Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СЬОГОДЕННЯ

Дата: 10.02.2020 09:54
Кількість переглядів: 813

Недобоївська сільська рада є самостійною адміністративно-територіальною одиницею - сільським населеним пунктом, яка має   свою комунальну власність ,  свій місцевий бюджет, характеризується розвиненою економікою та великою кількістю приватних підприємців , що завдяки своїм внескам у бюджет громади , створюють умови для її успішного функціонування та розвитку , багата своїми історичними та місцевими традиціями.

Недобоївська громада багата на природні та людські ресурси, що сприяють розвитку економіки та роблять її територію привабливою для інвестицій та бізнесу. Найбільшого розвитку в економіці досягла галузь САДІВНИЦТВА, здебільшого вирощування яблук. Саме вона є візитною карткою Недобоївської громади вже понад десятиріччя, приваблює своїми масштабами та якісними продуктами іноземних підприємців. 25 жовтня 2018 року відбулось підписання договору міжмуніципального співробітництва між Недобоївською, Клішковецькою, Хотинською громадами. Основна мета співпраці –це стимулювання та підтримка підприємців . Внаслідок чого була створена «Яблунева агломерація», метою якої є створення виробничих потужностей по переробці плодоовочевої продукції.

 На території територіальної громади переважають особисті селянські господарства, для яких характерні: невелика площа господарства, використання ручної робочої праці. Невелику частину земель орендують сільськогосподарські підприємства, які використовують сучасну техніку та технології.

Економічну діяльність на території  територіальної громади здійснюють фізичні особи-підприємці та дрібні підприємства. На території громади розміщено сучасний аграрний супермаркет «Агромаркет» с.Недобоївці, супермаркет «Добре» с.Недобоївці, кафе-ресторан «2000» с.Недобоївці, комплекс автозаправочної станції (СТО, автомийка, стоянка для великогабаритних машин).

На території ТГ діє волонтерська пожежна частина , унікальна у своєму роді самоорганізація жителів громади серед всіх громад області .

 

Якщо говорити про соціальну та культурну сферу громади , то в селах громади налічується 5251 дворів, в яких проживає 12717 жителів. Загальна площа території населених пунктів 129,5 тис.км.

Житловий фонд на 99 % складається із приватного сектору. Всі населенні пункти, які входять до Недобоївської ТГ електрифіковані, газифіковані, телефонізовані, мобільним, радіо та інтернет зв’язком забезпечені  на 75 %. Централізоване водопостачання та каналізація відсутні.

Значну роль у залученні найширших верств населення до надбань традиційної культури та мистецького аматорства відіграють будинки культури Недобоївської територіальної громади. Яскравим і насиченим мистецьким життям живе сьогодні сільський будинок культури в адміністративному центрі Недобоївської ТГ селі Недобоївці, Зарожанський будинок культури,  а колективи художньої самодіяльності , завдяки своїм талановитим виконавцям, давно стали не лише невід'ємною частиною культурного життя, а й добре знаними на території області та за кордоном.

Наразі в закладі діє зразковий аматорський ансамбль «Гармошкарі». Також в с. Ширівці діє народно- аматорський фольклорний колектив «Джулинець» , в Зарожанах - зразково аматорський танцювальний колектив «Топ Данс»  переможець районних, обласних, всеукраїнських конкурсів.

На території Недобоївської громади функціонує ряд медичних закладів, зокрема:

1). заклади первинного рівня надання медичної допомоги:

- амбулаторія загальної практики сімейної медицини с. Недобоївці

- амбулаторія загальної практики сімейної медицини с. Долиняни

- амбулаторія загальної практики сімейної медицини с. Ставчани

- амбулаторія загальної практики сімейної медицини с. Керстенці

- амбулаторія загальної практики сімейної медицини с. Владична

-  пункт здоровя с.Ширівці

-Зарожанська  амбулаторія загальної практики сімейної медицини

Недобоївська амбулаторія загальної практики розміщена в центрі села в окремому  приміщенні, побудованому у 2019-2020 роках. Дана амбулаторія  забезпечена всім необхідним обладнанням для первинної ланки медицини . Закуплено  автомобіль для   надання першої медичної допомоги.

Недобоївська  територіальна громада бачить свій розвиток, як розвиток самостійного багатофункціонального утворення з стійкою та збалансованою економікою, комфортним доступним  сільським середовищем, яке б забезпечувало високий рівень життя громадян  та сприятливих  умов для суспільної та господарської діяльності,

спрямування заходів на забезпечення необхідних умов для планомірного і послідовного наближення рівня життя мешканців громади до європейських стандартів за рахунок збалансованого використання внутрішнього і зовнішнього потенціалу та збереження унікальних духовних і культурних традицій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь