Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПЛАН «УДОСКОНАЛЕННЯ НАДАННЯ ПОСЛУГИ ПОВОДЖЕННЯ З ТВЕРДИТИ ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ»

Дата: 22.08.2022 01:50
Кількість переглядів: 375

Фото без опису

Питання поводження з побутовими відходами у сучасному світі завжди було великою проблемою. Сьогодні ситуація особливо загострилася. Не радують око звалища відходів біля наших будинків, на узбіччі доріг. За статистикою щорічно кожний мешканець у своєму домашньому господарстві викидає близько 300 кг або, інакше кажучи, один контейнер твердих побутових відходів.І це, не враховуючи тверді побутові відходи, що утворюються у торгівлі, на фермерських господарствах тощо. Сьогодні в Україні склалася критична ситуація довкола тверди побутових відходів (ТПВ), що спричинено постійним зростанням їх утворення та накопичення, недосконалими практиками поводження з ними, а також зміною морфологічного складу відходів, яка відбулася впродовж останніх кількох десятиліть. На жаль, Недобоївська територіальна громада в цій ситуації не є винятком.
Основна проблема, що характеризує громаду – це відсутність систематичного та затвердженого графіка вивезення ТПВ по території громади, заключеного договору з полігоном на розміщення сміття та договорами з жителями громади на збір ТПВ. Збір ТПВ відбувається за схемою проїзду трактора (який заправляється за рахунок місцевого бюджету) двічі на місяць основними вулицями населених пунктів, куди люди можуть викинути мішки із ТПВ. Отримані ТПВ працівники КП розміщують на власних непаспортизованих сміттєзвалищах для подальшого вирішення проблеми. Відповідно через відсутність систематичного графіка та встановлених правил на збір у всіх населених пунктах громади є стихійні сміттєзвалища, куди люди в темну пору доби привозять і просто залишають свої відходи. Щодо інших проблем, то найбільш суттєвими є наявность сміття, яке відноситься до підвищеного класу ризику, зокрема тара від хімічних добрив, пестицидів, які застосовуються для кроплення садів. Частина даних хімічних сполук та тара від них є без ознак класифікації, продається шляхом розливу і має заборонений статус. Такаж залишки фруктів, які під час сезонну збираються і не встигають реалізувати жителі, часто потрапляють на стихійні сміттєзвалиша, посадки, віддані місця на окраїнах населених пунктів для подальшого перегнивання. Крім того, важливою проблемою є спалювання залишків після закінчення збору урожаю на особистих городних ділянках, спалювання листя.

Тому головними приорітетними та першочерговими завданнями плану є: 

  • Закупівля техніки для потреб КП для збору сміття з майданчиків та вивезення на полігон)
  • Ліквідація стихійних сміттєзвалищ (рекультиваціяприбирання
  • Заключення договору із полігоном
  • Розробка та затвердження правил благоутрою
  • Оновлення статату КП
  • Калькуляція та затвердження тарифів на збір і вивезення сміття

Ознайомитись з детальним планом можна за посиланням.

План удосконалення може коригуватися зважаючи на зовнішні та внутрішні обставини, які також будуть змінюватися. Один раз на рік Робоча група  збирається для аналізу поступу громади згідно плану заходів, що прописуються в картакх проетів, за потребою має забезпечити уточнення та коригування в Картках проетів щодо результатів, показників, відповідальних осіб та виконавців, строків та джерел ресурсів для досягнення цілей до проектів, впровадження яких розпочалось цього року. 

Реалізація Плану ґрунтуватиметься на постійному процесі моніторингу виконання заходів та оцінки ефективності досягнутих результатів.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь