Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відзначення Міжнародного дня рідної мови в закладах загальної середньої освіти, підпорядкованих Недобоївській сільській раді

Дата: 22.02.2019 14:14
Кількість переглядів: 847

Фото без опису

На виконання листа відділу освіти, молоді та спорту Недобоївської сільської ради від 06.02.2019 №02-04/44 «Про відзначення Міжнародного дня рідної мови в Україні» з 18 по 22 лютого у закладах загальної середньої освіти, підпорядкованих Недобоївській сільській раді, проводилися заходи, присвячені Міжнародному дню рідної мови.

Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною й залишається зрозумілою на все життя. Її терзали, шматували та не знищили. Вона чиста, як криниця, милозвучна, як пташиний спів, свята, як Божий дар.

Зокрема, у Недобоївському ЗЗСО І-ІІІ ступенів тиждень рідної мови розпочався лінійкою «Її Величність  - Мова», яку підготували учні 9-А класу. Проведено конкурс читців віршів про мову, відкритий урок в 11, диктанти у середніх та старших класах.

         Завершився тиждень брейн-рингом «Яке прекрасне рідне слово!» між учнями 9-11-х класів.

          У Долинянській ЗОШ І-ІІ ступенів  серед учнів 4 класу проводився конкурс виразного читання української поезії «До мови серцем пригорнись», учні 5-9 класів долучилися до конкурсу стінгазет «Золоті скарбниці мови», між учнями 5-6 класів  відбулася мовознавча вікторина «Подорож океаном рідної мови».

         Старшокласники змагалися у конкурсі знавців української мови «Мово українська, мово солов’їна».

З нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови вчителями української мови Ставчанського НВК І-ІІ ступенів було організовано відкриті уроки, диктанти. Бібліотекарем проведено бібліотечний урок «Наша мова калинова» та організовано книжково-ілюстративні виставки.

У 1 класі проводилося свято-подорож «Слово до слова – зложиться мова». Учні 2 класу були учасниками конкурсу на кращого читця творів українських поетів про рідну мову та конкурсу знавців рідної мови «Що? Де? Коли?». Учні 5-6 класів брали активну участь у вікторині «Чи правильно ми говоримо?». 7-8 класи брали участь у конкурсі творів-мініатюр «Хто мови своєї цурається, хай сам себе стидається». Дев’ятикласники писали диктант «Рідне слово».

Тож усі учасники освітнього процесу закладів загальної середньої освіти, підпорядкованих Недобоївській сільській раді, з великим запалом, натхненням та ентузіазмом приєдналися до заходів, присвячених Міжнародному дню рідної мови, а найкращі та найнаполегливіші учасники були відзначені грамотами.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь