблеми Ради і можливі способи їх вирішення.

Допомога в видачі

 

допомоги.

Підтримка інтеграції ВПО.

Психологічна допомога.

гуманітарної допомоги.

Червоний хрест Україна

Піар, Вплив, Частково політичні амбіції, Грантова/проектна історія, виконання індикаторів, Вирішення проблем України, Виконання статутних цілей, Залучення коштів в Україну

Надання їжі, води та притулку

Надання медичної допомоги

Психологічна підтримка

Освіта

Підтримка інтеграції ВПО

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результаті

Асоціація Благодійників України

Піар, Вплив, Частково політичні амбіції, Грантова/проектна історія, виконання індикаторів, Вирішення проблем України, Виконання статутних цілей, Залучення коштів в Україну,популяризація благодійництва.

Фінансування ВПО

Продукти та послуги

Консультації та навчання

 

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результаті

СОС Дитячі Містечка

Піар.

Вплив

Грантова/проектна історія, виконання індикаторів, Вирішення проблем України, Виконання статутних цілей, Залучення коштів в Україну

Допомога дітям-сиротам

Допомога дітям з неблагопристойних сімей

Профілактика дитячого сирітства

 

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результаті

9. Регіональні Благодійні та громадські організації та фонди

Локальна пізнаваність, Залучення коштів в область, Піар, Вплив, Частково політичні амбіції, Грантова/проектна історія, виконання індикаторів, Вирішення проблем області, Виконання статутних цілей, Розвиток регіону, Доступ до бенефіціарів

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

Чернівецький благодійний фонд "ЮКОН"

БФ “Подаруй дитині життя”

ГО “Благо”

БФ “Молодь Буковини”

БО “Промінець надії”

БО “Міжнародне Благодійне Товариство "ПЕРЕРОДЖЕННЯ""

ГО «Чернівецьке об'єднання «Захист»

ГО “Друг переселенця”

БФ Волонтерський рух Буковини

10. Місцеві Благодійні та громадські організації та фонди

Локальна пізнаваність, Залучення коштів в громаду, Піар, Вплив, Грантова/проектна історія, виконання індикаторів, Вирішення проблем громади, Виконання статутних цілей, Розвиток громади,

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

ГО “Шировецька Берегиня”

11. Політичні сили

Піар, виборці, Показники виборчих програм

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

12. Релігійні організації

Піар, Популяризація, Прихожанє, Вплив, вирішення проблем прихожан

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції, Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

Церква Емануїл

Церква християн віри євангельської "Вефіль"

Спільнота Баптистів

13. Фізичні особи

Соціальний капітал, політичні амбіції, Потреба допомогти (з урахуванням різних внутрішніх мотивацій), Вирішення власних проблем

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції, Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

14. Бізнес Український

Зниження податків, працівники, Політичні амбіції, Вплив, Реклама, Нові клієнти, Статус, ліквідація залишків, Кращі умови для бізнесу, вирішення проблем в країні

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

Київстар

Розетка

Фокстрот

15. Бізнес міжнародний

Працівники, Вплив, Реклама, Нові клієнти, Статус, Кращі умови для бізнесу

Аналіз потреб бенефіціарів, формування пропозиції (звернення, заявка, концепція), Перемовини, Фіксування домовленостей, Реалізація проектів/програм/цілей, Звітування, Аналіз результатів

Microsoft

IKEA 

Unilever 

Coca-Cola

L'Oréal

Spotify 

 

Партнери

Потенційні

 

Потреби

Наші пропозиції

1. Держава

Піар, Ресурси від міжнародних донорів, Вплив на населення, Виконання програм, Розвиток країни, Зниження соціальної напруги, Вирішення демографічної проблеми, зниження відтоку цінних кадрів

Формувати спільні проекти, програми, рішення, взаємопідтримка

2. Регіональна влада

Піар, Ресурси від міжнародних донорів, Вплив на населення, Виконання програм, Розвиток області, Зниження соціальної напруги

Формувати спільні проекти, програми, рішення, взаємопідтримка

3. ОМС та їх структури:

Піар, Ресурси від міжнародних донорів, Вплив на населення, Виконання програм, Розвиток підопічної громади, Зниження соціальної напруги

Формувати спільні проекти, програми, рішення, взаємопідтримка

4. Інші Держави

Піар, Важіль впливу, Статус в міжнародній політиці, преференції бізнесу, реалізація урядових програм

Формувати спільні проекти, програми, рішення, взаємопідтримка

Сполучені Штати Америки

Німеччина

Європейський Союз

Словаччина

5. Міжнародні інституції

Впізнаваність, Виконання індикаторів,, Піар, Реалізація програм

Формувати спільні проекти, програми, рішення, взаємопідтримка

Організація Об'єднаних Націй

 USAID

Всесвітня продовольча програма

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН)

Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine

ПРООН

6. Міжнародні Благодійні та громадські організації та фонди

Виконання індикаторів, Піар, Вплив, Виконання статутних цілей та рішень керівних органів, інформація, доступ до бенефіціарів, Допомога в гуманітарній сфері

Формувати спільні проекти, програми, рішення, взаємопідтримка

Міжнародний комітет Червоного Хреста

BHA & Save The Children

Людина в біді (People in Need, PIN)

Help Us Help UA

Gate to Ukraine

HelpAge Ukraine

Acted

World Vision

Карітас

7. Всеукраїнські та обласні Благодійні та громадські організації та фонди

Ніша, Піар, Вплив, Частково політичні амбіції, Грантова/проектна історія, виконання індикаторів, Вирішення проблем України, Виконання статутних цілей, Залучення коштів в Україну,

Формувати спільні проекти, програми, рішення, взаємопідтримка

БО БФ «ССС»

Співдія

Право на захист

“Регіон Карпат” NEEKA

Червоний хрест Україна

Асоціація Благодійників України

СОС Дитячі Містечка

8. Регіональні Благодійні та громадські організації та фонди

Локальна пізнаваність, Залучення коштів в область,Піар, Вплив, Частково політичні амбіції, Грантова/проектна історія, виконання індикаторів, Вирішення проблем області, Виконання статутних цілей, Розвиток регіону, Доступ до бенефіціарів

Формувати спільні проекти, програми, рішення, взаємопідтримка

Чернівецький благодійний фонд "ЮКОН"

БФ “Подаруй дитині життя”

ГО “Благо”

БФ “Молодь Буковини”

БО “Промінець надії”

БО “Міжнародне Благодійне Товариство "ПЕРЕРОДЖЕННЯ""

ГО «Чернівецьке об'єднання «Захист»

ГО “Друг переселенця”

БФ Волонтерський рух Буковини

Право на захист

9. Місцеві Благодійні та громадські організації та фонди

Локальна пізнаваність, Залучення коштів в область, Піар, Вплив, Частково політичні амбіції, Грантова/проектна історія, виконання індикаторів, Вирішення проблем області, Виконання статутних цілей, Розвиток регіону, Доступ до бенефіціарів

Формувати спільні проекти, програми, рішення, взаємопідтримка

ГО “Шировецька Берегиня”

10. Політичні сили

Піар, виборці, Показники виборчих програм

Формувати спільні проекти, програми, рішення, взаємопідтримка

11. Релігійні організації

Піар, Популяризація, Прихожанє, Вплив, вирішення проблем прихожан

Формувати спільні проекти, програми, рішення, взаємопідтримка

Церква Емануїл

Церква християн віри євангельської "Вефіль"

Спільнота Баптистів

12. Фізичні особи

Соціальний капітал, політичні амбіції, Потреба допомогти (з урахуванням різних внутрішніх мотивацій), Вирішення власних проблем

Формувати спільні проекти, програми, рішення, взаємопідтримка

13. Бізнес Український

Зниження податків, працівники, Політичні амбіції, Вплив, Реклама, Нові клієнти, Статус, ліквідація залишків, Кращі умови для бізнесу, вирішення проблем в країні/громаді

Формувати спільні проекти, програми, рішення, взаємопідтримка

Київстар

Розетка

Фокстрот

14. Бізнес міжнародний

Працівники, Вплив, Реклама, Нові клієнти, Статус, Кращі умови для бізнесу

Формувати спільні проекти, програми, рішення, взаємопідтримка

Microsoft

IKEA 

Unilever 

Coca-Cola

L'Oréal

Microsoft

15. Кластери, Хаби, Координаційні ради/комісії

Картування послуг, направленнябенефіціарів, Розподіл гуманітарки

Формувати спільні проекти, програми, рішення, взаємопідтримка

Сімейний хаб 

Координаційна рада з питань ВПО Чернівецької області

16. ЗМІ, сучасні медіа

Виконання редакційного завдання, Хайп, Гарячі новини, медіаприводи

Формувати спільні проекти, програми, рішення, взаємопідтримка

Сайт громади

Телеграм канали та Вайбер групи місцеві

Телеканали місцеві

17. Волонтерські організації та інші об’єднання громади

Вирішення власних проблем, Вирішення проблем бенефіціарів

Формувати спільні проекти, програми, рішення, взаємопідтримка

18. Дорадчі органи

Вирішення проблем їх бенефіціарів

Формувати спільні проекти, програми, рішення, взаємопідтримка

Молодіжна рада

Активізація молодіжного руху в місті

Долучення молоді ВПО в спільних з Рдою заходах та персональних

 

 

Конкуренти

Потенційні

 

Потреби

Наші пропозиції

1. Держава

Піар, Ресурси від міжнародних донорів, Вплив на населення, Виконання програм, Розвиток країни, Зниження соціальної напруги, Вирішення демографічної проблеми, зниження відтоку цінних кадрів

Формувати партнерські відносини

2. Регіональна влада

Піар, Ресурси від міжнародних донорів, Вплив на населення, Виконання програм, Розвиток області, Зниження

Формувати партнерські відносини

 

соціальної напруги

 

3. ОМС та їх структури:

Піар, Ресурси від міжнародних донорів, Вплив на населення, Виконання програм, Розвиток підопічної громади, Зниження соціальної напруги

Формувати партнерські відносини

4. Міжнародні інституції

Впізнаваність, Виконання індикаторів

Формувати партнерські відносини

5. Міжнародні Благодійні та громадські організації та фонди

Виконання індикаторів, Піар, Вплив, Виконання статутних цілей та рішень керівних органів

Формувати партнерські відносини

6. Всеукраїнські та обласні Благодійні та громадські організації та фонди

Ніша, Піар, Вплив, Частково політичні амбіції, Грантова/проектна історія, виконання індикаторів, Вирішення проблем України, Виконання статутних цілей, Залучення коштів в Україну,

Формувати партнерські відносини

7. Регіональні Благодійні та громадські організації та фонди

Локальна пізнаваність, Залучення коштів в область, Піар, Вплив, Частково політичні амбіції, Грантова/проектна історія, виконання індикаторів, Вирішення проблем області, Виконання статутних цілей, Розвиток регіону, Доступ до бенефіціарів

Формувати партнерські відносини

8. Місцеві Благодійні та громадські організації та фонди

Локальна пізнаваність, Залучення коштів в громаду, Піар, Вплив, Грантова/проектна історія, виконання індикаторів, Вирішення проблем громади, Виконання статутних цілей, Розвиток громади,

Формувати партнерські відносини

9. Політичні сили

Піар, виборці, Показники виборчих програм

Формувати партнерські відносини

10. Релігійні організації

Піар, Популяризація, Прихожани, Вплив,

Формувати партнерські відносини

11. Фізичні особи

Соціальний капітал, політичні амбіції, Потреба допомогти (з урахуванням різних внутрішніх мотивацій

Формувати партнерські відносини

12. Бізнес Український

Зниження податків, працівники, Політичні амбіції, Вплив, Реклама, Нові клієнти, Статус, ліквідація залишків, Кращі

Формувати партнерські відносини

 

умови для бізнесу

 

13. Бізнес міжнародний

Працівники, Вплив, Реклама, Нові клієнти, Статус, Кращі умови для бізнесу

Формувати партнерські відносини

14. Кластери, Хаби, Координаційні ради/комісії

Картування послуг, направлення бенефіціарів, Розподіл гум. допомоги

Формувати партнерські відносини

15. ЗМІ, сучасні медіа

Виконання редакційного завдання, Хайп, Гарячі новини, медіа приводи

Формувати партнерські відносини

16. Волонтерські організації та інші об’єднання громади

Вирішення власних проблем, Вирішення проблем бенефіціарів

Формувати партнерські відносини

17. Дорадчі органи

Вирішення проблем їх бенефіціарів

Формувати партнерські відносини

 

Бенефіціари

Існуючі

 

Потреби

Наші пропозиції

ВПО Недобоївської громади

Житло, робота, освіта, доступ до медицини, спілкування, Правовий захист (освіта, відновлення документів) моральна підтримка, психологічна допомога, реабілітація. Побут.речі, Ознайомлення з серед. Соц.зв’язки, соц.послуги, Безпека, Оформлення документів, Гігієна, Спец.харч. і спец. Гігієна малим., одяг, меблі, дитячі засоби, засоби зв’язку, догляд, дошкільна освіта, гуртки, додаткова освіта (іграшки, книжки). Шкільне обладнання, технічні засоби, засоби пересування, проф.освіта, профорієнтація, ЗНО, секс і соц.освіта молоді, самореалізація, доступ до internet, засоби до роботи, гігієна доросла, соціальний супровід, паліативна допомога

Моніторинг, Аналіз, Написання рекомендації до Недобоївської ТГ, Звернення до Клієнтів, Адвокація, Реалізація, Звітування, Моніторинг.

 

Розробка ефективних програм і заходів, які відповідають потребам бенефеціарів.

Підвищення обізнаності громадськості про роботу ради.

Залучення внутрішньо переміщених осіб до діяльності ради.

Співпраця з іншими організаціями, щоб забезпечити ефективність допомоги внутрішньо переміщеним особам.

 

 

Матриця BCG («Бостонська матриця)

Продукти з непевним майбутніх

(«дикі кішки)

Продукти, що розвиваються

(«зірки»)

- Розвиток бізнесу серед ВПО

 

Продукти, що зникають

(«старі собаки»)

Стабільні продукти на ринку

(«дійні корови»)

Надання гуманітарної допомоги

 

Спрямування гуманітарної допомоги

Інформування ВПО про послуги і можливості

 

 

Аналіз ризиків

Потенційний ризик

Вплив

Можлива схема дії

Посилення Економічної кризи

Паралізування роботи Ради через брак фінансування

Пошук альтернативних джерел фінансування. Розвиток соціального бізнесу

Збільшення числа ВПО в громаді

Збільшення навантаження на Раду ВПО

Пошук нових членів, розширення команди, пошук джерел фінансування. Розвиток соціального бізнесу

Погіршення ставлення до ВПО в громаді

Ускладнення інтеграції ВПО

Проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи

Епідемія нової інфекційної хвороби

Збільшення навантаження на Раду ВПО, вибуття з складу членів Ради ВПО

Комунікація в он-лайн режимі між членами Ради та з ВПО за допомогою Телеграм, Пошук нових членів, розширення команди, пошук джерел фінансування. Підтримка бенефіціарів та членів команди.

 

 

Стратегічне бачення

Стратегічний напрям

Стратегічний намір

Індикатори

Стан на сьогодні

Стан у результаті

Засоби перевірки

Умови досягнення

Розвиток Недобоївської громади

Створити сприятливе середовище для розвитку громади, яке забезпечить добробут та безпеку її мешканців.

Рівень безробіття

30%

до 10%

Проведення опитувань

збір статистичних даних

 

Необхідно створити умови для розвитку малого та середнього бізнесу, залучити інвестиції в економіку громади.

Рівень бідності

28%

до 10%

Рівень задоволеності мешканців життям у громаді

45%

до 95%

Фінансова самостійність ВПО

Досягти фінансової самостійності ВПО, щоб вони могли ефективно виконувати свою місію та завдання без надмірної залежності від грантової підтримки.

Частка власних доходів ВПО у загальних доходах

20%

до 50%

Щорічний аналіз фінансової звітності ВПО

 

Аудит фінансової звітності ВПО

 

Розширення спектру послуг та продуктів, які надають ВПО, які можуть бути платними

Збільшення доходів від грантів та інших джерел фінансування

Зменшення витрат на адміністративні витрати

Зменшення витрат на програми та проекти, які не є пріоритетними для ВПО

Рівень беззбитковості діяльності ВПО

30%

до 90%

Рівень самофінансування діяльності ВПО

45%

до 70%

Організаційний розвиток

РВПО – стабільна та ефективна команда

Проведено командоутворюючих заходів за 2 роки

0 шт

4 шт

Системний моніторинг

 

Проведено навчань для команди РВПО за 2 роки

0 шт

8 шт

Системний моніторинг

 

 

 

Операційний план

Стратегічний напрям «Розвиток Недобоївської громади»

Задача

Дедлайн

Виконавець

Ресурси

Точки контролю

Очікуваний результат

1.Посприяти створенню 4х просторів з персональними комп'ютерами для роботи та дозвілля ВПО та жителів громади до 31.12.2025 року не менш ніж в чотирьох селах Недобоїївської громади

20.12.2025

РВПО і ОМС

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти

01.06.2024

01.12.2024

01.06.2025

01.12.2025

Чотири простори з Комп’ютерами для ВПО і мешканців в 4х селах НТГ

1.1 Ініціювати розробку плану створення просторів: визначення мети та завдань, розробка концепції, визначення бюджету, визначення строків виконання.

 

01.05.2024

РВПО і ОМС

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти

01.05.2024

Створені плани просторів

1.2 Ініціювати відбір місць для створення просторів: оцінка доступності, придатності для створення просторів, визначення умов використання.

 

01.07.2024

РВПО і ОМС

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти

01.07.2024

Вибрано місця для просторів

1.3 Посприяти закупівлі обладнання: визначення потреб у обладнанні, проведення тендерів, закупівля обладнання.

 

01.10.2024

РВПО і ОМС

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти, Фінансування.

01.10.2024

Закуплено обладнання

1.4 Посприяти створенню просторів: підготовка приміщень, установка обладнання, навчання персоналу.

 

01.12.2025

РВПО і ОМС

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти, Фінансування.

01.12.2025

Створено 4 простори для ВПО та жителів громади

2. Посприяти створенню не менше 3 дитячих просторів для дозвілля для дітей ВПО та жителів громади до 31.12.2025 року

31.12.2025

РВПО і ОМС

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти

01.06.2024

01.12.2024

01.06.2025

01.12.2025

Створено до чотирьох дитячих майданчиків або просторів в Недобоївській громаді

2.1 Ініціювати розробку плану створення просторів: визначення мети та завдань, розробка концепції, визначення бюджету, визначення строків виконання.

 

01.07.2024

РВПО і ОМС

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти

01.07.2024

Створені плани просторів та майданчиків

2.2 Ініціювати відбір місць для створення просторів: оцінка доступності, придатності для створення просторів, визначення умов використання.

01.09.2024

РВПО і ОМС

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти

01.09.2024

Вибрано місця для просторів та майданчиків

 

 

         

2.3 Посприяти закупівлю обладнання: визначення потреб у обладнанні, проведення тендерів, закупівля обладнання.

 

01.12.2024

РВПО і ОМС

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти, Фінансування.

01.12.2024

Закуплено обладнання для просторів та майданчиків

 

2.4 Посприяти створенню просторів: підготовка території, установка обладнання, забезпечення просторів необхідними матеріалами

01.12.2025

РВПО і ОМС

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти, Фінансування.

01.12.2025

Створено до чотирьох дитячих майданчиків або просторів в Недобоївській громаді

 

Стратегічний напрям «Фінансова самостійність ВПО»

Задача

Дедлайн

Виконавець

Ресурси

Точки контролю

Очікуваний результат

3. Посприяти створенню не менше 3 ефективних бізнесів на території Недобоївської громади до 1.07.2025 зі створенням робочих місць не менше 50 (з них 20 для ВПО).

01.12.2025

РВПО і ОМС

Кошти місцевого бюджету, гранти від міжнародних організацій, приватні інвестиції

від ОМС приміщення.

01.06.2024

01.12.2024

01.06.2025

01.12.2025

3 ефективні бізнеси на території Недобоївської громади, які створюють не менше 50 робочих місць, з них 20 для ВПО.

3.1 Ініціювати розробку плану створення бізнесів: визначення потенційних бажаючих започаткувати бізнес, визначення мети та завдань, розробка концепції, визначення бюджету, визначення строків виконання.

01.07.2024

РВПО і ОМС

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти

01.07.2024

Розроблено план створення бізнесів

3.2 Ініціювати відбір бізнес-проектів: оцінка потенціалу проектів, визначення пріоритетних проектів.

01.09.2024

РВПО і ОМС

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти

01.09.2024

вибрані основні бізнес проєкти, та знайдено інвесторів

1.3 Посприяти пошуку інвесторів: проведення маркетингових досліджень, підготовці інвестиційних пропозицій, пошук потенційних інвесторів.

01.12.2024

РВПО і ОМС

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти

01.12.2024

Заключено договори з інвесторами

1.4 Посприяти будівництву та обладнанню приміщень, закупівлі обладнання: визначення потреб у приміщеннях та обладнанні, проведення тендерів, закупівля матеріалів та обладнання.

01.05.2025

РВПО і ОМС

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти, Фінансування.

01.05.2025

Збудовані та обладнані приміщення для бізнесів

1.5 Посприяти запуску бізнесів: навчання персоналу, запуску виробництва/послуг.

01.10.2025

РВПО і ОМС

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти, Фінансування.

01.10.2025

Бізнеси запущено в роботу

 

Стратегічний напрям «Організаційний розвиток»

Задача

Дедлайн

Виконавець

Ресурси

Точки контролю

Очікуваний результат

4. До 12.2025 провести не менше 8 навчань для членів РВПО

01.12.2025

Рада ВПО, партнерські організації

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти Приміщення, Обладнання для тренінгів, Фінансування.

01.02.2024

01.11.2024

01.04.2025

01.11.2025

Проведено 8 заходів

Набуто нових знань та навичок, розуміння механізмів дії, набуто імпульс до дій

4.1 Посприяти у формуванні бюджету на всі заходи стратегічної цілі

01.02.2023

Рада ВПО

Час, Доступ до комп’ютера

01.02.2023

Наявний бюджет стратцілі

4.2 Посприяти залученню від міжнародних та всеукраїнських донорів та грантодавців, діяльність яких спрямована на розвиток молодіжного підприємництва в Україні не менше 25% бюджету стратегічної цілі що півроку

01.12.2025

Рада ВПО, ВІдділ інвестицій

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти

01.06.2024

01.12.2024

01.06.2025

01.12.2025

Профінансовано заходи стратегічної цілі на 100%

4.3 Провести не менше 1 навчального заходу в квартал для Ради ВПО

01.12.2025

Рада ВПО, Відділ, тренер

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти Приміщення, Обладнання для тренінгів, Фінансування.

01.03.2024

01.06.2024

01.09.2024

01.12.2024

01.03.2025

01.06.2025

01.09.2025

01.12.2025

Проведено 8 заходів

5. До 12.2025 провести не менше 4 командоутворюючих заходів

12.2025

Голова Ради ВПО

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти Приміщення, Обладнання для

01.02.2024

01.11.2024

01.04.2025

01.11.2025

Захід проведено з долученням усієї команди, команда згуртована, налвгоджена комунікацію, однодумство, ідейність

     

тренінгів, Фінансування.

   

5.1 Посприяти у формуванні бюджету на всі заходи стратегічної цілі

01.02.2023

Рада ВПО

Час, Доступ до комп’ютера

01.02.2023

Наявний бюджет страт цілі

5.2 Посприяти залученню від міжнародних та всеукраїнських донорів та грантодавців, діяльність яких спрямована на розвиток молодіжного підприємництва в Україні не менше 25% бюджету стратегічної цілі що півроку

01.12.2025

Рада ВПО, Відділ інвестицій Недобоївської сільської ради

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти

01.06.2024

01.12.2024

01.06.2025

01.12.2025

Профінансовано заходи стратегічної цілі на 100%

5.3 Провести не менше 1 навчального заходу в півроку для Ради ВПО

01.02.2024

Рада ВПО

Час, Інтернет, засоби зв’язку, соціальні контакти Приміщення, Обладнання для тренінгів, Фінансування.

01.06.2024

01.12.2024

01.06.2025

01.12.2025

Проведено 4 заходів

 

 

Висновок

Стратегічний план координаційної ради з питань ВПО Недобоївської територіальної громади (далі - РВПО) є важливим документом, який визначає основні напрями діяльності РВПО на 2023-2025 роки. План спрямований на досягнення таких цілей:

Створення сприятливого середовища для розвитку Недобоївської громади, яке забезпечить добробут її мешканців.

Досягнення фінансової самостійності ВПО, щоб вони могли ефективно виконувати свою місію та завдання без надмірної залежності від грантової підтримки.

Організаційний розвиток РВПО та підвищення ефективності її діяльності.

Для досягнення цих цілей РВПО планує реалізувати такі заходи:

Сприяти створенню просторів з персональними комп'ютерами для роботи та дозвілля ВПО та жителів громади.

Сприяти створенню не менше 3 дитячих просторів для дозвілля для дітей ВПО та жителів громади.

Сприяти створенню не менше 3 ефективних бізнесів на території Недобоївської громади, які створюватимуть не менше 50 робочих місць, з них 20 для ВПО.

Провести не менше 12 навчань для членів РВПО на різні тематики, пов'язані з їхньою діяльністю.

Провести не менше 8 згуртовуючих/командоутворюючих заходів для членів РВПО.

Виконання цих заходів дозволить РВПО внести значний вклад у розвиток Недобоївської громади та покращити життя її мешканців, у тому числі ВПО.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________________

 

Експертний та методичний супровід забезпечували:

- директорка з правових питань, проєктна менеджерка БО БФ "ССС" Валерія Вершиніна;

- проєктний координатор БО БФ "ССС" Євген Кривошеєв;

- регіональна команда БО БФ "ССС" у Чернігівській області;

- тренер-фасилітатор Палькова-Свірчевська Ольга

2023


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь