Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшанування пам'яті жертв Голодомору у Доинянському ЗЗСО

Дата: 29.11.2021 09:03
Кількість переглядів: 545

Фото без опису

Щороку, у четверту суботу листопада, Україна і світ вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932–1933 років. Цьогоріч – це 27 листопада.

Половина загиблих внаслідок Голодомору – діти та підлітки. Геноцид 1932–1933 років забрав життя орієнтовно 1,5 мільйона дітей віком до 10 років. Про Голодомор не потрібно замовкувати, треба передати пам’ять про трагедію наступним поколінням. 

Вчителем історії Долинянського ЗЗСО Попович А. О. проведено виховний захід із здобувачами освіти 9 класу на тему « Голодомор- біль серця всієї України», під час якого були встановлені причини й механізм проведення колективізації, визначена сутність, причини та трагічні наслідки Голодомору, вшановували мільйонну кількість жертв.

Педагогом-організатором закладу Пелехатою Р.В. проведені уроки пам‘яті, перегляд фільмів, загальнонаціональна- міжнародна акція. Для здобувачів освіти початкової ланки - « День пам‘яті. Голодомор», зокрема переглянуто соціальний відеоролик « Збережи правду! Збережи пам‘ять!» та відео « Пам‘ять про Голодомор 1932-1933».Здобувачами освіти середньої ланки переглянуто документальний фільм про тогочасні трагічні події , проведені урокі пам‘яті «Голодомор 1932–1933 років в Україні – геноцид українського народу». Вшановувалася пам‘ять жертв Голодомору хвилиною мовчання, всі класи долучилися до акції «Запали свічку», виховуючи цим  в майбутнього покоління почуття поваги до історичної пам‘яті до співвітчизників, які пережили геноцид. 

27 листопада, о 16:00, закликаємо всіх традиційно запалити свічки у вікнах осель та на пам'ятних місцях у ваших містах і селах і таким чином вшанувати мільйони вбитих голодом українців



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь