Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Дайджест подій 30.11.2022

Дата: 30.11.2022 01:57
Кількість переглядів: 312

Фото без опису


Проект бюджету Недобоївської ТГ на 2023 рік розглянули і погодили на засіданні виконавчого комітету сьогодні, 29 листопада.


Фото без опису


Звичайно, бюджет буде виконуватися в межах отриманого фінансового ресурсу, можливо, коригуватиметься. Все залежатиме від військового стану і того стану, в якому перебуватиме громада- зауважив Юрій Юзва.


Фото без опису


Під час засідання члени виконкому розглянули питання щодо захисту законних прав та інтересів дітей.

Розглядались інші важливі питання, з їх переліком та прийнятими рішеннями можна ознайомитися на сайті Недобоівської територіальної громади.


У неділю, 27 листопада у селі Недобоївці відбулися змагання з футболу.

Турнірна таблиця після чотирьох турів виглядає наступним чином:

1. ФК "Недобоївці" - 12 очок

2. ФК "Клішківці" - 9 @fc.klishkivtsi.tg

3. ФК "Каплівчанка" - 8

4. ФК "Грозинці-2" - 7

5. ФК "Грозинці" - 6

6. "Комфорт" - 6

7. ФК "Недобоївці-2" - 4

8. ФК "Пашківці" - 3

9. ФК "Колінківці" - 2

10. ФК "Клішківці-2" - 0


Фото без описуАдміністрація Шировецького ліцею висловлює подяку батькам учнів 1 класу та класоводу Колодрібській Г.В. за участь у освітньому проєкті #Flowers4school” та акції "Клумба першокласників". Сподіваємося, що весною ми будемо милуватися квітковим раєм на території нашого ліцею . Тюльпани, крокуси, нарциси та лілії розквітнуть весною під стінами рідного закладу і подарують нам свою красу. Ми вдячні #Flowers4School та асоціації квіткових виробів Нідерландів та України за можливість озеленення квітами території нашого ліцею.


Фото без опису


24 листопада 2022, незважаючи на надзвичайно складні побутові обставини блокауту (відсутність світла, як наслідок-відсутність тепла, неможливість приготувати каву  чи чай) у с. Зарожани Недобоївської ТГ, завдяки, згуртованості соціального працівника HelpAge International, представників відділу культури, місцевих жителів - відбувся захід для бенефіціарів. Мета -  об’єднати нових мешканців громади, які приїхали з небезпечних регіонів, для підтримки; надати відчуття єдності з громадою; познайомити з багатою історією і місцевими традиціями. Для адаптування у нових обставинах життя важливо розуміти – які страви є традиційними, які навички життя існують , які свята поважають, які діалекти мови присутні, правила спілкування. Краще розуміти місцеву культуру життя це комфорт спілкування, гідного життя і порозуміння.

Фото без опису

Історія Зарожан тягнеться с сивої давнини - знайдені наслідки життя людей з трипільської та черняхівської культур , офіційно - з письмових джерел з 1672 року. У різні епохи місцеві мешканці жили у праці і у боротьбі за краще життя. Відомості набула сфера виготовлення цукру. На цій території перетиналися інтереси різних держав. Генетично людей Буковини відрізняє велика толерантність і гостинність – це має показовий ефект у даній ситуації – людей приймають з щирим серцем і відповідально допомагають у складний час представникам ВПО. За традиціями української гостинності гостей пригощали. Людмила Романівна – керувала організаційними моментами: смачно нагодувати, забезпечити тепло, вчасно підвезти. Гості долучились до традиційного частування «хлібом-сіллю». За планом – після теорії перейшли до практики перевтілення. Хустка, за українською традицією, це оберіг – на який дуже потребують для відчуття захищеності жінки, а чоловіки поруч з ними стають більш мужніми і у гарному настрою від чудового перевтілення Коли відчуття причетності до традицій вжилось у образах, перейшли до арт-терапевтичного виготовлення ляльок-мотанок. Ці інструменти творчості не тільки характерні для українських зимових вечорів, а і чудове заспокійливе для «майстрів». Впродовж виготовлення обличчя бенефіціарів втратили вираз напруги, розгладились зморшки, з’явились посмішки. Залишивши собі, виготовлений власноруч оберіг, кожний поніс додому ляльку – як концентрат відчуття комфорту захисту, згадки про приємну подію і про гостинність. Завдяки заходам психосоціальної допомоги, поєднаним з інструментами арт-терапії , місцевими традиціями соціальним працівникам HelpAge International у співпраці з місцевими організаціями, відділами і громадськості вдається досягнути мети – відчуття комфорту і причетності до суспільного життя нашим бенефіціарам. Обличчя наших бенефіціарів після заходів – візитівка вдалої роботи і вірного напрямку діяльності.  
Ми вдячні громаді за допомогу і співпрацю.

Фото без опису
Проектний Офіцер - Бахова Вікторія. Соціальній Працівник – Івасюк Людмила


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь