Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звіт заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Недобоївської сільської ради за 2021 рік

Дата: 22.02.2022 23:25
Кількість переглядів: 470

Фото без опису

ЗВІТ

заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів

Недобоївської сільської ради

за 2021 рік

 

Шановні присутні!

 

На посаді заступника сільського голови я працюю уже другий рік. За звітний період довелось брати участь у вирішенні різноманітних питань, що стосуються населених пунктів нашої територіальної громади.

У своїй роботі завжди дотримуюсь Конституції України, Кодексів України, законів України, постанов Верховної Ради України, указів та розпоряджень Президента України, постанов і розпоряджень Кабінету Міністрів України, рішень сесії та виконавчого комітету Недобоївської сільської ради, розпоряджень сільського голови, інших нормативно-правових актів України та своєї посадової інструкції.

Чимало робочого часу займає робота з усними та письмовими зверненнями громадян. Я брав на себе особистий прийом громадян в той час, коли голова відлучався по справах і був відсутній у адмінбудинку. Проблеми, з якими приходять люди, носять різноплановий характер: надання матеріальної допомоги, виділення земельних ділянок під забудову та ведення особистого селянського господарства, приватизація землі, виготовлення інвентарної справи на житловий будинок, також вирішуються проблеми жителів, що виникають в повсякденному житті із забезпеченням електроенергією, автобусним сполученням, надання матеріальної допомоги, питання шкідливого впливу в місцях стихійного сміттєзвалища, підтоплення окремих територій під час повеней та розтоплення снігу та інше.

Питання, порушені у зверненнях громадян, розглядалися та обговорювались на засіданнях відповідних комісій, а за необхідністю виносилися на розгляд сесій та виконкому сільської ради де приймались відповідні рішення та розпорядження сільського голови.

Крім буденної роботи з документами, при нагоді брав участь у святкових та урочистих подіях, а також не менш важливих, але сумних хвилинах, таких як вшанування пам’яті загиблих у АТО.

Хотілося б наголосити на ефективній роботі виконавчого апарату та депутатського корпусу у 2021 році:близько 90% поданих проектів рішень прийняті депутатами! Завдяки ідеям та пропозиціям депутатів створювались відповідні проекти рішень для покращення життєдіяльності громади.

Недостатнім на сьогодні є фінансування та розвиток сільського спорту. У 2021 році на розвиток спорту витрачено мінімально бюджетних коштів, більшість залучено спонсорських та благодійних коштів. Але попри все, дякуючи допомозі спонсорів та меценатів, а також небайдужості жителів громади, спортивні результати наших спортсменів досить показові –високі місця у футбольних турнірах та позитивні досягнення у різних видах спорту. Протягом року, коли це дозволяли карантинні обмеження, було проведено товариські зустрічі з футболу з гравцями інших населених пунктів, де наші футболісти в більшості випадків здобували перемоги. За наявності місцевого фінансування обіцяю офіційно підтримувати, допомагати у необхідному документальному оформленні цієї галузі спорту і спільними зусиллями будемо здобувати перемоги.

Одним із головних питань, які перебувають на контролі та постійно розглядаються на сесіях сільської ради, є земельні питання.  Працівниками відділу земельних відносин, архітектури та містобудування разом із постійною депутатською комісією здійснюється виїзд по спірних питаннях, надаються консультації громадянам. Завдяки нашій командній роботі із відділом земельних відносин, архітектури та містобудування опрацьовано велику кількість проектів рішень, більшість з яких прийнято депутатами.

Дуже важливе значення сьогодні має питання благоустрою населених пунктів ради. Основними завданнями є ремонт і догляд за об’єктами комунальної власності, безперебійне освітлення вулиць сіл, поточний ремонт сільських доріг, утримання в належному стані сільських кладовищ, обрізка дерев.

Зараз в структурі сільської ради створено відділ економічного розвитку та інвестицій, якому необхідно проаналізувати проблемні сторони, накреслити плани і об’єктивно оцінити можливості. Тільки тоді в громаді буде рівномірний розподіл виконання робіт або створення об’єктів.

Не можу залишити поза увагою питання освіти і культури, які на сьогоднішній день потребують розуміння і підтримки.

Влітку 2021 року особисто брав участь при об’їзді шкіл під час підготовки до нового навчального року. Відділом освіти на чолі з його керівником укладено близько велику кількість договорів на купівлю продуктів харчування, газопостачання, електропостачання,обладнання для навчання за програмою НУШ та закуплено багато іншого, для нормального функціонування закладів освіти.

Що стосується культури, не дивлячись на обмежене фінансування наші сільські клуби, бібліотеки та інші установи культури сьогодні продовжують свою діяльність. І потрібно віддати належне керівнику Завдяки керівникам будинків культури та за допомогою небайдужих жителів громади протягом 2021 р. організовано і проведено урочистості і заходи до державних та храмових свят сіл, дня святого Миколая, Нового року. Однак, на сьогодні є проблема щодо залучення молоді села до участі у даних заходах. Тож усім нам сьогодні треба більше дбати про духовність, відновлювати забуті традиції, відродити музеї історії села.

Наразі залишились невирішеними такі питання:

– відсутність каналізування та очисних спорудсіл громади;

– невизначеність речових прав на безхазяйне майно;

  • незадовільний стан частини доріг.

Це великі проблеми, які потребують великих коштів та часу, а деякі з них і плідної співпраці з іншими громадами.

У моєму звіті охоплено лише ту основну роботу, у проведенні якої я брав участь впродовж року разом із головою, депутатським корпусом, старостами, членами виконавчого комітету, спеціалістами сільської ради. Проблем є, звичайно, багато, можливо, не все у звіті сказано, але я думаю, що за звітний період моя участь у житті сільської громади була корисною і я можливо і частково, але впорався із тими завданнями, які стояли передімною у 2021 році. Звичайно, ще є велика кількість невирішених питань і проблем, прорахунки і недоліки у роботі. І я особисто знаю про них і в міру можливостей вирішую і виправляю. Єдине, чого б хотілося– це взаєморозуміння, бажання злагоджено працювати всіх підрозділів сільської ради і підтримки з боку голови.

Я переконаний, що тільки разом з депутатами, членами виконкому, з допомогою жителів громади ми зможемо робити все для того, щоб виконати поставлені перед собою завдання.

 

Заступник сільського голови

з питань діяльності виконавчих органів ради                          Микола ПАУР

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь