Недобоївська територіальна громада
Дністровського району, Чернівецької області
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Підписано меморандум про співпрацю Недобоївської ОТГ та громади із Словаччини

Дата: 06.02.2020 09:26
Кількість переглядів: 839

Участь у різних програмах та проєктах, у тому числі із закордонними партнерами – це те, що дає можливість розвиватися громадам. Активно працюють у цьому напрямку в Недобоївській ОТГ. Нещодавно заступник керівника цієї громади Андрій Дранчук побував у Словаччині, а саме в муніципалітеті Турня-над-Бодвоу Кошицького краю, щоб налагодити співробітництво.

– У рамках транскордонної програми Європейського Союзу Угорщина–Словаччина–Румунія–Україна ми знайшли партнерів зі Словаччини і підписали меморандум про співпрацю наших громад та підготовку спільних проєктів, – розповів заступник керівника Недобоївської ОТГ Андрій Дранчук. – До кінця лютого завершується підготовка таких проєктів на загальну суму близько 80 мільйонів гривень у сфері туризму, екології, розвитку альтернативних джерел енергії.

Якщо детальніше, то перспективними напрямками у цих сферах є: проведення спільних міжнародних історичних фестивалів, створення нових туристичних маршрутів, започаткування гастротуризму в регіоні, виробництво крафтової продукції для продажу, зокрема туристам. А також – створення мультимедійного музею біорізноманіття флори та фауни краю, захист лісів та водойм, організація екологічних шкіл та просвітницьких заходів з охорони довкілля, – додав Андрій Дранчук.

– Прагнемо використовувати якомога більше можливостей для розвитку співробітництва за програмами ЄС та іншими, брати участь у різних грантових проєктах, – наголосив очільник Недобоївської ОТГ Юрій Юзва. – Бо це дозволяє залучити інвестиції у розбудову нашої громади, що дуже важливо за умови обмеженості бюджетних ресурсів. Сподіваємося, більшість задумів вдасться втілити в життя.

Фото без опису

Джерело: Хотинські вісті


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь