Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Волонтерство – не уділ багатих, але небайдужих

Дата: 29.05.2019 15:52
Кількість переглядів: 1320

Побутує думка, що волонтер – це людина з досить високим фінансовим статком, спроможна власними коштами покращити матеріальний добробут своєї громади. Цей міф можна легко розвіяти, подивившись на команду волонтерів-пожежників села Недобоївці, яка вже понад чотири роки звершує активну працю, направлену на підвищення рівня безпеки та захищеності своїх громадян від наслідків природних стихій. Її учасники відрізняються «не великим гаманцем, а великим серцем»!

Адміністратори Центрів економічного зростання Недобоївської та Клішковецької громад разом із групою старшокласників мали нагоду наочно спостерігати за роботою волонтерів, вести з ними живий насичений діалог та отримати, зрештою, незабутній та вагомий досвід того, що бути волонтером – це почесна місія і навіть обов’язок кожного громадянина.

Фото без описуКоманда добровольців-пожежників, створена приватним підприємцем та депутатом Хотинської районної ради, жителем с. Недобоївці В’ячеславом Тодосійчуком, вже понад 4 роки підряд виїжджає на виклики. Чоловік за власні кошти придбав пожежну машину, крани, рукави, спорядження, форму та зібрав команду однодумців із п’яти чоловік.

Фото без опису

Фото без описуПід час діалогу, В’ячеслав Іванович розповів, як саме у нього з’явилася ідея волонтерства. Приніс її чоловік із Польщі, після того, як побачив там подібну пожежну команду. В’ячеслава Івановича до глибини серця вразила та надихнула така справа до того, щоб започаткувати її в своїй рідній громаді. Поділившись ідеєю зі своїм робочим колективом, він зустрів однодумців і приступив до дій. На сьогодні ними здійснено безліч виїздів на місце пожежі та врятовано багато жителів від її небезпеки.

Фото без описуФото без опису

Один із волонтерів, Василь Майданський, розповів про один із важких випадків, під час якого він навіть зазнав опіків на руках по причині того, що їм довелося розбирати дах. Героїзм і жертовність сердець цих людей вражає і заслуговує вдячності від жителів громади, а також надихає на те, щоб самому брати приклад та приєднуватись до числа волонтерів.

В цьому році, завдяки вихідцям з України, які проживають в Німеччині м. Корбах, команда отримала добровільну допомогу від волонтерів цього містечка, ще один пожежний автомобіль.

Фото без описуФото без описуНа сьогодні, завдяки плідній праці команди, вони вже мають дві нагороди: 1-е та 2-е місце в змаганнях «Ігри вогнеборців», що проходили в м. Києві, де змагались волонтери з усієї України; та 1-е місце в номінації «Колективне волонтерство», як переможці регіонального конкурсу «Благодійна Буковина-2018»; 2-е місце в номінації "Волонтер року".

Фото без описуФото без описуПід час нашого пізнавального діалогу, волонтери провели для нас інструктаж з правил користування пожежною машиною та продемонстрували, як гасити пожежу за допомогою пожежного рукава. Старшокласники мали змогу відчути себе в ролі пожежника, гасячи палаючу шину.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Дякуємо нашим співмешканцям-волонтерам за їхню нелегку працю і турботу про нас, а також за плідний та корисний діалог, яким надихнули нас бути небайдужими до життя своєї громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь