Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відзначення Міжнародного дня рідної мови в закладах загальної середньої освіти, підпорядкованих Недобоївській сільській раді

Дата: 22.02.2019 14:14
Кількість переглядів: 786

Фото без опису

На виконання листа відділу освіти, молоді та спорту Недобоївської сільської ради від 06.02.2019 №02-04/44 «Про відзначення Міжнародного дня рідної мови в Україні» з 18 по 22 лютого у закладах загальної середньої освіти, підпорядкованих Недобоївській сільській раді, проводилися заходи, присвячені Міжнародному дню рідної мови.

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною й залишається зрозумілою на все життя. Її терзали, шматували та не знищили. Вона чиста, як криниця, милозвучна, як пташиний спів, свята, як Божий дар.

Зокрема, у Недобоївському ЗЗСО І-ІІІ ступенів тиждень рідної мови розпочався лінійкою «Її Величність  - Мова», яку підготували учні 9-А класу. Проведено конкурс читців віршів про мову, відкритий урок в 11, диктанти у середніх та старших класах.

         Завершився тиждень брейн-рингом «Яке прекрасне рідне слово!» між учнями 9-11-х класів.

          У Долинянській ЗОШ І-ІІ ступенів  серед учнів 4 класу проводився конкурс виразного читання української поезії «До мови серцем пригорнись», учні 5-9 класів долучилися до конкурсу стінгазет «Золоті скарбниці мови», між учнями 5-6 класів  відбулася мовознавча вікторина «Подорож океаном рідної мови».

         Старшокласники змагалися у конкурсі знавців української мови «Мово українська, мово солов’їна».

З нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови вчителями української мови Ставчанського НВК І-ІІ ступенів було організовано відкриті уроки, диктанти. Бібліотекарем проведено бібліотечний урок «Наша мова калинова» та організовано книжково-ілюстративні виставки.

У 1 класі проводилося свято-подорож «Слово до слова – зложиться мова». Учні 2 класу були учасниками конкурсу на кращого читця творів українських поетів про рідну мову та конкурсу знавців рідної мови «Що? Де? Коли?». Учні 5-6 класів брали активну участь у вікторині «Чи правильно ми говоримо?». 7-8 класи брали участь у конкурсі творів-мініатюр «Хто мови своєї цурається, хай сам себе стидається». Дев’ятикласники писали диктант «Рідне слово».

Тож усі учасники освітнього процесу закладів загальної середньої освіти, підпорядкованих Недобоївській сільській раді, з великим запалом, натхненням та ентузіазмом приєдналися до заходів, присвячених Міжнародному дню рідної мови, а найкращі та найнаполегливіші учасники були відзначені грамотами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь