Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Мобілізація триває

Дата: 14.02.2023 13:17
Кількість переглядів: 434

Фото без опису


🪖Наразі в області триває доукомплектування особовим складом військових частин відповідно до їх потреб, в тій чисельності, яка їм необхідна та за визначеними військово-обліковими спеціальностями.

Про це розповіла начальниця пресслужби Чернівецького ОТЦК та СП капітан Тетяна Попович.

Мобілізуються насамперед військовозобов’язані громадяни, які мають досвід проходження служби, а також і ті, хто його не має. Особи, без досвіду служби обов’язково проходять відповідну військову підготовку, під час якої відбувається навчання за певним фахом. Після цього військовослужбовці прибувають до військових частин на конкретні посади. Термін проходження підготовки може тривати від одного і до кількох місяців в залежності від складності спеціальності. Певна частина мобілізованих проходить навчання за кордоном, зокрема опановуючи іноземні зразки озброєння.

✅Потрібні військові спеціальності.

Серед військових спеціальностей, які наразі потребують військові частини є багато таких, що споріднені з цивільними. Потреби є в медиках, кухарях, зв’язківцях, механіках-водіях, гранатометниках та інших. Кожен, хто бажає брати участь у захисті держави може робити те, до чого схильний і має хист, чи то ремонтувати техніку, чи бути оператором безпілотника, чи то працювати з особовим складом, варіантів багато, каже Тетяна Попович.

✅Окремий стрілецький батальйон.

Також продовжується набір патріотично налаштованих громадян, чоловіків і жінок, віком від 18 до 60 років, в окремий стрілецький батальйон, який формується в Чернівецькій області. На посади офіцерського, сержантського та рядового складу в підрозділ приймаються буковинці, а також громадяни з інших областей, які тимчасово проживають в нашій області. Охочі можуть звертатись до рад територіальних громад за місцем проживання або до районних (міського) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Загалом, долучитись до військової служби можуть не лише громадяни, які підлягають мобілізації, а й ті, які укладають контракт про проходження військової служби. Зокрема, призовники віком від 18 років, які на даний час не підлягають призову на строкову службу та бажають стати професійними військовими. Серед основних вимог до кандидатів на службу за контрактом - вік до 45 років, придатність до військової служби і головне - вмотивованість звільнити рідну землю від окупантів, наголошують в обласному ТЦК та СП.

Джерело: acc.cv.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь