Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВИПЛАТИ ДОПОМОГИ НА ДІТЕЙ, ЯКІ ВИХОВУЮТЬСЯ У БАГАТОДІТНИХ СІМ’ЯХ.

Дата: 22.01.2023 23:50
Кількість переглядів: 284

Фото без опису


Виплати допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

            Багатодітна сім’я - сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує. До складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, - до закінчення закладів освіти, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

           Порядок та умови призначення і виплати допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях регулюється порядком виплати допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2019 р. № 250.

           Відповідно до вищезазначеного порядку допомога призначається і виплачується громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають в Україні.

           Призначення і виплата допомоги здійснюється структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад (далі - органи соціального захисту населення) за задекларованим (зареєстрованим) місцем проживання (перебування) особи, яка претендує на призначення допомоги (далі - заявник).

           Допомога надається одному з батьків дитини, які постійно проживають разом з дитиною.

           Документи, необхідні для призначення допомоги, подаються заявником особисто.

           Для призначення допомоги за умови пред’явлення паспорта громадянина України (паспортного документа іноземця) або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, подається заява одного з батьків, з яким постійно проживає дитина, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики, та копії таких документів:

  • посвідчення батьків багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу). У разі досягнення дитиною з багатодітної сім’ї шестирічного віку подається посвідчення дитини з багатодітної сім’ї (з пред’явленням оригіналу);
  • свідоцтв про народження всіх дітей (з пред’явленням оригіналів).

           Документи, необхідні для призначення допомоги, розглядаються органом соціального захисту населення протягом десяти днів з дня подання заяви з усіма необхідними документами.

           Допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами, та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.

           Допомога призначається  у розмірі 2100 гривень.

 

          Щоб отримати юридичну консультацію та роз’яснення з правових питань Ви можете звернутись до сектору Хотинське бюро правової допомоги відділу безоплатної правової допомоги Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги, що знаходиться за адресою: м. Хотин, вул. О. Кобилянської, 2А за номером: (03731)2-10-61; електронна адреса: khotynske@legalaid.cv.ua; скайп-зв’язок: live:khotynske, Хотинське бюро правової допомоги,  0 800 213 103 – цілодобово.

Головний юрист сектору

Хотинське бюро правової допомоги

Ігор ВАТАМАН


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь