Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як стати донором крові?

Дата: 24.02.2022 14:57
Кількість переглядів: 282

Фото без опису

ДОНОР UA

Як стати донором крові та компонентів крові?

Донори часто запитують, із якого віку можна долучитися до руху; чи існують протипоказання, щоби здати кров; якою має бути мінімальна вага; де можна дізнатися групу крові та зробити її аналіз. Соціальний проєкт ДонорUA прагне розвинути культуру регулярного та безоплатного донорства, що панує в більшості країн світу. Ми зібрали відповіді на найпопулярніші питання у статтю, яку пропонуємо до вашої уваги.

Хто може стати донором крові?

Донорами крові в Україні можуть бути здорові люди віком від 18 років і вагою від 50 кг (у деяких центрах крові приймають із вагою від 55-60 кг, наприклад, у Львівському обласному центрі служби крові).

Якщо з віком та кілограмами більш-менш зрозуміло, то важче зрозуміти, що означає вираз здорова людина. Здорова людина – це та людина, яка не має протипоказань. Якщо вам властиві хронічні захворювання, приймаєте ліки, стоїте на обліку – ви не можете бути донором тимчасово або взагалі.

Як дізнатися, де та кому здати кров?

Потрібно обрати центр крові чи конкретного реципієнта та запланувати донацію на зручний для вас день і час. Планування донацій у персональному кабінеті зроблено для вашої зручності, тому що синхронізації календаря з центрами крові наразі немає.

Щоби піти на процедуру, вам не потрібно здавати жодних аналізів чи приносити медичні довідки! Можете поділитися кров'ю навіть у тому випадку, якщо не знаєте свою групу. У центрах крові роблять медогляд і визначають її. Пропонуємо ознайомитися з процедурою тут.

Важливо! Обов'язково потрібно взяти з собою документ, що посвідчує особу, адже ризикуєте не здати кров. Не забудьте паспорт громадянина України та ідентифікаційний код.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь