Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обговоренн проєкту розташування майданчиків для збору сміття

Дата: 23.10.2021 13:38
Кількість переглядів: 627

 

                                                                                        ПРОЕКТ

 

                                                        

 

НЕДОБОЇВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА   

ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

ХV сесія VІІІ скликання

РІШЕННЯ № /15/21

 

 листопада 2021                                                                             с. Недобоївці

 

 

 

Про затвердження місць розміщення

контейнерів для твердих побутових відходів

 на території населених пунктів Недобоївської

 сільської ради Дністровського району

Чернівецької області

 

Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про відходи»; Правилами надання послуг з вивезення твердих побутових відходів, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.2008 р. № 1070, Державними санітарними нормами та правилами утримання територій населених місць, затвердженими наказом Міністерства охорони здоров’я України від 17.03.2011 № 145, Методичними рекомендаціями з організації збирання, перевезення, перероблення та утилізації побутових відходів, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України, з метою впорядкування процедури визначення місць для розміщення контейнерних майданчиків та контейнерів для твердих побутових відходів на території населених пунктів Недобоївської сільської ради, сесія  сільської ради
 

 ВИРІШИЛА:


        1.Затвердити Положення про розміщення контейнерів для твердих побутових відходів на території населених Недобоївської  сільської ради Дністровського району Чернівецької області (Додаток 1).

        2.Затвердити місця розміщення контейнерів для твердих побутових відходів на території населених пунктів Недобоївської  сільської ради Дністровського району Чернівецької області (Додаток 2).

         3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою.

 

 

Сільський голова                                                                           Юрій ЮЗВА

 

Положення

про розміщення контейнерів для твердих побутових відходів на території населених пунктів Недобоївської сільської ради Дністровського району

Чернівецької області

 

  1. Загальні положення

1.1. Це Положення розроблене з метою впорядкування процедури визначення місць для розміщення контейнерів та контейнерних майданчиків на території населених  пунктів Недобоївської сільської ради Дністровського району

Чернівецької області

1.2. Положення розроблене у відповідності законів України: «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про відходи», Правил надання послуг з вивезення твердих побутових відходів, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.12.2008 р. № 1070, Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 17.03.2011 № 145, зареєстрованого у Мін’юсті 5 квітня 2011 р. за № 457/19195, Методичних рекомендацій з організації збирання, перевезення, перероблення та утилізації побутових відходів, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України.

1.3. Терміни, які застосовуються у Положенні, вживаються у таких значеннях:

відходи - будь-які речовини, матеріали і предмети, що утворилися у процесі виробництва чи споживання, а також товари (продукція), що повністю або частково втратили свої споживчі властивості і не мають подальшого використання за місцем їх утворення чи виявлення і від яких їх власник позбувається, має намір або повинен позбутися шляхом утилізації чи видалення;

побутові відходи - відходи, що утворюються в процесі життя і діяльності людини в житлових та нежитлових будинках (тверді, великогабаритні, ремонтні, рідкі, крім відходів, пов'язаних з виробничою діяльністю підприємств) і не використовуються за місцем їх накопичення;

ремонтні відходи - залишки речовин, матеріалів, предметів, виробів, що утворилися під час проведення у житловому будинку, окремій квартирі, будинку громадського призначення капітального та поточного ремонту, перепланування, переобладнання, прибудови тощо;

великогабаритні відходи - тверді відходи, розміри яких перевищують 50 x 50 x 50 сантиметрів, що не дає змоги розмістити їх у контейнерах об'ємом до 1,1 куб. метра;

виробник відходів - фізична або юридична особа, діяльність якої призводить до утворення відходів;

поводження з відходами - дії, спрямовані на запобігання утворенню відходів, їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізацію, видалення, знешкодження і захоронення, включаючи контроль за цими операціями та нагляд за місцями видалення;

збирання відходів - діяльність, пов'язана з вилученням, накопиченням і розміщенням відходів у спеціально відведених місцях чи об'єктах, включаючи сортування відходів з метою подальшої утилізації чи видалення;

зберігання відходів - тимчасове розміщення відходів у спеціально відведених місцях чи об'єктах (до їх утилізації чи видалення);

розміщення відходів - зберігання та захоронення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи об'єктах;

контейнер для зберігання побутових відходів (контейнер) -

металева або пластикова ємність, призначена для збирання та

зберігання побутових відходів, виготовлена згідно з вимогами

державних стандартів;

євроконтейнер – контейнер, обладнаний колесами та кришкою;

контейнерні майданчики - відведені місця для розміщення контейнерів;

виконавець послуг з вивезення твердих побутових відходів - суб'єкт господарювання, предметом діяльності якого є надання послуг з вивезення побутових відходів споживачам, який визначається у відповідності до діючих нормативно-правових актів.

  1. Визначення місць для розміщення контейнерів

2.1. Контейнери встановлюються з метою своєчасного збирання побутових відходів, створення безпечних умов для їх зберігання, вивезення з житлових масивів і внутрішньобудинкових територій.

2.2. Дозволяється встановлювати контейнери на контейнерних майданчиках з твердим покриттям у відповідності згідно діючих санітарних норм.

2.3. У виняткових випадках, у районі забудови, що склалася, де немає можливості дотримання встановлених норм для місць розміщення контейнерних майданчиків, а також при виникненні спірних питань щодо розміщення контейнерів, місця розташування контейнерів визначаються комісією за участю посадових осіб, а також представників та органу самоорганізації населення.

Комісією складається акт довільної форми щодо місця розташування контейнерного майданчика, який підписується всіма членами комісії у кількості примірників для кожної сторони.

2.4. Суб'єкти господарювання мають право на розміщення євроконтейнерів чи окремого контейнерного майданчика для збору власних ТПВ на відокремленій (огородженій) земельній ділянці, відведеній даному суб’єкту згідно з діючим законодавством і відповідно до санітарних норм.

2.7. Роботи з встановлення та перенесення контейнерів виконуються виконавцем послуг з вивезення твердих побутових відходів.

2.8. Розмір майданчиків повинен бути розрахований на встановлення необхідної кількості контейнерів, яка визначається балансоутримувачем житлового фонду.

2.9. При розміщенні контейнерних майданчиків необхідно враховувати можливість безперешкодного під'їзду до них спецмашин для вивозу сміття.

2.10. Відповідальність за технічний і санітарний стан контейнерів, контейнерних майданчиків, майданчиків для великогабаритних відходів, чистоту і порядок навколо них у радіусі 5 метрів несе виконавець послуги з вивезення твердих побутових відходів.

2.11. Контейнери повинні бути в справному стані, пофарбовані і мати маркування з указівкою реквізитів власника (балансоутримувача).

2.12.Миття та дезінфекція контейнерів проводиться виконавцем послуг зі збирання, вивезення твердих, рідких побутових, великогабаритних та ремонтних відходів відповідно до вимог санітарних правил та норм.

2.13. Металеві контейнери для сміття та вторинних матеріалів фарбуються не менше двох разів на рік – навесні і восени.

2.14. Недопускається спалювання ТПВ у контейнерах та на контейнерних майданчиках.

2.15. Перенесення існуючих контейнерних майданчиків відбувається в порядку встановлення.

  1. Визначення кількості контейнерів

3.1. Для визначення кількості встановлюваних контейнерів, необхідно виходити з чисельності населення, що користується ними та норм накопичення відходів та термінів їх зберігання. Розрахунковий об’єм контейнерів повинен відповідати фактичному накопиченню відходів у періоди найбільшого утворення відходів.

3.2. Сумарний об'єм контейнерів для збирання твердих побутових відходів має перевищувати фактичний об'єм утворення твердих побутових відходів на 25 відсотків.

3.3. Наявні контейнери та євро контейнери, що перебувають у власності територіальної громади передаються виконавцю послуг з вивезення твердих побутових відходів згідно цивільно-правових угод (оперативне управління, позичка, оренда тощо). Істотною умовою вищевказаних договорів є порядок та умови повернення контейнерів власнику, а саме: після завершення дії договору чи у випадку його дострокового розірвання, контейнери повинні бути повернуті власнику в первісному стані з урахуванням амортизації, а при неможливості виконання цих вимог – відшкодувати вартість заподіяної шкоди чи витрат.

 

Місця розміщення контейнерів для твердих побутових відходів на території населених пунктів Недобоївської сільської ради

 

№ п/п

Адреса розміщення контейнерів

Кількість контейнерів

1

с. Недобоївці (вул.О.Кобилянської, вул.Українська)

2

2

с.Долиняни (вул.Незалежності)

1

3

с. Ставчани (вул.Адажія)

1

4

с. Керстенці (вул.Героїв Майдану)

1

5

с. Владична (вул.Головна, вул.О.Кобилянської)

2

6

с. Ширівці (вул.Молодіжна)

1

7

с. Зарожани (вул.Партизанська, вул.Млинська)

2

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь