Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відвідування кооперативів Чернівецької області в рамках проекту

Дата: 16.07.2018 15:48
Кількість переглядів: 1023

Нам часто здається, що щось добре працює десь далеко, а в нас це просто неможливо… При цьому деколи навіть не уявляємо, а що є у нас, в межах власного району та області.

Щоб розвіяти такі міфи, та показати кращі практики на теренах Чернівецької області, для представників об’єднаних територіальних громад області були організовані відвідини Сторожинецької та Селятинської громад, а також кооперативів «Банилів» та «Дари Гуцульщини».

Передумовою поїздки стали ідеї створення кооперативів у громадах в межах реалізації проекту «Різні громади – спільні рішення для економічного зростання», що реалізується за підтримки ЄС в межах ініціативи M4EG.

В Сторожинці відбулась зустріч з головою громади М.М.Карлійчуком, який поділився досвідом функціонування найбільшої в області громади, відповів на запитання гостей. А потім було відвідання забійного цеху та мікровиробництва з виготовлення м’ясних виробів – ідея саме такого виробництва виникла в Усть-Путильській громаді.

Кооператив «Банилів» вразив людьми – їх згуртованістю, взаєморозумінням та взаємовідповідальністю.  Це саме приклад того, як має становитися кооператив та які відносини розвиватись в кооперативі. Створений за підтримки програми ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», кооператив надає послуги з обробітку землі та має у власності сільськогосподарську техніку.

В Путилі було презентовано ще один кооператив – «Дари Гуцульщини»,  створення якого також було підтримано проектом «Місцевий розвиток орієнтований на громаду». Кооператив приймає у мешканців навколишніх сіл дари лісу: гриби,  ягоди, трави та виготовляє і реалізує сушені продукти, заморожені та консервовані гриби. І це був чудовий приклад, як кооперативи можуть  при якісному менеджменті переростати в якісні виробництва та продукувати додану вартість у громадах.

І наостанок учасники поїздки відвідали одну з найвіддаленіших об’єднаних громад області – Селятинську. Навіть негода не стала на заваді того, щоб відвідати місцеве лісництво, звіринець, заклади освіти та поспілкуватись з керівництвом громади, яке налаштоване на роботу та розвиток громади

Ця поїздка була продуктивною та дуже прикладною для її учасників. Представники Недобоївської громади, також взяли учать у даному візиті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь