Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Школа імені Вчителя

Дата: 03.07.2023 20:48
Кількість переглядів: 562

Фото без опису


Скачати Школа імені Вчителя. PDF


Минають дні, роки, десятиліття, епохи, змінюються покоління. Проте історії життя окремих особистостей не зникають із людської пам’яті. Їх пам’ятають, шанують, вклоняються світлій пам’яті.

Це повною мірою стосується Григорія Петровича Томіна, якому 28 червня 2021 року мало б виповнитися вісімдесят років. Але не судилося йому зустріти власний ювілей. Важка хвороба забрала його в потойбічний світ. Третього вересня 2020 року перестало битися його добре серце. Осиротіла Хотинщина, сумують рідні, жителі села Владична, де народився, села Недобоївці, де закінчив середню школу, відтак понад 40 років трудився на педагогічній ниві.

Маючи потяг до знань, у 1963 році закінчив Чернівецький державний університет, працював учителем фізики, а з 1971-го по 2006 рік – директором Недобоївської середньої школи, яка з 2021 року носить почесне звання «Заклад загальної середньої освіти I-III ступенів імені Григорія Томіна». Життя Григорія Петровича було нерозривно пов’язане з школою. У народі кажуть: «Письменник живе у своїх книгах, художник – у картинах, скульптор – у створених скульптурах, а Вчитель – у справах і думках своїх учнів. До Вчителя йдуть зі своїми болями і радощами, черпають сили для підкорення нових висот, бо він зазирає у минуле, живе у сьогоденні, прокладає місток у майбутнє». Працювати вчителем – Божий дар. Григорій Петрович, вчитель фізики, директор школи, став прикладом педагога, яким можна пишатися. Він був дуже наполегливим та відповідальним, постійно працював над собою. Завжди доброзичливий, усміхнений, щирий та відвертий у спілкуванні з учнями, колегами і батьками… Таким його запам’ятали і пам’ятатимуть односельці.

Не випадково люди побажали, щоби його ім’я збереглося для прийдешніх поколінь, які навчатимуться у місцевій школі. До книги увійшли біографічні дані педагога, спогади тих, кого навчав, з ким працював, друзів по спорту, кому допомагав, служба в армії. Перелічені численні нагороди за плідну багаторічну роботу, поміщені фотоматеріали з сімейних архівів родини, статті з районної газети «Хотинські вісті».

Видання розраховане на широке коло читачів. Розповідає про трудову, господарську та громадську діяльність Г.П.Томіна, досягнення в галузі педагогічної праці, спорті, навчанні, вихованні учнівської молоді.

Григорій Гайдеєк


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь