Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Тиждень доброчесності у Долинянському ЗЗСО

Дата: 06.12.2021 09:35
Кількість переглядів: 622

Фото без опису

Бути чесним – це, перш за все, мати гідність і шанувати її в інших. Важливо мати гідність не принижувати інших своєю брехнею, і не принижуватися нею самому.

Формування цінностей у дітей починається ще зі школи, однак небагато здобувачів освіти знають, що таке корупція, усвідомлюють її наслідки, тому з 29.11. по 03.12 в Долинянському ЗЗСО І-ІІ ступенів проходив Тиждень доброчесності. Нашою метою є виховання доброчесної особистості, яка буде долати перешкоди на шляху до розбудови доброчесного та успішного суспільства. І цей шлях однозначно починається з дитинства. 

Класними керівниками закладу проведені години спілкування на тему « Я обираю чесність» ( 1-4 класи) ,метою проведення яких було розширити змiст понять чеснiсть i правдивiсть, формувати вмiння оцiнювати власнi вчинки та вчинки товаришiв.

« Магічний урок доброчесності» (5-6 класи), « Що таке корупція?» (7-9 класи) ,метою проведення яких було формування антикорупційної свідомості, нетерпимого, негативного ставлення до корупції як суспільно-небезпечного явища.

Педагогом-організатором Пелехатою Р.В. у 7-9 класах проведено круглі столи « Ми- антикорупціонери» з метою розповсюдження, запобігання корупції, її проявів. Розв‘язані  проблемні  життєві ситуаціі, за допомогою яких здобувачі освіти змогли розпізнати прояви корупції, її негативні наслідки, вирішити як будуть діяти у тій чи іншій ситуації, яку позицію займуть у соціумі. Долучилися до гри «Антикорупційна мафія» - інтелектуальної гри, що відображає модель боротьби добре організованої нечисленної групи корупціонерів проти неорганізованої більшості суспільства за контроль над спільним ресурсом–бюджетом міста. Гра розвиває навички роботи в команді, уміння аргументувати власну позицію, критично мислити та приймати рішення.

З початковою ланкою проведено урок доброти до Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями. Метою проведення якого було  усвідомлення життєвих проблем людей, які потребують особливої уваги і милосердя. Здобувачі освіти виявляли співчуття, чуйність, повагу, створювали квітку допомоги,критично мислили, виявляли власну ініціативу, аналізували оповідання, переглянутий мультфільм, вдавалися до висновків, тепло бажали всім добра, миру, здоров‘я.

Ми не можемо проходити повз такі речі, тому творімо добро разом та будьмо доброчесними!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь