Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інтерактивна зустріч: "Бюджет участі - шанс кожному жителю зробити свою громаду кращою"

Дата: 19.07.2019 08:18
Кількість переглядів: 657

Це було неймовірно пізнавально, корисно, цікаво і практично. Ми вчилися "Проектному менеджменту"! Як би розумно ця фраза не звучала, і, здавалося б, саме для такої юної категорії учасників, однак..! Саме молоде покоління - це найбільш рушійна сила розвитку децентралізації та громади. А мистецтво написання проектів, чому якраз і навчає "Проектний менеджмент", найкраще освоювати в юному віці, щоб в дорослому досягати вже продуктивних результатів та активно впливати на зростання своєї громади.

Як зазначив фахівець з питань проектного менеджменту, голова Буковинської агенції ініціатив та розвитку Олексій Грушко: "Це чудова можливість для учасників в юні роки почути про такі речі, оскільки він в їхньому віці подібної нагоди не мав".

Захід проводився за підтримки проекту Пульс та команди IREX, направлених на розвиток та інформування жителів про децентралізацію в територіальних громадах.

На зустрічі також були присутніми представники місцевої влади (адміністратор ЦНАП Ростислав Грубляк, адміністратор Центру економічного зростання) та тренери з питань написання проектів та комунікації Чернівецького ЦРМС (Андрій Кучуран, Тетяна Татарчук, Прокопець Дмитро).

Разом з учасниками ми вчилися правильно заповняти проектну заявку. Кожен мав нагоду поділитися вже набутим раніше досвідом та задати питання фахівцям.

Олексій Глушко вчив, як правильно підходити до визначення проблеми, на вирішення якої буде направлений проект, заходів його реалізації та результатів, які він принесе.

Андрій Кучуран поділився методами комунікації: активного поширення інформації серед населення про запланований та реалізований проект.

Дмитро Прокопець розповів як потрібно підходити до складання бюджету.

Знання, які мали нагоду отримати учасники зустрічі є досить цінними на сьогодні. Децентралізація відкриває величезні можливості для залучення коштів в свою громаду через написання проектів. Кожен житель громади може зробити свій внесок в її економічний, культурний, соціальний розвиток запроновувавши свою ідею покращення добробуту громади чи вирішення існуючої проблеми та оформити її у вигляді проекту.

На сьогодні наша громада вже має багатий досвід того, що це не міф, а реальність. Крім реалізованих проектів в рамках програми Бюджет участі, в нашу громаду через проекти залучено багато коштів, як державних, так і європейських. Прикладом того є, Центр економічного зростання, футбольне поле з штучним покриттям.

Надіємось такі заходи пробудять свідомість ще багатьох жителів нашої громади приєднатися до числа тих, хто зробить свій внесок у її розвиток через написання проектів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь