Обґрунтування "Овочі, фрукти та горіхи"
Обґрунтування
технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, його очікуваної вартості та розміру бюджетного призначення відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1266 від 16.12.2020 року.
Предмет договору:
Капуста, морква, цибуля, буряк; 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника (03221410-3 – Капуста качанна; 03221112-4 – Морква; 03221113-1 – Цибуля; 03221111-7 – Буряк)
Замовник:
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Недобоївської сільської ради Дністровського району Чернівецької області, код ЄДРПОУ41083319, село Недобоївці, вулиця Головна,28А.
Контактна особа: Контактна особа, уповноважена здійснювати зв’язок з учасниками під час проведення конкурентної процедури відкритих торгів – фахівець з публічних закупівель Гуменюк Олеся Миколаївна, тел. +38(099)7972306, e-mail. gumenyuk2016@ukr.net
Закупівля зареєстрована за ідентифікатором:
UA-2023-11-10-008721-a ● 1e231be14e594322ba8276b689244786
Очікувана вартість закупівлі : 63060,00 грн. з ПДВ.
Кількість та обсяг:
№ |
Найменування |
Одиниця виміру |
Кількість товару, од. |
Капуста |
кг |
1475 |
|
Морква |
кг |
1035 |
|
Цибуля |
кг |
825 |
|
Буряк |
кг |
1335 |
КЕКВ: 2230
Термін поставки:
По 31.12.2023 року (за наявною потребою закладів Замовника).
Місце поставки: об’єкти балансової належності Замовника (за заявкою об’єктів по наявній потребі).
Розмір бюджетного призначення визначений сесією Недобоївської сільської ради на підставі попередніх розрахунків об’єктів балансової належності Відділу освіти, культури, молоді та спорту Недобоївської сільської ради за потребою з урахуванням запланованих поточних завдань Замовника на 2023 рік.
Очікувана вартість предмета закупівлі визначена методом порівняння ринкових цін, аналізу комерційних пропозицій постачальників та інформації з веб-сайтів виробників і постачальників предмету закупівлі. Також при визначені очікуваної вартості закупівлі враховувалась інформація, що міститься в мережі Інтернет у відкритому доступі, у тому числі в електронній системі Prozorro.
Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:
№ з/п |
Найменування товару |
Характеристика |
Од. вим. |
К-ть |
|
||||
|
Капуста |
Капуста за характеристикою - ранньостигла, середньостигла та пізньостигла. Товарний сорт - перший. Капуста має бути свіжою, середнього розміру, маса зачищеної головки капусти повинна бути не менше 1 кілограма. Розмір овочу в діаметрі повинен складати від 20,0 см до 40,0 см., вирощеною в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Без додавання стимуляторів росту, пестицидів, кормових антибіотиків, консервантів і барвників. Капуста повинна бути врожаю 2023 р. Має бути без цвілі, запарювання, сторонніх присмаків, суха, свіжа, чиста, здорова, не тріснута, без механічного пошкодження та пошкодження шкідниками і хворобами. Без ГМО. Не допускаються товар підморожений, із гниллю та сторонніми запахами. Якість повинна відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів та не суперечити вимогам, що передбачені чинним законодавством України, зокрема: «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини», наказу Міністерства охорони здоров’я України та інших нормативних стандартів що діють на території України. Пакування: Сітка полімерна (5, 10, 15-20 кг). Товар повинен бути в мішках сітках, без порушення цілісності, яка відповідає характеру товару і захищає його від пошкодження під час доставки. Сфера застосування:
|
кг |
1475 |
|||||
|
Морква |
Морква ранньостигла, середньостигла та пізньостигла. Товарний сорт - перший, очищена від землі сухим способом. Має бути свіжою, врожаю 2023 року, столовою, не кормових сортів, вирощеною в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, чиста, здорова, достатньої зрілості, без ознак гнилі, без сторонніх запахів, без механічного пошкодження та без пошкодження шкідниками, без зайвої зовнішньої вологи, без бокових корінців, без ознак відростання листків. Коренеплоди повинні бути свіжі, сухі, цілі, чисті, не зів'ялі, без бадилля, довжиною не менше 15 см, товщина стержня (у місці максимального діаметра) - 6 см. Товар повинен бути без ГМО. Не допускаються коренеплоди, що підморожені, із гниллю та сторонніми запахами. Якість відповідно до ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України, без додавання стимуляторів росту, пестицидів, кормових антибіотиків, консервантів і барвників. Наявність землі, прилиплої до овочів не допускається. Пакування: Сітка полімерна (5, 8-10 кг). Товар повинен бути в мішках сітках, яка відповідає характеру товару і захищає його від пошкодження під час доставки. Сфера застосування:
|
кг |
1035 |
|||||
|
Цибуля |
Головки цибулі повинні бути щільними, цілими, здоровими, чистими, не в’ялими, цибулини дозрілі, не пророслі, із сухим зовнішнім цибулинням, без тріщин, не пошкоджені шкідниками, без надмірної зовнішньої вологості, без ознак гнилі. Форма та колір мають відповідати ботанічному сорту. Розмір цибулин за поперечним діаметром для овальних форм повинні бути не менше 7 см, має бути вирощеною в природних умовах, не кормових сортів, без перевищеного вмісту хімічних речовин, сухою, не пророслою без механічного пошкодження та пошкодження шкідниками. Без ГМО. Не допускається цибуля підморожена, що загнила, із стороннім запахом. Якість повинна відповідати та не суперечити вимогам, що зазначені в Законах України: «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини», наказу Міністерства охорони здоров’я України та інших нормативних стандартів що діють на території України. Без додавання стимуляторів росту, пестицидів, кормових антибіотиків, консервантів і барвників. Цибуля ріпчаста повинна бути врожаю 2023 р. Пакування: Сітка полімерна (1, 2, 5-10 кг). Товар повинен бути в мішках сітках, яка відповідає характеру товару і захищає його від пошкодження під час доставки. Сфера застосування:
|
кг |
825 |
|||||
|
Буряк |
Буряк - першого товарного сорту, повинен бути очищений від землі сухим способом, однорідний за формою та забарвленням. Коренеплоди повинні бути середнього розміру, свіжі, цілі, здорові, чисті, сухі, не зів’ялі, без тріщин, без ознак проростання, без ознак гнилі, не уражені хворобами, без зайвої зовнішньої вологи, вирощеним в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин, достатньої зрілості, без механічного пошкодження та пошкодження шкідниками, не підморожені, з довжиною залишених черешків не більше ніж 2,0 см або обрізаних врівень з плечиками коренеплоду, повністю сформований. М’якуш соковитий, темно-червоного відтінку (без коренеплодів з вузькими рожевими кільцями), без стороннього запаху і присмаку. Без ГМО. Розмір овочу в діаметрі повинен складати не менше 8 см. Якість повинна відповідати та не суперечити вимогам, що зазначені в Законах України: «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини», наказу Міністерства охорони здоров’я України та інших нормативних стандартів, що діють на території України. Без додавання стимуляторів росту, пестицидів, кормових антибіотиків, консервантів і барвників. Врожай 2023 року. Наявність землі, прилиплої до овочів не допускається. Пакування: Сітка полімерна (15-20 кг). Товар повинен бути в мішках сітках, яка відповідає характеру товару і захищає його від пошкодження під час доставки. Сфера застосування:
|
кг |
1335 |
|||||
Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, які встановлено нормативно-правовими актами України, ДСТУ та ГОСТ. Не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО).
Залишок терміну зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не меншим 90% від терміну зберігання.
Учасник постачає Замовнику товар поступово, дрібними партіями у період дії договору відповідно до наданих заявок, не рідше 1 разу на місяць.
Товар повинен передаватися у навчальний заклад в неушкодженій упаковці, яка забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування.
Доставка продукції повинна постачатись автотранспортом згідно з правилами перевезення харчових продуктів.
Завантаження-розвантаження та транспортування має здійснюватися за рахунок та силами Постачальника.
При виявлені замовником дефектів упаковки товару, простроченого терміну придатності товару, будь-чого іншого, що може якимось чином вплинути на якісні характеристики товару – постачальник повинен замінити товар в асортименті та кількості, вказаній замовником протягом трьох робочих днів.