Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

«Створення комплексної системи відеоспостереження на території Недобоївської громади»

Дата: 08.06.2022 11:01
Кількість переглядів: 417

Фото без опису

Недобоївська ТГ – це сільськогосподарська громада, яка розташована у Дністровському районі, з населенням 12717 осіб. Кількість мешканців за останній рік збільшилася, як результат до єднання населених пунктів до громади. У 2020 році середній вік мешканців складає 45 років. Недобоївська територіальна громада знаходиться в південно-західній частині Дністровського  району. З півночі громада межує з Рукшинською  територіальною громадою, на сході межує з с. Ворничани, південно-західна межа проходить з Клішковецькою  територіальною громадою, на півдні з Новоселицькою територіальною громадою.

Територія громади складає 129,5 км2. Адміністративним  центром  громади є село  Недобоївці, яке розміщене на відстані 16 км від м. Хотин, 45 км від районного центру  м. Кельменці та 50 км від обласного центру м. Чернівці.
 

 По території громади проходять автомобільні дороги державного та обласного значення. В умовах збільшення проявів руйнування комунального майна (вандалізм), погіршення криміногенного стану та відсутність системи відео нагляду виникла нагальна потреба посилення заходів безпеки на вулицях Недобоївської громади.
 

Опис існуючих проблем в регіоні. Стан правопорядку в селищі суттєво впливає на його соціально-економічний розвиток. Забезпечення правопорядку здійснюється шляхом виявлення винних у вчиненні протиправних дій осіб та притягнення їх до передбаченої законом відповідальності, а також запровадження форм і методів профілактики правопорушень з метою усунення причин та запобігання виникненню умов, що сприяють їх вчиненню. Здійснення заходів з профілактики злочинності протягом попередніх років не дало змогу певною мірою покращити стан правопорядку в селищі та удосконалити систему профілактики правопорушень.
 

Отже, проектом обумовлено впровадження комплексу програмно-апаратних та організаційних заходів для посилення безпеки населення, захисту об’єктів комунальної власності із забезпечення життєдіяльності громади, безпеки дорожнього руху. Сільська рада, поліцейський офіцер громади та правоохоронні органи села посилено працюють над попередженням та протидією можливим загрозам життю та здоров’ю громадян, намагаються забезпечити оперативне реагування на надзвичайні ситуації, оскільки на території громади існує ряд об’єктів, які потребують посиленого захисту та контролю над ситуацією.
До них відносяться:

  • в’їзди в селище; - центральна частина вулиць села;
  •  супермаркети, гартівні, торгові та розважальні заклади, парки, площі, сквери, тощо;
  • інші місця підвищеної небезпеки для громадян;
  • адміністративні будівлі, навчальні та медичні заклади, комунальні та житлові об’єкти, інші громадські будівлі тощо.
    Крім того, особливої уваги потребує забезпечення належного контролю проведення у селищі масових заходів, мітингів, демонстрацій. В основу реалізації проекту покладено принцип об’єднання зусиль органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів для забезпечення охорони громадського порядку, безпеки дорожнього руху та профілактики злочинності в громаді.

 

На території Недобоївської територіальної громади часто трапляються правопорушення, злочини та випадки вандалізму, які залишаються безкарними через відсутність системи відеоспостереження. Важливим фактом є те, що через значну частину громади проходить автодорога H-03 міжнародного значення, яка вимагає посиленого контролю та нагляду. З метою своєчасного отримання інформації та реагування на надзвичайні події є доцільним встановлення на найбільш людних місцях територіальної громади камер відеоспостереження для постійного моніторингу ситуацій в громаді та дотримання громадського порядку. Створення комплексної системи відеоспостереження на території дасть можливість підвищити ефективність роботи органів внутрішніх справ щодо забезпечення громадського правопорядку, профілактики злочинності, боротьби з нею, охорони прав, свободи й законних інтересів громадян та посилення взаємодії з органами місцевого самоврядування у протидії всім формам злочинності в інтересах територіальної громади.

 

У пріоритеті було не просто встановлення системи відео нагляду, а встановлення працюючої та ефективної системи відео нагляду. Його суть полягає у його спрямованості на покращення забезпечення громадського правопорядку в громаді, а відтак- створення безпечних та комфортних умов проживання для усіх її мешканців, підвищення ефективності діяльності правоохоронних органів з розкриття і розслідування злочинів та правопорушень за допомогою використання бази даних випадків, інтегрованої з архівом відеоінформації системи відеоспостереження за ділянками публічних місць з підвищеними криміногенними показниками, перехрестями, ділянками автомобільних доріг з інтенсивним рухом, а також місцями скупчення громадян, впровадження в практику діяльності правоохоронних органів сучасних інформаційних технологій, програмно-технічних засобів, комунікаційних засобів прийому передачі.

 

Завдяки тому, що усі камери під’єднані до однієї мережі. Система захищена від стороннього доступу і витоку персональних даних. Доступ до бази даних програми будуть мати тільки працівник поліції та відповідальна особа, яка буде з ними працювати.
 

Загальна мета проєкту

Створення інформаційно-телекомунікаційної автоматизованої системи для організації та створення умов для посилення громадської та особистої безпеки мешканців громади

Завдання 1

Оснащення громадських місць та територій комунальних будівель громади технічними засобами відеоспостереження.

Завдання 2

Підвищення безпеки учасників дорожнього руху, встановлення камер для реєстрації правопорушень.

Завдання 3

Проведення ефективного моніторингу поточної обстановки за рахунок використання системи відеоспостереження та відеоконтролю

Враховуючи, що обладнання, що буде встановлено на об'єктах, підключається до загальної вуличної електромережі та потребує додаткового щомісячного фінансування послуг із споживання електричної енергії, а також додаткових людських та фінансових ресурсів на обслуговування та експлуатацію даного обладнання, що перебуватиме на балансі комунального підприємства, подальше фінансування після завершення проекту здійснюватиметься із селищного бюджету.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь