Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Торік у Чернівецькій області працевлаштовані 86 іноземців

Дата: 26.01.2022 09:48
Кількість переглядів: 417

 

У 2021 році до обласної служби зайнятості роботодавці подали документи для працевлаштування 86 іноземців. Дозволи отримали 55 іноземних громадян, для 31– продовжено дію минулорічних.

Більшість іноземних громадян прибули з Румунії – 28 осіб, Туреччини – 23 осіб, Італії – 6 осіб. Також з Індії, Молдови, Туркменістану, Данії, Ізраїлю, Білорусії та Великобританії.

У Чернівецькій області іноземці працюють на підприємствах оптової торгівлі, лісопильному та стругальному виробництві, здійснюють торгівлю автомобілями, обслуговують наземний транспорт, займаються спеціалізованою діяльністю з дизайну, будівництвом житлових та нежитлових приміщень, виробляють паркет та електроенергію, надають послуги у закладах харчування. – Більшість звернень роботодавців було для працевлаштування іноземців на керівні посади, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Серед працевлаштованих іноземців – 21 директор, 17 менеджерів, 12 генеральних директорів, 9 заступників директорів. Також є механіки, кухарі, програмісти, завідувачі виробництва, інженери з лісопильних ресурсів, оператори устаткування з переробки деревини, адміністратори та помічники керівника.

Впродовж останніх трьох років Чернівецька обласна служба зайнятості видала дозволи на працевлаштування 246 іноземців.

Довідково. Згідно з чинним законодавством для працевлаштування іноземця роботодавець має отримати відповідний дозвіл, який видає служба зайнятості. У січні 2022 року збільшився розмір плати за видачу та продовження дії дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства. Для іноземців, які є засновниками підприємств, установ та організацій, дозвіл видається на 3 роки, для найманих працівників – на 1 рік.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь