Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Новини 06.01.2022

Дата: 06.01.2023 00:46
Кількість переглядів: 310

Фото без опису


🟢Відбулось засідання Комісії з питань захисту прав дитини Недобоївської сільськоі ради. Кожна дитина потребує піклування і доброзичливого ставлення до себе, відчуття своєї необхідності. Ці чинники впливають на здоровий розвиток дитини, формування її особистості, моральних та етичних норм.


Фото без опису


4 січня 2023 року сільський голова Юрій Юзва провів чергове засідання Комісії з питань захисту прав дитини Недобоївської сільськоі ради. У засіданні взяли участь  члени комісіі, старости сіл, а також представники ювенальної превенціі СП Дністровського РВП ГУНП в Чернівецькій області . Всі питання порядку денного були, попередньо, ретельно вивчені сектором  служби  у справах дітей Недобоївської сільськоі  ради. Зокрема, розглянули 4 питання порядку денного.

Інформувала по кожному із питань завідувач сектору служби у справах дітей Сарахман Т.Д. У ході засідання було заслухано членів комісії, які брали активну участь у обговоренні, висловлювали власну думку та вносили свої пропозиції до відповідних рішень. З’ясовані факти і обставини по кожному питанню окремо, прийняті конструктивні рішення в інтересах дітей, які взяті на контроль до їх повного виконання.


🔵16 грудня у Недобоївській ТГ зібралися представники й представниці місцевих мешканців, ОМС і молоді ВПО, щоб разом напрацювати ідеї для підвищення залученості до ухвалення рішень у громаді. 

Зустріч відбулася у межах проєкту «Підтримка інтеграції молоді з числа ВПО», що втілюється в рамках програми «Мріємо та діємо».


Фото без опису


«Недобоївська громада є більше транзитною, оскільки в ній дуже багато переміщених осіб, які приїжджають і згодом їдуть далі, – розповідає Олена Матвійчук, керівниця проєкту. – У громаді переважно залишаються люди старшого віку, молодь відповідно намагається знайти роботу. Тому під час розробки дорожньої карти увага була зосереджена на тому, чи взагалі знають мешканці та переміщенні особи, які є інструменти механізму участі».

Учасники та учасниці зустрічі з розробки дорожньої карти із залучення різної аудиторії до розвитку громади, дискутували про те, що взагалі варто зробити, щоб переміщені особи були активнішими. За словами присутніх, наразі дуже мала кількість людей бере участь в обговореннях чи подає власні ініціативи, більшість звертаються по гуманітарну допомогу.

За словами Олени Матвійчук, хоча до розробки дорожньої карти долучилося не так багато людей, як хотілося б, проте у підсумку вдалося напрацювати цікаві ідеї. 

Одним з першочергових планів для громади буде розробка інформаційного постера, на якому розміщуватимуться всі інструменти, наявні у громаді, з активними QR-кодами. Очікується, що завдяки цьому мешканці громади та представники й представниці молоді ВПО, які проживають у Недобоївцях, будуть мати більший доступ до інформації, читатимуть та, відповідно, знатимуть, куди звертатися з ініціативами та ідеями.

Проєкт «Підтримка інтеграції молоді з числа ВПО» втілюється в рамках програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.


🟣Сьогодні, 05 січня 2023 року під головуванням сільського голови Юрія Юзви відбулося перше в новому році засідання виконавчого комітету Недобоївської сільської ради.


Фото без опису


У засіданні взяли участь 14 членів виконкому. На розгляд було винесено більше 20 питань, зокрема:

-Про визначення обсягу компенсації витрат власникам жилих приміщень, що пов’язані з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб за грудень

-Про затвердження актів приймання - передачі та актів списання за грудень

-Про підсумки роботи із зверненнями громадян, що надійшли до виконавчого комітету Недобоївської сільської ради за 2022 рік

-Про затвердження графіку роботи виконавчого комітету Недобоївської сільської ради на 2023 рік

-Про затвердження графіку роботи Центру надання адміністративних послуг Недобоївської сільської ради та віддалених робочих місць на 2023 рік

-Про затвердження графіку особистого прийому громадян посадовими особами виконавчого комітету Недобоївської сільської ради Дністровського району Чернівецької області на 2023 рік

-Про зняття з обліку дітей,

які перебувають у складних

життєвих обставинах

-Про розгляд заяви про вихід

з членів особистого селянського

господарства

-Про затвердження індивідуальних

планів дітей - сиріт, дітей, позбавлених

батьківського піклування та дітей, які

опинилися у складних життєвих обставинах на 2023 рік

-Про затвердження висновку комісіі з питань захисту прав дитини

-Про надання згоди на безоплатне харчування

-Інші питання

Також члени виконавчого комітету заслухали звіти начальників відділів Недобоївської сільськоі ради та директорів будинків культури , публічної бібліотеки та бібліотек філій за 2022 рік.

Сільський голова подякував присутнім за гарне відношення до роботи, відповідальне ставлення до своїх функціональних обов’язків та показових результатів роботи.

З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення.


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь