Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підписано меморандум про співпрацю Недобоївської ОТГ та громади із Словаччини

Дата: 06.02.2020 09:26
Кількість переглядів: 811

Участь у різних програмах та проєктах, у тому числі із закордонними партнерами – це те, що дає можливість розвиватися громадам. Активно працюють у цьому напрямку в Недобоївській ОТГ. Нещодавно заступник керівника цієї громади Андрій Дранчук побував у Словаччині, а саме в муніципалітеті Турня-над-Бодвоу Кошицького краю, щоб налагодити співробітництво.

– У рамках транскордонної програми Європейського Союзу Угорщина–Словаччина–Румунія–Україна ми знайшли партнерів зі Словаччини і підписали меморандум про співпрацю наших громад та підготовку спільних проєктів, – розповів заступник керівника Недобоївської ОТГ Андрій Дранчук. – До кінця лютого завершується підготовка таких проєктів на загальну суму близько 80 мільйонів гривень у сфері туризму, екології, розвитку альтернативних джерел енергії.

Якщо детальніше, то перспективними напрямками у цих сферах є: проведення спільних міжнародних історичних фестивалів, створення нових туристичних маршрутів, започаткування гастротуризму в регіоні, виробництво крафтової продукції для продажу, зокрема туристам. А також – створення мультимедійного музею біорізноманіття флори та фауни краю, захист лісів та водойм, організація екологічних шкіл та просвітницьких заходів з охорони довкілля, – додав Андрій Дранчук.

– Прагнемо використовувати якомога більше можливостей для розвитку співробітництва за програмами ЄС та іншими, брати участь у різних грантових проєктах, – наголосив очільник Недобоївської ОТГ Юрій Юзва. – Бо це дозволяє залучити інвестиції у розбудову нашої громади, що дуже важливо за умови обмеженості бюджетних ресурсів. Сподіваємося, більшість задумів вдасться втілити в життя.

Фото без опису

Джерело: Хотинські вісті


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь