Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У "Чернівцігазі" розповіли, як змінилася плата за розподіл з 1 липня

Дата: 31.07.2020 14:22
Кількість переглядів: 1899

 

З 1 липня набув чинності другий етап перегляду тарифів на послуги розподілу газу. Вартість послуги для жителів Чернівецької області тепер становить 1,44 грн. з ПДВ за 1 куб. м, замість анонсованого НКРЕКП раніше - 1,62 грн.

В кінці 2019 року, вперше за останні роки, НКРЕКП затвердила двоетапний перегляд тарифу на розподіл: з 1 січня та 1 липня 2020 року. Це було зроблено з метою зменшення фінансового навантаження на споживачів газу в зимовий період.

Щоб спростувати маніпуляції про шалені суми в платіжках споживачів, які радо підігрівають політики, пропонуємо проаналізувати середній чек по кожній з категорій споживання природного газу в Чернівецькій області.

Домогосподарства з газовою плитою (обсяг споживання – 108 куб м на рік)

Перший вид споживання - квартири, де газ використовується тільки для приготування їжі. Протягом першого півріччя домогосподарство щомісяця сплачувало за доставку - 27,0 гривень, а з 1 липня – 30,8 гривень. Різниця – 3,9 гривень в місяць.

Домогосподарства з плитою та колонкою (обсяг споживання – 275 куб м на рік)

Другий вид споживання - квартири з плитою та колонкою (проточним водонагрівачем). Протягом першого півріччя домогосподарство щомісяця сплачувало за доставку - 23,06 гривень. З 1 липня - 24,39 гривень. Різниця - 1,33 гривень в місяць.

Домогосподарства з автономним опаленням (обсяг споживання – 1036 куб м на рік)

Третій вид домогосподарств - домогосподарства з автономним опаленням. Якщо в першому півріччі домогосподарство щомісяця сплачувало за доставку - 108,8 гривень, то з 1 липня  124,3 гривень. Різниця  15,5 гривень в місяць.

Як бачимо, середній чек за розподіл газу легко програє платі за мобільний зв’язок.

АТ «Чернівцігаз» звертається з великим проханням до споживачів вчасно розраховуватися за послуги розподілу, щоб компанія змогла виконати проведення капітальних ремонтів та заміну газопроводів до початку опалювального сезону. Адже кошти з тарифу на розподіл газу є головним джерелом функціонування газорозподільної компанії та підтримання в належному технічному стані газорозподільної системи області протяжністю 8,8 тис. км.

ДОВІДКА

 

Акціонерне товариство «Чернівцігаз» єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. АТ «Чернівцігаз» експлуатує 8 788 км. газопроводів. У 2019 році підприємство протранспортувало близько 250,1 млн. м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є понад 230 тисяч сімей Чернівецької області та більше 3 тисяч підприємств, установ і організацій. АТ «Чернівцігаз» є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1100 осіб.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь