Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До дня довкілля

Дата: 17.04.2021 12:50
Кількість переглядів: 730

17 квітня – Всеукраїнський День довкілля

День навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року згідно указу Президента України «Про День довкілля».

 

Свято було засноване на честь Стокгольмської конференції з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.

 

Недавні події, починаючи з лісових пожеж в різних куточках нашої планети, урагани, екстремальні температури, навали сарани, засухах і повені, а тепер і глобальна пандемія - демонструють взаємозалежність людини і природи, в якій він існує. Природа посилає нам сигнал.

 

Найбільша шкода навколишньому природному середовищу здійснюється громадянами через низький рівень екологічної свідомості та культури поведінки на природі, їх байдужості до майбутнього нашої держави.

 

Зазвичай щорічно влада, громадські організації, лісівники, екологи закликають українців та всіх, хто піклується про природу, взяти участь у квітневому суботнику, висадці дерев, наведенні порядку на вулицях, у парках і скверах, озелененні територій, збиранні сміття, а також проведенні різних конференцій та лекцій, які підвищують усвідомленість населення в екологічних і природоохоронних питаннях.

 

Головна мета – привернути увагу громадськості до екологічних проблем держави, спонукати якомога більше людей до активних дій, аби не допустити, щоб навантаження на природні екосистеми сягнуло своєї критичної межі.

 

Ліс, вода, повітря, земля, флора та фауна – це все довкілля, величезний скарб, якій дарований людству.

 

Долучитися до дня довкілля досить просто, іноді достатньо і невеликого кроку, що матиме великий вплив на стан природного середовища. Слідкуймо за своїм споживанням та діями аби зробити нашу домівку, світ природи кращою.

 

Отже, день довкілля є днем для людей з усіх верств суспільства, яким необхідно зібратися разом, щоб забезпечити чисту, зелену і яскраву перспективу для себе і майбутніх поколінь!

 

Громадський обов’язок кожного – пам’ятати і всіляко сприяти оздоровленню природи, що нас оточує!

 

Давайте разом

вирішувати екологічну проблему у масштабі родини, сім’ї наприклад , ми вирішуємо цю проблему тим, що намагаємося не смітити , стежимо за чистотою не лише у своїм будинку , але і в своєму дворі, вулиці « Чистий двір , чиста вулиця, чисте село ! » – Це має стати стилем, нормою життя , відмінною рисою світогляду і поведінки жителів нашої громади…


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь