Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Внаслідок пожежі загинула жінка

Дата: 08.11.2021 13:31
Кількість переглядів: 340

Внаслідок пожежі загинула жінка

 

Вранці 7 листопада у селі Колінківці Топорівської ТГ Чернівецького району (колишнього Хотинського району) виникла пожежа в літній кухні. За попередніми висновками фахівців, пожежа виникла внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення, що призвело до займання речей, які були розташовані неподалік печі. Пожежу виявив син жінки, який проживав по сусідству. Оскільки площа пожежі була незначною, її було ліквідовано місцевим пожежно-рятувальним підрозділом с. Колінківці. Під час ліквідації пожежі в літній кухні без ознак життя було виявлено тіло 83-річної власниці.

Зважаючи на збільшення кількості пожеж, що виникають у житловому секторі рятувальники нагадують громадянам правила пожежної безпеки під час експлуатації печі.

Запам’ятайте, що опалювальні пристрої, котельні та печі повинні відповідати нормам пожежної безпеки і перед початком їх експлуатації мають бути старанно перевірені та відремонтовані. Забороняється прокладати димоходи по горючих основах. Очищення димарів та печей від сажі слід проводити упродовж усього опалювального сезону. Під час експлуатації пічного опалення неприпустимо залишати печі без нагляду або доручати це малолітнім дітям. Заборонено користуватися печами й осередками вогню, які мають тріщини, сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали. Не розпалюйте піч легкозаймистими речовинами. Пам’ятайте, що категорично забороняється закривати піддувало опалювальної печі, коли там ще горить вугілля або є жар – це може призвести до отруєння чадним газом. Зверніть увагу, що меблі, шафи та інше обладнання біля печей, має знаходитись на відстані не менше як 0,7 м, а від топкових отворів – не менше 1,25 м.

Пам’ятайте і навчайте дітей, що тільки неухильне дотримання правил пожежної безпеки – це запорука збереження життя та значних матеріальних цінностей!

Дністровський районний відділ Головного управління ДСНС України у Чернівецькій області

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь