Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Реалізовано «ПОЛІПШЕННЯ НАДАННЯ ПОСЛУГ З ВИВЕЗЕННЯ ТПВ»

Дата: 08.06.2022 11:08
Кількість переглядів: 527

Проект "Поліпшення надання послуг з вивезення ТПВ" був успішно реалізований на території Недобоївської громади. Його метою було поліпшення надання послуг населенню зі збору та вивозу твердих побутових відходів шляхом впровадження комплексної системи збору та вивозу ТПВ.

У рамках проекту було придбано спеціальне сміттєзбиральне авто за кошти Програми DOBRE. Також за кошти сільської ради, як умова співфінансування, було облаштовано 10 майданчиків для роздільного збору сміття на території громади. Додатково було закуплено 40 індивідуальних пластикових контейнерів об'ємом 1 м³ з кришкою, які роздавалися населенню відповідно до заключеного договору з місцевим комунальним підприємством.

Кожен з 10 майданчиків був обладнаний 4 великими контейнерами для різних типів побутових відходів, таких як скло та папір. Для цього було встановлено залізобетонну основу площею близько 9 м², перекриття з металопрофілю та огорожу з сітки.

Реалізація поставлених завдань проекту дозволила досягнути кількох результатів. Зокрема, обсяг загального сміття було зменшено, тоді як обсяги сміття, що можна використати як вторинну сировину, збільшилися. Також спостерігалося підвищення екологічної відповідальності жителів громади.

Якісними результатами проекту стали укладені договори з населенням на вивезення сміття та задоволення жителів якістю наданої послуги. Також було зафіксоване зменшення обсягів сміття на несанкціонованих сміттєзвалищах завдяки впровадженню системи сортування.

Кількісними результатами проекту було придбання однієї спеціалізованої машини для вивезення сміття, 40 контейнерів об'ємом 1 м³ та облаштування 10 майданчиків для збору твердих побутових відходів на території громади.

Сміттєвоз, який був придбаний у рамках проекту, був переданий у власність громади, а відповідальність за його обслуговування та збереження було покладено на комунальне підприємство "Недобоївська ОГ". Директор цього підприємства відповідав також за належний стан утримання майданчиків для роздільного збору сміття, передачу баків для збору сміття жителям відповідно до укладених договорів та збір коштів за надану послугу.

Питання, які регламентували права і обов'язки директора комунального підприємства, а також відповідальність за утримання сміттєвоза у належному стані, були затверджені у статуті комунального підприємства "Недобоївська ОГ".

Крім того Недобоївська ТГ ініціювала процедуру міжмуніципального співробітництва з Рукшинською ТГ та Хотинською ТГ щодо поводження з ТПВ, так як Хотинська громада має  полігон для вивезення ТПВ.

Діяльність відбувалась в рамках програми "Децентралізація приносить кращі результати та ефективність" (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком'юнітіз (Global Communities), та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь