Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про зміну прізвища чи місця реєстрації громадяни зобов’язані повідомляти податкову службу

Дата: 26.05.2022 20:20
Кількість переглядів: 266

Про зміну прізвища чи місця реєстрації громадяни зобов’язані повідомляти податкову службу

В Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що у разі зміни даних, які вносяться до облікової картки фізичної особи – платника податків (прізвища, місця реєстрації тощо) фізичній особі необхідно подати заяву за ф. № 5ДР (додаток 12 до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822) до податкового органу за місцем реєстрації фізичної особи, або до будь-якого податкового органу якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання.

Для заповнення Заяви за ф. № 5ДР використовуються дані паспорта та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

Якщо в паспорті відсутня інформація про реєстрацію місця проживання/перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія - необхідно пред’явити документ (довідку) про реєстрацію місця проживання/перебування.

Термін внесення змін до облікових даних платника податків та виготовлення реєстраційного номеру облікової картки платника податків:

– до 3-х робочих днів – у разі звернення до податкового органу за місцем проживання;

– до 5-ти робочих днів – у разі звернення до будь-якого податкового органу.

Слід зазначити, що картка платника податків, що засвідчує реєстрацію фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків видається за умови пред’явлення податковому органу, до якого подавалась Заява за ф. № 5ДР, паспорта з відміткою про місце реєстрації та, у разі необхідності, документа (довідки) про реєстрацію місця проживання/перебування.

 

Надходження акцизного податку до місцевих бюджетів залежить від обсягів продажу через РРО(ПРРО) – вимагайте фіскальний чек

Головне управління ДПС у Чернівецькій області звертає увагу платників, що рішенням Уряду затверджено новий механізм розподілу акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів між бюджетами місцевого самоврядування. Даний механізм затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 03.05.2022 № 515. 

Принцип цього механізму полягає в тому, що акцизний податок з роздрібного продажу тютюнових виробів розподіляється між бюджетами місцевого самоврядування за частками, які визначаються ДПС щомісяця пропорційно до обсягів вартості реалізованої суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнової продукції на відповідній території за останній (податковий) звітний місяць з урахуванням даних реєстраторів розрахункових операцій, у тому числі програмних.

 Щоб забезпечити отримання бюджетами місцевого самоврядування належних сум акцизного податку з роздрібного продажу тютюнових виробів платники податків мають проводити всі суми продажу підакцизних товарів через РРО (ПРРО) та правильно заповнювати всі реквізити розрахункових документів та реєстраційних даних – наголошують податківці.

Для того щоб податківці могли ініціювати фактичну перевірку щодо порушень при застосуванні РРО(ПРРО), зокрема невидача чеків, продаж безакцизних тютюнових чи з підробленими марками акцизного податку, буковинці  мають право скаржитися податківцям. 

Адреса Головного управління ДПС у Чернівецькій області:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь