Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проєкт Недобоївської ОТГ – переможець всеукраїнського конкурсу

Дата: 09.01.2020 14:12
Кількість переглядів: 634

Проєкт «Яблунева Агломерація як ефективний інструмент місцевого розвитку» Недобоївської ОТГ став переможцем всеукраїнського конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування», що організований за підтримки Ради Європи та Міністерства розвитку громад та територій України.

Цьогоріч зі 136 поданих проєктів конкурсна комісія обрала 30 переможців. Їх нагородження відбулось 4 грудня у Києві під час підсумкової конференції.

Автору проєкту «Яблунева Агломерація як ефективний інструмент місцевого розвитку», заступнику Недобоївського сільського голови Андрію Дранчуку іменний диплом вручив заступник міністра розвитку громад та території України В‘ячеслав Негода.

– Цей проєкт є пріоритетним з-поміж інших, що стосуються економічного розвитку як ОТГ, так і регіону загалом. У його рамках передбачається створення на території агломерації цехів із заготівлі та переробки плодів і ягід, центру економічного зростання, що дає можливість формувати великі партії продукції, розширити ринки збуту, зокрема вийти на споживачів з європейських країн, – розповідає заступник керівника Недобоївської ОТГ Андрій Дранчук.

Загалом на виконання таких завдань у 2020 році згідно з проєктом передбачено залучити з державного та місцевого бюджетів, фондів Європейського Союзу 24 мільйони гривень.

– Це стане дієвим інструментом у розширенні можливостей садівників щодо збуту, логістичного супроводу продукції. Вони стануть більш конкурентними на сучасних вітчизняних і зарубіжних ринках, – зазначає керівник Недобоївської ОТГ Юрій Юзва. – Нині термін «Яблунева агломерація» хоча й новий, але він органічно вписується у стратегію розвитку Недобоївської ОТГ та добре сприймається жителями громад-партнерів. І це вже не просто агломерація – території, об‘єднані спільними господарськими зв‘язками та традиціями, а потужний бренд, який стрімко розвивається.

Фото без опису

Джерело: https://www.hotvisti.com.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь