Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗА ДОСТАВКУ ГАЗУ - БУДЕ ОКРЕМА ПЛАТІЖКА. ГАЗ – ОКРЕМО, ДОСТАВКА – ОКРЕМО! 

Дата: 15.01.2020 19:36
Кількість переглядів: 1133

         

15/01/2020

ЗА ДОСТАВКУ ГАЗУ - БУДЕ ОКРЕМА ПЛАТІЖКА. ГАЗ – ОКРЕМО, ДОСТАВКА – ОКРЕМО! 

Згідно рішення НКРЕКП, з січня 2020 року споживачі газу будуть по новому оплачувати за доставку газу. Відповідно до змін, які держрегулятор вніс в Типовий договір на розподіл газу та Кодекс ГРМ, тепер доставка газу вилучена із рахунків за газ. Тому всі споживачі отримають окремі рахунки: один за газ, другий – за його доставку. Розділення платіжок відбудеться для споживачів всієї країни.  

Як розраховується вартість доставки?

Вартість послуг доставки газу розраховується індивідуально для кожного клієнта. Розмір плати залежить тільки від обсягів споживання. 

За основу береться обсяг споживання газу впродовж «газового року». Це проміжок часу з початку жовтня до кінця вересня. Сума кубів газу, спожитого за рік, множиться на тариф на доставку. Результат ділиться на 12 рівних платежів, які сплачуються щомісячно впродовж року.

Наприклад: за минулий газовий рік споживачем використано 1 тис куб. м газу.  Місячна вартість  доставки в першому півріччі 2020 року розраховуватиметься наступним чином: (1000/12)х 1,26 грн та складе 105 грн. на місяць з ПДВ.

Відповідно до постанови НКРЕКП від 24.12.2019 року № 3049 тариф на послуги розподілу природного газу для АТ «Чернівцігаз» складатиме:

  • на період з 01січня 2020 року до 30 червня 2020 року включно - 1,05 грн. за 1 м3 на місяць без урахування ПДВ (1,26 грн. за 1 м3 з ПДВ);

  • з 01 липня 2020 року - 1,35 грн. за 1 м3 на місяць без урахування ПДВ ( 1,62 грн. за 1 м3 з ПДВ).

В чому вигода для споживача?

Взимку, коли споживачі значно збільшують використання газу, платіж за доставку газу залишається незмінним. Тому фінансове навантаження взимку при сплаті за газ зменшується. В I кварталі 2020 року споживачі заплатять за доставку газу менше, ніж торік. Це особливо відчутно для споживачів, які користуються газовим опаленням. Завдяки, новій системі тарифів, вони зможуть зменшити витрати, адже частину доставки газу, сплачуватимуть впродовж року рівними частинами.

Що буде, якщо Ваше споживання зменшилось?

Якщо споживач використав менше кубів, то і за доставку в наступному році він буде платитиме менше. Тому від обсягів споживання впродовж газового року залежить плата споживача за доставку газу в наступному році.

 

 

 

 

Як треба платити?

Послуги з доставки газу необхідно сплачувати в поточному місяці, до 20 числа.

Споживачі можуть платити за доставку одним платежем за місяць або за квартал. Таким чином вони зменшать свої витрати ще й на комісії при проведенні платежів.

Банківські реквізити для оплати населенням за послуги з розподілу природного газу:

Оператор газорозподільних систем АТ «Чернівцігаз», ЄДРПОУ 03336166,

р/р UA673563340000026008301128700 в ЧОУ АТ «Ощадбанк» України

Чи буде здійснюватися приведення обсягів газу до стандартних умов?

Так. При розрахунку вартості доставки газу споживачеві обсяг споживання буде приводитись до стандартних умов в залежності від розташування лічильника газу.

Чи треба платити, якщо газом не користуєшся?

За доставку газу треба платити, навіть якщо ви не використовуєте газ в окремі періоди. В наступному році ваша плата за доставку буде скоригована відповідно до обсягів споживання.

Якщо газове обладнання не використовується взагалі і ви не плануєте цього в майбутньому, то вам варто розглянути можливість від’єднання від газових мереж, для чого необхідно звернутися до АТ «Чернівцігаз».

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь