Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Президент: Україна робить перший крок до електронної демократії – портал «Дія» запускає електронні петиції

Дата: 17.05.2021 12:55
Кількість переглядів: 627

Фото без опису

Українська держава сьогодні робить перший крок до електронної демократії – єдиний портал державних послуг «Дія» запускає місцеві петиції. Про це розповів Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Diia Summit Spring 2021 у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Цифровізація».

Глава держави зазначив, що Україна вже здійснила діджитал-революцію.

«Раніше, щоб отримати низку дозволів, треба було платити хабарі. Зараз треба лише платити за інтернет. Раніше це десять кабінетів. Зараз – один сайт. Раніше – 50 довідок у чергах. Зараз – три-чотири кліки у смартфоні. Раніше – тижні й місяці. Зараз 10 чи 20 хвилин, щоб відкрити ФОП і ТОВ у режимі онлайн», – зауважив Президент.

За його словами, минулого року бізнес онлайн відкривало лише 5% підприємців, а зараз – 50%.

«Ми – перша країна у світі, де цифрові паспорти мають таку ж юридичну силу, як і паперові. Низка документів – у смартфоні, можливість зареєструвати новонароджену дитинку – у смартфоні, можливість змінити місце реєстрації – у смартфоні. Все у смартфоні. Загалом запущено десятки онлайн-послуг. Портал і додаток «Дія», якими користується сьогодні понад 10 мільйонів громадян України», – розповів Володимир Зеленський.

Завдяки «Дії» більш як 800 тисяч підприємців змогли оформити матеріальну допомогу під час карантинних обмежень, додав Глава держави.

Крім того, наголосив Президент, цифрова трансформація є інструментом для подолання корупції, адже переведення всіх державних послуг в онлайн знищить підґрунтя для неї – посередництво та людський чинник.

Також, за словами Глави держави, створюється єдина платформа якісних, захищених та об’єднаних державних реєстрів, по яких будуть «бігати дані, а не платники податків».

«Нашим головним пріоритетом залишається питання національної безпеки. У цьому контексті повна побудова цифрової держави дає можливість всім органам і службам ефективно працювати онлайн, за будь-яких обставин, у будь-якому місці, у будь-який час», – зазначив Володимир Зеленський. 

Джерело

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь