Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чотири пожежі за Великодні вихидні!

Дата: 11.04.2018 15:39
Кількість переглядів: 1133

Чотири пожежі за Великодні вихидні!

 

Минулими святковими Великодніми днями на Хотинщині виникло чотири пожежі. Зокрема,

6 квітня через необережне поводження з вогнем власника господарства виникла пожежа в гаражі в с. Пашківці, пожежу ліквідовано рятувальниками та врятовано майно, на щастя ніхто не постраждав.

7 квітня пожежа мала місце у с. Керстенці де горіла суха трава на відкритій місцевості, причини встановлюються.

8 квітня лихо мало місце у господарстві мешканців с. Пригородок, через порушення технічних правил експлуатації електропобутових приладів виникла пожежа у будівлі для утримання тварин, де згоріло четверо поросят. Рятувальники ліквідували пожежу не допустивши поширення вогню на сусідні будівлі та споруди.

         9 квітня, також мало місце загоряння сухої трави в с. Ширівці.

З кожним роком із приходом весни та становленням теплої погоди, на території Хотинського району різко збільшується кількість пожеж. В першу чергу, це зумовлюється тим, що громадяни, впорядковуючи свої земельні ділянки, спалюють листя чи суху траву. Самовільне й неконтрольоване спалювання сухої трави таїть у собі велику небезпеку, а ліквідація пожежі для пожежно-рятувальних підрозділів складає чимало труднощів, пов’язаних із швидким поширенням вогню на велику площу.

         Хотинський районний відділ Управління ДСНС України у Чернівецькій області застерігає, що для виникнення таких пожеж достатньо необережно кинутого недопалку чи сірника, або нехтуванням правилами безпеки при розведенні багаття. Пам’ятайте, що основні правила пожежної безпеки нескладні і не вимагають жодних матеріальних витрат, проте їх своєчасне виконання дозволить уникнути біди. Не слід забувати і про те, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!

         Одночасно нагадуємо, що згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення особи, які випалюють стерню, луги, пасовища та іншу природну рослинність або її залишки та опале листя на землях сільськогосподарського призначення у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя на сільськогосподарських угіддях, заходів щодо своєчасного їх гасіння – тягнуть за собою адміністративну відповідальність.

 

  

Хотинський районний відділ Управління ДСНС України у Чернівецькій областіФото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь