Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

І. ГЕОГРАФІЧНЕ ПОЛОЖЕННЯ

Дата: 10.02.2020 10:05
Кількість переглядів: 891

 

І. ГЕОГРАФІЧНЕ ПОЛОЖЕННЯ

 

Географічна характеристика Недобоївської сільської ради Дністровського району Чернівецької області.

Недобоївська територіальна громада утворена 14 серпня 2015 року згідно рішення Чернівецької обласної ради № 123-33/15 «Про утворення Недобоївської сільської об’єднаної територіальної громади Хотинського району Чернівецької області та призначення перших місцевих виборів» та включає чотири населених пункти: с. Керстенці, с.Ставчани, с.Долиняни, с.Недобоївці ,  згідно по перспективному плану формування територій громад Чернівецької області затвердженого розпорядженням  КМУ від 05травня 2020 року № 595-р до Недобоївської  територіальної громади ввійшли с. Владична , с. Ширівці, с. Зарожани.

 

Недобоївська територіальна громада знаходиться в південно-західній частині Дністровського  району. З півночі громада межує з Рукшинською  територіальною громадою, на сході межує з с. Ворничани, південно-західна межа проходить з Клішковецькою  територіальною громадою, на півдні з Новоселицькою територіальною громадою.

Територія громади складає 129,5 км2. Адміністративним  центром  громади є село  Недобоївці, яке розміщене на відстані 16 км від м. Хотин, 45 км від районного центру м.Кельменці та 50 км від обласного центру м. Чернівці.

Рельєф. Рівнинно хвилястий рельєф громади сприяє землеробському освоєнню його з найдавніших часів, про що свідчать археологічні дані. Примірному рельєфу громади також сприяють кліматичні умови: м’які зими, тепліше літо та більші суми активних температур.

Клімат. Недобоївська  територіальна громада розміщується в помірному кліматичному поясі, клімат тут помірно-континентальний. Сума опадів складає 600-800 мм. В місцевості переважають Північні і Північно-Східні вітри. Зима тут не дуже морозна, а літо спекотне. На клімат найбільше впливає географічна широта, а також абсолютна висота над рівнем моря.

Рослинний покрив. Території громади притаманні горбисті ділянки, які в більшій мірі зайняті лісами. Зустрічаються у них часто дуб і граб. Також зустрічаються бук, ясен, клен польовий.

 

 

Адміністративні межі:

Карта

- межує:  на півдні з Новоселицькою громадою ,   півночі з Рукшинською громадою,  на  заході з  Клішковецькою громадою  та на  сході з с.Ворничани.

- відстань:м.Кельменці

до райцентру  45  км

до обласного центру м. Чернівці 50 км

 

 

    Загальна площа території 129,5  тис. км

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь