Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Територіальний фестиваль-конкурс «Розквітай, писанко!»

Дата: 16.04.2019 20:33
Кількість переглядів: 803

Писанка – витвір декоративно-прикладного мистецтва

Надворі буяє весна – найпрекрасніша пора року. З її приходом оживає природа, повертаються з далеких країв птахи, зодягаються в зелень ліси та діброви. І саме з весною приходить в нашу оселю найголовніше християнське свято – Пасха або Великдень.

Великдень в українців завжди асоціюється з писанкою, яка є  найголовнішим символом. Нині її вважають зразком декоративно-прикладного мистецтва.

15 квітня 2019 року на виконання наказу відділу освіти, молоді та спорту Недобоївської сільської ради від 19.03.2019 №73 «Про проведення у 2019 році фестивалю-конкурсу «Розквітай, писанко!» на базі Центру економічного зростання Недобоївської сільської ради відбувся територіальний фестиваль-конкурс «Розквітай, писанко!» в трьох номінаціях – «Писанкове дерево», «Великодній рушник», «Традиційний розпис писанки» серед закладів загальної середньої освіти, підпорядкованих Недобоївській сільській раді.  

Усіх учасників конкурсу привітали сільський голова  Недобоївської сільської ради Юзва Юрій Михайлович, голова журі,  начальник відділу освіти, молоді та спорту  Недобоївської сільської ради Кирнац Надія Дмитрівна, які  побажали усім гарного весняного настрою, творчих успіхів, берегти та примножувати звичаї і традиції рідного краю.

Під час фестивалю-конкурсу закладами загальної середньої освіти були представлені «писанкові дерева» з писанками у різних техніках виконання («Дряпанка», «Мальованка», «Зернівка», прикрашена бісером, виготовлена у техніці квілінгу та з глини); вихованці самі творили традиційні писанки розтопленим воском, закінчували незавершені роботи художньої вишивки на святкову тематику для «великоднього кошика» у техніці «хрестик», що відповідає регіональним традиціям Буковинського краю.

За найкраще «Писанкове дерево» дипломом І ступеня та грошовою премією нагороджений  учнівський колектив Недобоївського ЗЗСО     І-ІІІ ступенів, дипломом ІІ ступеня – Долинянська ЗОШ, ІІІ ступеня – Керстенецька ЗОШ І-ІІ ступенів. Грамоту «За участь» в даній номінації  отримали учні Ставчанського НВК І-ІІ ступенів.

У номінації «Великодній рушник» відзначено дипломом І ступеня та грошовою премією ученицю Ставчанського НВК Польову Марину, грамотою «За участь» - Боднар Вікторію, ученицю Недобоївського ЗЗСО.

Неабиякий талант у створенні писанки проявила Городенська Марина, учениця Керстенецької ЗОШ,  за що нагороджена дипломом І ступеня та грошовою премією, дипломом ІІ ступеня – Скоробогач Олександра, учениця Недобоївського ЗЗСО.

Переможці територіального фестивалю-конкурсу «Розквітай, писанко!» представлятимуть Недобоївську ОТГ на обласному етапі.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь