Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулися громадські слухання «Про встановлення тарифів на послуги з поводження з твердими побутовими відходами  на території Недобоївської  територіальної громади».

Дата: 06.12.2022 12:31
Кількість переглядів: 169

05 грудня, згідно з розпорядженням сільського голови в Недобоівській сільській раді та старостинських округах відбулися громадські слухання «Про встановлення тарифів на послуги з поводження з твердими побутовими відходами  на території Недобоївської  територіальної громади».



В слуханнях приймали  участь сільський голова Юрій Юзва, заступник сільського голови Микола Паур, секретар сільськоі ради Сніжана Тодосійчук, директор КП «Недобоївська ОГ» Сергій Худиковський, старости, депутати, члени виконавчого комітету, жителі громади. Загальне ведення слухань (протоколювання, контроль за голосуванням, підрахунок голосів та інше) здійснювали відповідальні особи за проведення слухань, голова слухань, секретар слухань та члени лічильної комісіі. Інформаційні матеріали щодо встановлення тарифів на послуги з поводження з твердими побутовими відходами (в частині вивезення та захоронення) були заздалегідь (згідно законодавства) оприлюднені на офіційному сайті Недобоівськоі ТГ. Крім того, з метою отримання пропозицій та зауважень, попередньо було надано адреси електронних пошт.



Сільський голова повідомив , що за рішенням виконавчого комітету виконавцем послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Недобоівськоі територіальної громади визначено КП «Недобоївська ОГ», директор Сергій Худиковський ,який приступив до виконання взятих зобов’язань. А відповідно для цього потрібно встановити та затвердити тарифи на послуги з поводження з твердими побутовими відходами. Слід зазначити, що надані пропозиції з надання послуг не є завищені, покривають лише собівартість.



Під час громадських слухань  директор КП розповів про потужності підприємства, перспективи і плани розвитку. Відповідаючи на запитання, про  вивіз ТПВ  з усіх населених пунктів, які входять до Недобоівськоі територіальної громади, яке буде здійснюватись  по однаковому тарифі  та згідно графіку вивозу. По вулицях планується встановити додаткові місця для контейнерів, разом з тим, не відкидається і подворовий збір відходів. Обговорювалося питання подальшого поступового запровадження розділу сміття по категоріях, як це робиться у більшості країн та вже запроваджується по багатьох містах України.



За результатами розроблених розрахунків КП « Недобоївська ОГ», отриманих пропозицій та зауважень, а також громадських слухань учасниками всіх слухань було підтримано рекомендацію встановити тарифи на послуги з поводження з твердими побутовими відходами (в частині вивезення та захоронення)  з розрахунку:
✅25 грн. за місяць з кожного подвір’я (для контейнерно-пакетної схеми збирання ТПВ)
✅150,00 грн.за 1,1 м.куб. для юридичних осіб та бюджетних (комунальних) установ (для контейнерної схеми збирання ТПВ).
✅Вивіз великогабаритних (ВГВ) і ремонтних (будівельних) відходів буде здійснюватись за окремими заявками та окремою платою спецтранспортом КП «Недобоївська ОГ».


Застосовуватиметься  річна, піврічна система оплати послуг, платежі вноситимуться  не пізніше ніж до 05 (п’ятого) числа періоду, що настає за розрахунковим або за весь календарний рік, не пізніше кінець першого кварталу. Можливе здійснення попередньої оплати вартості послуг.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь