Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Закликаємо припинити спалювання листя , трави , гілля !!!

Дата: 22.05.2019 10:36
Кількість переглядів: 798

Фото без опису

ДСНС України УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ
(У ДСНС України у Чернівецькій області) Хотинський районний сектор

Про заборону спалювання сухої рослинності на території сільськогосподарських угідь та залишків переробки деревини у лісових масивах і поблизу них
З настанням спекотної сухої погоди, як показує досвід минулих років, кількість пожеж, шо виникають у зв'язку із самовільним спалюванням сухих залишків рослинності, сміття завжди зростає на території району. При цьому під час спалювання вздовж автошляхів, поблизу лісових насаджень, на сільськогосподарських угіддях вогонь може розповсюджуватися на лісові масиви, де і завдає найбільшої шкоди.
Кримінальним Кодексом України передбачено кримінальну відповідальність за знищення майна внаслідок пожеж, зокрема: - частиною 2 ст.194 передбачено кримінальну відповідальність за умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу; - статтею 196 передбачено кримінальну відповідальність за необережне знищення або пошкодження майна, що спричинило тяжкі тілесні ушкодження або загибель людей; - статтею 245 передбачено кримінальну відповідальність за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць або інших таких насаджень вогнем чи іншим загально небезпечним способом; - статтею 252 передбачено кримінальну відповідальність за умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду; - статтею 270 передбачено кримінальну відповідальність за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки; - частиною 2 ст. 352 передбачено кримінальну відповідальність за умисне знищення або пошкодження майна службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок.Тому, з метою аналізу ефективності заходів, які вживалися щодо проведення роз’яснювальної, масово-профілактичної роботи серед населення та з метою попередження пожеж внаслідок горіння сухої рослинності на території сільськогосподарських угідь та залишків переробки деревини у лісових масивах, пропоную розглянути питання про заборону спалювання сухої рослинності на території сільськогосподарських угідь та залишків переробки деревини у лісових масивах і поблизу них та рекомендувати наступне: - категорично заборонити спалювання сухої трави та рослинних решток, розведення багать на полях та спалювання стерні соломи після жнивних залишків, в межах проходження ліній електросполучення. сільськогосподарських угідь на земельних ділянках і вогневого очищення у смугах відчуження автомобільних доріг і залізниць, що межують з лісовими насадженнями та сільгоспугіддями; - за погодженням з Державною екологічною інспекцією визначити місця складування сухої трави, листя та інших рослинних решток та повідомити про їх знаходження громадськість та зацікавлених юридичних осіб; - організувати постійне інформування населення через засоби масової інформації про дотримання правил пожежної безпеки під час перебування в лісових масивах та поблизу сільгоспугідь. - провести загальні збори громад в ході яких провести роз'яснювальну роботу щодо заборони спалювання сухої трави, довести основні правила пожежної безпеки та передбаченої чинним законодавством відповідальності за їх порушення. До участі у зборах запросити представників місцевих підрозділів Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій та Держаної екологічної інспекції.
Спільно з засобами масової інформації провести рейдові перевірки місць відпочинку громадян, звертаючи особливу увагу на дотримання населенням вимог пожежної безпеки з додатковим проведенням роз'яснювальної роботи.
Організувати розповсюдження продукції агітаційного призначення (листівки, пам'ятки) із текстами звернень до громадян про дотримання вимог пожежної безпеки на виробництві та в побуті.
Інформацію по фактах пожеж пов'язаних з горінням сухої рослинності на території сільськогосподарських угідь та залишків переробки деревини у лісових масивах і поблизу них направляти до районних Державних екологічних інспекцій для прийняття відповідних рішень.
Організувати та здійснити вибіркові рейдові перевірки в населених пунктах, сільгоспугіддях та лісових масивах, в ході яких провести роз'яснювальну роботу із головами сільських рад. керівниками об'єктів та населенням щодо недопущення спалювання сухої рослинності, стерні, листя, сміття та залишків переробки деревини у лісових масивах і поблизу них.
З повагою Начальник Хотинського районного сектору Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту М.А. Заінчковський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь