Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оперативне забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб громади, які проживають в Долинянському закладі дошкільної освіти.

Дата: 19.10.2022 23:50
Кількість переглядів: 357

Фото без опису


ЦІЛЬ ПРОЄКТУ: Оперативне забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб громади, які проживають в Долинянському закладі дошкільної освіти.

ОСНОВНІ АКТИВНОСТІ/РОБОТИ: придбання та заміна електричної плити, що дозволить забезпечити нинішні потреби ВПО та забезпечення безпечного та якісного харчування.

БЕНЕФІЦІАРИ:

Працівники Долинянського закладу дошкільної освіти – 12 осіб. 

ВПО що проживають в закладі – 22 осіб.

Органи місцевого самоврядування

ОЧІКУВАНИЙ РЕЗУЛЬТАТ:  Створені відповідні умови харчоблоку закладу освіти де проживають ВПО, для забезпечення безпечного та якісного харчування.


Фото без опису


З 24 лютого. Початок повномасштабної війни. Недобоївська громада, як і всі громади України, вимушена була оперативно реагувати на новий виклик. Недобоївці розташовані відносно недалеко до кордону, місцева влада розуміла, що люди шукатимуть прихистку тут. Справді, багато людей зупинялися лиш на ніч або декілька днів, аби перепочити і рухатися далі.  Усього через громаду пройшло близько 3,5 тисяч людей. Із перших днів приїздило по 400 людей у день. Усіх їх реєстрували в цілодобовому оперативному штабі громади та розселяли по комунальних закладах або приватних садибах. Мешканці одразу згуртувалися і принесли речі першої необхідності та продукти.


Фото без опису


            Головним завданням, зараз є підтримка внутрішньо переміщених осіб що проживають у комунальних закладах Недобоївської територіальної громади, а саме ті що проживають в Долинянському закладі дошкільної освіти Недобоївської сільської ради Дністровського району Чернівецької області. Станом на 07.09.2022 там проживають 22 особи, включаючи дітей та осіб пенсійного віку. Керівництво закладу неодноразово зверталось за підтримкою та допомогою у матеріально технічному забезпечені кухні, де харчуються ВПО. Через велике навантаження на початках війни коли через громаду проходило близько 100-200 осіб за день, та коли заклади використовували всі свої проєктні потужності розміщення.

Зрозуміло, що приміщення навчального закладу було не пристосоване для проживання людей, тому зараз наше головне завдання забезпечили переселенців усім необхідним для вирішення побутових проблем ВПО, які проживають на базі закладів освіти, до початку осінньо-зимового періоду.

У наслідок чого постала гостра потреба, у заміні електричної плити, що дозволить забезпечити нинішні потреби, та можливе зростання ВПО в закладі, в осінньо-зимовий період при початку загальної евакуації з території східної України.


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь